Mikroshoppar, WordPress och Entreprenörskap

Jag tänkte visa upp en liten sajt idag. Igår kväll träffade jag nämligen två vänner som jag inte sett på flera år och de drev tillsammans (bland många andra projekt och företag) en liten webbshop. Det är en typ av shop som jag är övertygad om kommer växa, vi kommer få se många fler av den här typen.

Mina gamla vänner Eva och Anders driver idag en mikroshop, de har innan den en ganska lång vana av e-handel med alla möjliga typer av shoppar som säljer en hel massa olika saker. En mikroshop är helt enkelt en mycket liten shop med en enda eller max en handfull produkter, en enkel lösning och inga krusiduller. Det här är en modell jag verkligen tror på. Det finns nämligen så många fördelar med en sån lösning.

Till att börja med ska vi titta på hur deras shop är uppbyggd. Det är nämligen en WordPress-installation med en plugin för e-handel. Sen har de kopplat på betalningslösningar från Paypal och ett fakturasystem. Sen var det klart. Det finns förstås som alltid gott om utrymme för att jobba med konverteringen, optimeringen etc men grunden har du på ett litet kick.

Vi satt och pratade om konverteringen över en öl och en svärdfisk (jag fick mig svärdfisk men kan tyvärr inte komma ihåg vad övriga åt trots att det kändes lite viktigt för berättelsen, ber om ursäkt). Som du ser på bilden så är det en rättfram grej, man landar på startsidan, det är tydligt vad man ska göra etc. De enda två problem jag upplever att de brottas med är att kundvagnskedjan är för lång, det är många steg från Köp nu tills dess man faktiskt betalat och att folk inte vet vad det är för produkt.

De har nämligen skakat fram en ny produkt som har lite uppfinnarkänsla men som mycket väl kan vara möjlig att sälja. De säljer en sorts sko som heter Damn Heels som är meningen att man ska gå hem från krogen i istället för att stappla hem i högklackat, som ni förstår är det här ett problem jag inte hade någon riktig känsla för men de har en ganska elegant lösning på problemet. Min spontana känsla är att det kan vara helt rätt produkt för en mikroshop, om de lyckas med sin föresats att få folk att börja prata om det. Ta en titt på shoppen och dela med dig av dina tankar, jag vet att de gärna vill ha feedback och jag vill också höra vad du tycker.

6 svar på “Mikroshoppar, WordPress och Entreprenörskap”

  1. Kul produkt. Gillade särskilt att fodralet gick att vika ut till en väska. Ska inte påstå att jag brottats med det här problemet själv särskilt många gånger men det kan säkert finnas en marknad.

  2. Sjysst med en liten nätt shop!
    Jag och en vän håller på med mindre projekt nu, vad gäller minishoppar.
    Då kom ju detta inlägget lägligt!

    Ha en bra dag Magnus!

  3. Spontant tänker jag att ju färre produkter jag förväntas köpa desto kortare måste den upplevda färden från produkten vara när jag gör ett avslut. Genom att säga ”den upplevda färden” försöker jag hävda att det inte är antalet klick utan upplevelsen av hur mycket jobb det är som spelar roll. Om allt efter ”köp nu” hanterades dynamiskt utan att sidor laddades om och du kom till nya ställen (gärna med få klick såklart) så tror jag tröskeln för att handla skulle sänkas. Har shoppen bara en produkt så kan man lika gärna ange storlek, antal och leveransuppgifter samtidigt och sen klicka på en Payson/Paypal/GoogleCheckout-knapp för att avsluta. Ingen transport. Enkelt avslut. Eller?

  4. Smart produkt! Jag tycker att sajten var helt ok, de hade gjort schyssta videos. Innovativ produkt, kan tänka mig att den kan få en del uppmärksamhet på tex modebloggar, den var ju dessutom prisvärd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *