Marcus Birro och näthat

När Marcus Birro talar ut om hur fruktansvärt det är med näthat har jag svårt att ta det på allvar.

Är det här samma Birro som jag länge sett som en intressant skribent som tyvärr har ett stort fel på sin karaktär, den enorma otrevligheten mot folk? Antingen så har han nu helt bytt riktning och tycker att det är fel att vara otrevlig mot folk eller så är det helt enkelt bara fel att vara otrevlig mot honom.

Näthat

I Expressen idag uttrycker han än en gång sitt hat mot dom som hatar:

De kan fara åt helvete, alla dessa frihetspåvar och rättänkare som inte har ett liv värt att tala om bakom dataskärmen, utan tror världen är ett hånfullt och hatiskt hål i internetrymden dit de kan krypa och sprida sin träck.

Kan detta verkligen vara samma Marcus Birro som skrivit dessa:

 • Richard Ekman heter stolpskottet(!) (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=199)
 • Ekman är en okunnig fjant som inte kan något om fotboll. (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=199)
 • Dessa fega jävla insekter, dessa förbannade bromsar av smuts, får härja vart fan de vill, men de ska veta att deras jävla fasoner är uppmärksammade, att de i denna stund är en hårsmån från att bli anmälda (även om säkert inget kommer hända) och de ska veta att det inte finns en snöbollschans i helvetet att jag tänker låta ett enda av dessa små surrande kvalster kommer innanför min port. De ska dö vid min ytterdörr. (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=265)
 • En juridikstuderande skitnödig proggtyp vid namn Damon Rasti (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=264)
 • Schulman och hans anhang, hans armé av idioti (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=516)
 • Curt Malmborg har förvandlats från en retorisk gammal gråsosse till en blindgalen, stålnackad krigsmaskin. (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=883)
 • Orustfjord är en lögnare. (http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=883)
 • Bättre än Calle Schulman är i och för sig alla människor som överhuvdaget orkar resa sin skalle från kudden varje dag. ()
 • Johan Croneman och hela den malliga, självgoda tidningen han jobbar på, borde lära sig den mest grundläggande regeln i all journalistik. Se till att få namn rätt. ()
 • Domare Stark borde fan inte få döma packade krabbor på en sandstrand under resten av sitt liv ()
 • Han är som gnällig Charlotte Perelli i frukostmatsalen på ett hotell i Trollhättan. (Jag vet hur gnällig hon är då, jag satt i samma rum.) ()

Jag tycker förstås inte att det är bra med en massa hat (vem gör det egentligen) det är bara det att rätten till anonymitet är viktigare. Att Birro gick från envägsmedier till tvåvägsmedier och helt plötsligt hamnade bland människor som gör samma sak som han själv, skriver hatiskt om folk, kan inte vara grund nog för att vi ska börja registrera folks åsikter.

Det är nämligen det dom efterfrågar, Aschberg och Birro, att vi ska registrera vilka som finns bakom åsikterna. Det finns ett ord för det och ordet är åsiktsregistrering.
Och visst kan ni väl hålla med om det att skramlar på ett litet konstigt sätt när just dessa två herrar går till storms mot anonymiteten?

31 svar på “Marcus Birro och näthat”

 1. MB är en bluff, en ord, bajsare en luftkudde…
  Han är ingentig. >Han skiter på andra men när han gör samma saker själv så kan man ju säga " man kan väll ändra sig".

  Som den katolik han är så är det lätt att bikta sig för att senare säga att man kan ju inte gå omkring med en dumstrut och känna skuld och ha dåligt samvete för alla man misshandlat i sin ungdom.

  Det är så lätt att säga, men säg det till dom misshandlade som har fått psykiska besvär för resten av sina liv.

  Finns det ingen som kan syna hans bluff , den lidande poeten alkoholisten rockbands startaren den sjuke med rematism författaren. Hur lång måste en bok vara för att kallas en bok. Slår man ihop allt han skrivit så kanske det blir en bok.

 2. Jag har också upprörts över hur mycket han kan hacka på folk (som beskrivet i bloggposten). Är tråkigt att han får så mycket utrymme i media och så många läsare för han får ju det genom att göra folk illa.

 3. Jag är så jävla trött på Birro. Han är så självcentrerad och narcissistisk att man kräks. Tycker synd om sig själv heeeela tiden. Slår åt alla håll, hatar när folk skriver om klass, makt och genus. Själv har han noll kunskap i dessa ämnen och ingen skulle bli gladare än jag om han blev grillad i ett debattprogram. Han har inget att komma med och jag förstår inte hur han kan få jobb som krönikör. Samma tjat varje vecka, vilken tidning det än är. Jag orkar tametusan inte läsa om hans gamla spritproblem eller ångestattacker en gång till!

 4. Han är inte den förste som slutat med alkohol..för att sen vara sur i största allmänhet om man säger så.

 5. samme Birro som slutade arbeta för Norrköpings Tidningar för att dom inte recenserade hans bok som han ville, utan skrev en ärlig recension om vad dom tyckte.

  1. Ja, det var lite därför jag ville lyfta den här posten. Han tyckte att de skrev om honom som person och att det var fel. Hur många har han sågat genom åren som skribent?

 6. Förstår verkligen inte hur man kan läsa det MB har skrivit. Precis som du skriver så har en mer dubbelmoral än en.. Ja, jag vet inte vad..

 7. Du sätter fingret på den ömma punkten ”Att Birro gick från envägsmedier till tvåvägsmedier”. Det gäller för väldigt många av ”kultureliten” just den omställningen. Vana att kunna tuta ut sitt budskap, utan mothugg.
  I fallet med Birro blir det ju minst sagt patetiskt…

 8. Pingback: Det bästa jag har gjort är att börja twittra! « PåRiktigt
 9. Pingback: Kan det vara skördetid helt enkelt? | Christina Stielli
 10. Pingback: Birro, det blir inte mer tragiskt än så här « Johan Frick
 11. Pingback: Länkar från Löwenhamn – 26 January, 2011 | Henrik Löwenhamn
 12. Pingback: Nätkärlek är en bättre Marknadstrategi än Näthat! - Disruptive - En blogg om entreprenörskap, riskkapital och webb 2.0
 13. Förstår mig inte på människor som Marcus Birro. Kan köpa om man blir förvånad att folk snackar skit om en om man är en sådan person som aldrig snackar skit om andra, men han är ju fan efterbliven.

  Tror nog att Marcus hade blivit världens mest framstående diktator för han har alla drag som Hitler, Saddam och alla andra (Bortser från folkmord och politiska åsikter). Men allt är ju okay så länge det kommer från Birros egna mun eller penna men om exakt samma sak riktas mot Birro själv så tar det hus i helvete.

  Hur fan kan man som 38 (snart 39) åring vara så jävla barnslig att man lipar så fort någon provocerar en. Det är det första mamma lär en när man är liten att bry dig inte för då blir det inte roligt att reta dig.

  Du säger att alla är Italien hatare men du är ju en hatare av alla som inte gillar Italien. Dom spelar tråkig jävla fotboll och hur svårt ska det vara för dig att förstå det. Jag vet att den fotbollen är den vakraste för Italienarna själva men du måste ju fatta att det är bara i Italien som man tycker så.
  För alla andra så är Italiens vm-guld ett stulet vm-guld.

  Sluta visa dig i medier och va ingen offentlig person om du inte klarar det, jävla lippsill!

  /Kchong

   1. De tog det på hemmaplan i Mussolinis Italien. Domarna sägs ha gjort sitt jobb ”selektivt”, så att säga.

 14. Marcus Birro orkar nog inte hata längre. Det blir nedbrytande i längden och tar mycket kraft. Han har nog insett och erfarit det under tiden som han blivit vuxen (vuxen och därmed tråkig som en del tycker;-) Säkert en verkan av att han är nykter alkoholist numera och varit i några år. Efter några år av nykterhet brukar ens riktiga personlighet växa fram och tänket och känslorna blir annorlunda och man ser på sig själv och världen med andra ögon än då man är innanför alkobubblan. Därför skriver han numera istället om en längtan efter en humorrörelse som bygger, stärker, hyllar och värdesätter i stället för, som han själv gjorde förut, med frustande hat…osv. I det nya livet som nykter alkis är det inte så nyttigt att ägna sig åt oresonligt hat, som man gjort under tiden som aktiv eftersom det leder allt som oftast tillbaka till flaskan…är vad jag tror om Marcus B och sagt av egen erfarenhet som nykter alkis. Tack för ordet. :-)

 15. Pingback: Självinsikt, Marcus Birro « Johannes Blogg.
 16. Pingback: Det bästa jag har gjort är att börja twittra! | PåRiktigt 2.0
 17. Pingback: Mobbning – något för unga? | Ung&Dum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *