New Orleans ett riktigt bra resmål

Jag och min hustru spenderade helgen i New Orleans och jag måste säga att jag är positivt överraskad. När jag bokade så anade jag att det skulle bli en bra weekend men resan var klart bättre än till och med mina höga förhoppningar. Jag tänkte dela med mig av lite bilder så att du kan få en aning och kanske inspiration.

Vi anlände sent torsdag kväll och det är väl inte så mycket att orda om det. Morgonen efter gav vi oss ut till French Quarters direkt däremot och det är en upplevelse.

French Quarters och Bourbon Street

Ivonne Montealegre på Bourbon Street i New OrleansIvonne och jag promenerade runt hela morgonen i French Quarters och den här bilden är från den välkända Bourbon Street som kanske mest är känd för det som händer när det är mörkt. Det var klart värt det att få se gatan i dagsljus också. I bakgrunden kan du se att de dekorerat med typiska utsmyckningar som du säkert känner igen från Mardi Gras-bilder, om du nu haft tid att titta på dekorationerna.

Marie Laveau's House of VoodooHär ännu en bild från French Quarters utanför Marie Laveau’s House of Voodoo. New Orleans har en lång historia av mystisk religion och occultism. Det finns spådamer att besöka, voodoo-dockor till salu (är tämligen övertygad om att voodoo-dockorna är om möjligt än mer oäkta än spådamerna. Spännande att titta på var det däremot.

New Orleans Akvarium

Haj i New Orleans Tro det eller ej men det fanns en hel del haj att titta på. Nästa stopp första morgonen var nämligen akvariet i New Orleans. Hittade gott om spännande djur som pingviner, elektriska ålar och just hajar. Jag har länge velat åka till akvariet i Atlanta och det här får väl ses som ett steg på vägen, det i New Orleans är inte alls lika stort men väl värt ett besök.

Nattlivet i New Orleans

3 for 1Jag är fortfarande osäker vad det faktiskt är man får 3 för 1, den här karln stod utanför en av de många jazzklubbarna på Bourbon Street i alla fall och gillade att bli fotad.

Just nattlivet är väl vad New Orleans är allra mest känt för och det är inte så konstigt. Det är ett livligt och väldigt speciellt uteliv där mycket kretsar runt Jazz (och lite sex).

Bourbon Street - New OrleansBourbon Street på natten är något alldeles extra. Det finns live-musik i varenda gathörn och inne på varenda bar. Det säljs cocktails och öl i speciella glas för att de ska vara lätta att bära med sig, etc. etc.

Om du vill se fler bilder från New Orleans så kolla mitt Flickrkonto.

New Orleans sammanfattat

New Orleans var en fantastisk upplevelse men jag inser att det är lite långt att åka för en weekend från Sverige. Jag skulle tipsa om att åka dit i Mars (2011) för Mardi Gras, något som ska vara alldeles oerhört. Min främsta behållning var nog ändå maten, Cajun-köket är speciellt och det finns helt fantastiska restauranger om man är beredd att betala en slant. Det går dessutom att hitta mycket prisvärda alternativ så som det ofta gör i USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *