Min socialdemokratiska vänner spelar ett spel

Jag har en hel del vänner som är socialdemokrater och just idag har jag oerhört svårt för dem. De poängterar om och om igen att Löfven vunnit poäng idag.

Jag vill inte lyfta några särskilda personer här men du känner säkert igen resonemanget om du finns på Facebook eller Twitter. Socialdemokrater, i mitt fall riktigt kloka och trevliga vänner, som i sociala medier hävdar att Stefan Löfven vunnit något idag gentemot Alliansen.

Jag skulle vilja säga två saker om det här, det första är att två ministrar fått gå efter transportskandalen, det andra är att om du tycker att det här är ett spel så har du nog fel på kompassen.

Två ministrar har fått gå, det är en katastrof för en regering. Om jag varit tvungen att sparka två (och en folkhälsominister som slutar på grund av hälsoskäl) personer från min ledningsgrupp hade jag haft total ångest, särskilt om det hade varit på grund av att jag tydligen rekryterat helt inkompetenta personer.

Så till den andra punkten som jag nog tycker är viktigast här. Information som för vårt rikes säkerhet behöver vara hemlig har lämnats ut till främmande makt. De ministrar som borde reagerat gjorde inte det och valde antingen att mörka, eller att tro att dessa lagbrott inte spelade någon roll och därför inte informera någon. Stefan Löfven har gjort något bra idag, han har tagit tag i saken och jag tycker att det antyder att han tar det på allvar. Om han tar det på allvar så är det bra gjort, om han gjorde det för att på något vis vinna poäng över oppositionen vilket är vad mina socialdemokratiska vänner säger, så är det värre. Oavsett vilket parti du röstar på så är Löfven idag statsminister, jag tycker att vi alla har rätt att hoppas att han tar sådana saker på allvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *