Mina bästa artiklar på den här bloggen

Det har blivit ett antal bloggposter sedan starten av den här bloggen och jag tänkte att det var dags att visa upp de som jag är stolt över. Jag har skrivit några artiklar som jag tänkte be dig läsa igen just av den anledningen. Här är min Topp 17 lista över mina bästa bloggposter (om man inte håller med får man säga till).

 1. Arbetsglädje, ditt arbete måste ge dig något. Jag försöker berätta hur viktigt jag tycker det är med arbete och att man har ett arbete som ger något. Om jag inte hade precis rätt jobb skulle jag nog dö. Det här är åtminstone min absolut viktigaste bloggpost, läs den!
 2. Bloggare måste också kunna livnära sig, om orimligheten i fildelningsdebatten. Argumentet att låtskrivare och artister måste kunna livnära sig låter kanske vettigt men är det verkligen statens uppgift att se till att alla och envar kan tjäna pengar på att kalla sig artist?
 3. Hur man blir bäst på dataspel, av någon anledning gjorde den här posten folk upprörda. Jag har spelat dataspel på ett sätt som de flesta inte har, jag var bland de absolut bästa i världen på det spel jag spelade och här delar jag med mig om tips på hur man tar sig dit.
 4. Vilken typ av social marknadsförare är du, alla är mer eller mindre obehagliga. Jag har spaltat upp lite stereoptyper inom social marknadsföring. Man kan ana att jag ogillar alla typer.
 5. Rätten att vara anonym, man måste inte alltid stå offentligt för allt man gör. Många röster höjs idag för att man inte ska få vara anonym på Internet. Jag pratar inte bara om FRA och liknande utan även anonyma kommentarer i bloggar, jag menar att det är viktigt att man kan göra saker anonymt.
 6. Sociala Medier, hur man som företag hanterar borde hantera sociala medier. Sociala Medier (bloggar, microbloggar osv) kan lätt förvandlas till ett stort problem för ett företag när det egentligen borde vara en resurs.
 7. Välgörenhet, du kan med några enkla meningar göra världen bättre. Genom att blogga om ett viktigt ändamål kan du göra stor skillnad. Du kan föra upp ett ämne på agendan, pusha för något viktigt i sökresultaten och mycket mer.
 8. Min syn på arbete, alla har rätt till ett inspirerande jobb. Jag älskar faktiskt mitt jobb, jag sålde mitt företag och blev anställd och jag ångrar mig inte en sekund.
 9. Gammelmedia, varför bloggarna är överlägsna. Bloggar har så mycket mer att erbjuda i form av kompetens, kunskap och djupgående analys än gammelmedia någonsin varit i närheten av. När läste du senast en artikel i morgontidningen skriven av någon som faktiskt arbetar med det han skriver om?
 10. Språkresor, om vad som egentligen händer på Malta. Malta fylls på våren av svenska tonåringar som är här för att ”bli bättre på engelska”, här får du läsa vad som egentligen händer.
 11. Kramare, folk som brinner för något kan gå en på nerverna. IT-världen är fulla av kramare som likt trädkramare kramar saker de brinner för.
 12. Tjäna pengar på din blogg, en komplett guide. Det finns många guider om hur man tjänar pengar på nätet, de allra flesta är ju skrivna av folk som inte gör det dock. Här hittar du min guide.
 13. Film på nätet, de lagliga alternativen för film online. Det finns faktiskt en hel del alternativ för dig som vill köpa film online. Här är en liten förteckning över ställen att hyra film på nätet.
 14. Om någon, vem är det egentligen som tjänar på skivförsäljning. Är det inte lite konstigt att det endast sällan är artister som tjänar några ordentliga pengar på plattan?
 15. Gör det något att tidningar dör, det pratas mycket om det men för vem gör det egentligen skillnad. Kanske är det bara så att journalisterna ser om sitt eget hus? Kan det vara så att Gammelmedia ändå inte sköter något demokratiskt syfte längre?
 16. Operativsystem, en seriös granskning. Äntligen en riktigt bra jämförelse av de olika operativsystemen. Detta till skillnad från alla dom som är gjorda av entusiaster för det ena eller det andra.
 17. 20%, en bloggpost om hur jag ser på investeringar och lite funderande kring den store Warren Buffet.
 18. Bloggar vs tidningar, om hur bloggar inte är bara små tidningar.
Jag är som sagt ganska stolt över dessa bloggposter och det skulle göra mig väldigt glad om du ville läsa åtminstone några av dem, kanske har du inte följt min blogg sedan starten (o.O) och det skulle ju innebära att du missat vissa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *