När man rotar i EF:s tvätt

Språkresor verkar vara läskigare än vad det verkade, även när man sett vad som händer på gatorna på Malta. När en 17:åring hamnar rakt i ett missbrukarhem drar jag min gräns.

Jag skrev förra veckan ett inlägg om hur smutsiga EF:s språkresor till Malta kan vara och inte långt senare har SvD hittat en kille som hamnade i ett helvete på sin språkresa till USA. Inte helt oväntat är det samma researrangör som står bakom.

Patrik Sundelin tvingades bo med missbrukare under språkresan

Att när man är tonåring och för första gången besöker ett helt främmande land hamna i en knarkarkvart där man tydligen ska bo i ett år kan inte vara precis vad man drömt om. Det är däremot något som man får höra och läsa om med jämna mellanrum. Det är möjligt att det är svårt att hålla koll på var alla dessa tonåringar hamnar men jag tycker att om man specialiserat sig på den här typen av resor har man ett extra ansvar.
Minimumkravet är att man kontrollerar att allt står rätt till, att komma dragandes Behavioural Agreement (som går ut på att det är tonåringen som gjort fel) det första man gör när man fått ett samtal från en tonåring som hamnat i en sån här situation är direkt äckligt. Ju mer jag läser om EF desto spyfärdigare blir jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *