Nödtorftigt Men Strategiskt Rakad Apa – NMSRA

När jag till sist lugnat ner mig lite angående gårdagens väktare som spöar tolvåringsincident tänkte jag att jag skulle ventilera mina åsikter i frågan. Det som hänt är alltså att en tolvårig pojke åkt mellan vagnarna på ett tåg och det är farligt. Enligt honom själv hade han gått och satt sig på ett säte på riktigt när 2 stora tjocka väktare sätter handbojor på honom, drar honom i armarna , slänger ner honom på marken och viftar med en fjäderbatong.

Allt detta filmades. Visserligen skriker pojken allsköns okvädningsord och sparkar med benen och det finns en del som tycker att det är skäl nog att behandla honom som de gör. Om man nu förstår lite så hade det räckt gott och väl att avvisa pojken, det väktare i första hand ska göra – att handfänglsa är sista utvägen och fjäderbatongen vette fan varför dom får ha alls. Väktarna är förstås avstängda.

Se filmen:

Nu vidare till något helt annat, NMSRA

Jag tyckte att det passade i den här bloggposten att ta upp ett ämne som är helt orelaterat till det ovan nämnda. Det är en strategi för att skära ner kostnader på företaget och det handlar om att använda sig av chimpanser eller orangutanger istället för folk. Metoden kallas NMSRA, Nödtorftigt Men Strategiskt Rakad Apa. Man tar närmsta primat, rakar den snabbt i ansiktet och på händerna, sätter på den en uniform och skickar ut den i yrkeslivet.

Det är billigare på alla sätt, de kräver knappast någon lön och i de fall de gör det duger det med bananer och jordnötter. Finns massor av yrken där man kan göra så här och byta ut hela sin arbetsstyrka på en dag. Det enda man måste tänka på är att man inte, under några omständigheter, kan ge aporna fjäderbatonger.

Ett svar på “Nödtorftigt Men Strategiskt Rakad Apa – NMSRA”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *