Mycube?

Johan Staël von Holstein berättar för IT24 (edit: Länken är borttagen eftersom artikeln på ett mystiskt sätt försvann) idag om sin nya briljanta idé som ska skapa 10.000-tals nya jobb i Sverige. Den här fantastiska idén som mognat i 15 år är ett community!

IT24 köper allt som kommer ur munnen på Staël von Holstein och blåser på med att han ska skapa miljarder i skattintäkter och massor av nya jobb, det enda han behöver är ynka 10 miljoner kronor. Om jag vore investerare skulle jag vara ganska försiktig när jag har mina slantar i närheten av förra bubblans störste påhejare, särskilt när idén är den samma som varenda 15-åring med html-kunskaper kläcker åtminstone en gång om dagen.

Det finns lite skillnader däremot, MyCube (undrar om det ska skrivas så), ska vara helt säkert (!) och man ska våga förvara sin musik och sina texter där som man sen kan sälja till andra vanliga användare på nätet. Det är det här som är grunden till de 10.000 jobb som ska skapas, du och jag och alla andra ska skriva texter och sälja dom till varandra.

Jag skulle inte vara beredd att investera ett andetag i det här företaget än mindre pengar. Förmodligen är det väl andetaget som skulle vara mest värdefullt för Johan Staël von Holstein eftersom det är den grundläggande byggstenen i luftslott.

Uppdatering om Staël von Holstein

Artikeln verkar ha försvunnit till förmån för en ny med ett helt annat budskap. Nu har de så stora meningsskiljaktigheter att Johan Staël von Holstein lämnar Iqube istället. Det är svårt att få något konkret ur det här men kanske var det ett sista försök att dra in 10 miljoner och kunna fortsätta vara i business.

4 svar på “Mycube?”

  1. Du har förstås rätt, har rättat.

    Ser dessutom att sidan inte verkar finnas på IDG längre. De kanske tog till sig av min input och valde att rata den :)

  2. Ja, det är lite underligt att artikeln bara försvann sådär. Johan kanske ringde upp idg och klagade på all negativ feedback från artikeln.

  3. Tänker mig att det kan ha två rimliga anledningar, nr 1 att det är någon form av tillfälligt fel. Nr 2 att de faktiskt kände att de inte gärna kan promota hans dynga och drog tillbaka den.

    Kom för övrigt på att jag var tvungen att säga något om namnet, MyCube? Jag har lite andra förslag CubeBook, FaceCube, CubeSpace, MyBook och FaceSpace.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *