Microgreens

Micro Greens

Microgreens är unga skott som kan lyfta maten och är fullproppade med vitaminer, knepet är att du odlar dem själv i köket. Visst låter det rätt?

Jag är uppspelt över vår nya produkt på Gardenhome, så pass att jag vill skriva om det. Vi har precis startat en ny sektion på sajten som vi kallar Microgreens. Det finns flera anledningar till det men jag skulle vilja lyfta fram två. Det första är att vi har velat göra odling mer lättillgängligt med Gardenhome.

Vi som äger och driver sajten bor alla så att vi har rejäla trädgårdar och odling är inget ovant eller konstigt för oss. Både morötter och solrosor kommer naturligt för oss (ber om ursäkt för ordvitsen). Vi är förstås medvetna om att många inte har samma möjligheter, en riktigt stor trädgård är ganska få förunnat i vårt land (trots att det finns så mycket yta) och särskilt i storstadsområdena. Microgreens kan vara en möjlighet att odla i det lilla, hemma i köket. Det är superenkelt och resultatet blir direkt användbart i ditt vardagsliv.

Den andra anledningen vi är så pass uppspelta över Microgreens är att det både är ruskigt gott och riktigt hälsosamt. Så här säger Wikipedia:

A microgreen is a tiny vegetable green that is used both as a visual and flavor component or ingredient primarily in fine dining restaurants. Fine dining chefs use microgreens to enhance the beauty, taste and freshness of their dishes with their delicate textures and distinctive flavors. Smaller than “baby greens,” and harvested later than “sprouts,” microgreens can provide a variety of leaf flavors, such as sweet and spicy

En pytteliten grönsak som är trivsam både visuellt och smakmässigt som tidigare mest återfunnits på fine dining-restauranger, låter inte det som ett lyft för din egen matlagning? Jag har precis själv beställt och återkommer med uppdatering när man kan se något annat än jord i en låda :)

Uppdatering: Microgreens precis sått

Precis sått Microgreens

Nu har jag precis hunnit så, smidiga små drivhus, vanlig matjord och frön. Tog kanske 10 minuter och rikligt med vatten. Nu ska väntas några dagar. Återkommer med resultat när det faktiskt är Microgreens och inte bara jord.

Uppdatering: Microgreens på toast

Bladrädisa, kallrökt lax, vändstekt ägg på toastBladrädisa, kallrökt lax, vändstekt ägg på toast

Vill kanske inte låtsas vara någon mästerkock så nöjer mig med att publicera en toast med vändstekt ägg och bladrädisa för att visa upp microgreens. Om du har något mer intressant maträtt så skicka skicka mig gärna en bild så ska jag lägga till, även om jag tyckte toasten var ordentligt god.

Bladrädisan hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *