Min darwinistiska approach till webtjänster

Evolution är något fantastiskt som kan skapa de mest underbara saker som till exempel dig och mig. Efter att ha tagit fram en näst intill oändlig rad webtjänster så tänkte jag att det var dags för mig att berätta hur jag applicerar evolution på dem.

Jag och numer vi bygger en hel massa spännande siter och utvecklar allt från små lustigheter på nätet till stora kompletta tjänster. Det kan handla om forum, webshoppar eller sociala nätverk och vad som helst. Vi har fått upp ett ganska högt tempo i produktionen och jag älskar det. Nu kanske du tycker att det är konstigt att vräka ur sig en massa tjänster istället för att satsa hårt på en eller två men jag tycker motsatsen. 

Min approach till webtjänster är nämligen darwinistisk. Om vi lanserar 5 tjänster och väntar några månader för att se vilken som verkar ha bäst drivkraft så kommer vi faktiskt ha ett rejält försprång mot dom som väljer att köra stenhårt på vad dom tror är bäst. När vi börjar gasa ordentligt på en tjänst så vet vi ju redan om den har en inneboende potential eller inte, den har nämligen passerat genom Darwins hårda tester. 
Ok det här betyder att vi måste utveckla mycket men å andra sidan sparar vi på andra resurser. Dessutom gör det jobbet mycket intressantare. Hur många andra metoder kan leda fram till lustiga små siter som rövarspråket.se och sökmorotoptimering.se. Ok de är inga direkt besöksmagneter men båda har väckt en del uppmärksamhet och de har kanske tagit totalt 3 timmar att ta fram. 
Jag skulle vilja skicka med en uppmaning, om du kommer på något som verkar roligt, går snabbt att utveckla och har en potential, gör det. Ibland blir det riktigt lyckat, Tankafritt.nu är ett exmpel på när det gått riktigt bra även om jag lagt ner tjänsten nu. Om du har 10 siter med potential ökar du chansen att slå stort med en faktor 10.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *