Nu på WP och utan Nofollow

Efter många gliringar och massor av lidande har jag till slut tagit mig i kragen och tagit hjälp av en av våra utvecklare för att slippa Blogger. Blogger är som bekant ett moras av elände för en sökmotoroptimerare medan WP är ett under av lättnad. Förändringen innebär inte bara bra saker för mig, den innebär bra saker för dig med.

I och med att jag numer kör på WordPress så kan jag använda mig av plugins på ett helt annat sätt än förut, till exempel kan jag lägga till NOFF, NO Follow Free, vilket innebär att du helt plötsligt får riktigt bra länkar nät du lämnar en kommentar på den här bloggen. Till skillnad från andra sökmotoroptimerare som gått över till att använda Disqus (som inte funkar ihop med så fina plugins) så bryr jag mig om mina besökare ;)

Hoppas du tar tillfället i akt och lämnar en kommentar.

25 svar på “Nu på WP och utan Nofollow”

 1. En steg i rätt riktning! WP är ju underbart :) Har följt denna blogg sedan länge och har också förundrats över hur länge du hållit fast vid Blogger men det blir ju gärna så att man hänger fast i det man börjar i. Av tekniska och nostalgiska skäl kan jag tänka mig…

  Hur som helst, grattis till nya bloggplattformen!
  / Håkan

 2. Ja det känns skönt, i nästan alla andra fall jobbar jag ju med WP. Nu är det bara att sätta sig och grotta med designen, på Blogger har man ju haft goda ursäkter för att ha en ful blogg.

  1. Okej, jag ska nog ta tag i det och maila deras support. Inte för att jag tror att de vill hjälpa en att byta från dem, men det är värt ett försök. Stort tack i alla fall!

 3. Härligt! Klart jag gör. Vet du om det finns nåt bra sätt att gå över från blogg.se till WordPress också? Har en gaaaammal blogg där och att flytta över alla inlägg manuellt skulle ju ta sjukt lång tid så det känner jag mig inte så manad till. :-/

  1. Här finns en lösning för att flytta över allt material från blogg.se till WordPress:

   Glöm inte att 301:a allt material bara så du slipper hamna i duplicate-filtret :)

   1. Stort tack Niclas. Här får man tydligt se värdet av bra kommentarer, nu löste vi snabbt problemet trots att jag inte hade en aning :)

 4. Jag är ny i bloggvärden, bara 2 månader gammal, och har inte riktigt fått kläm på vad en NO Follow Free är. Kan du förklara?

  1. Japp det kan jag helt klart. Google värderar siter och bloggar utifrån hur många och hur bra länkar de har som pekar till sig. Genom att sätta nofollow-tagg kan man säga åt Google att man själv inte riktigt står bakom länken och den inte ska räknas. Om du har en kommentarslänk på de flesta bloggar idag räknas den alltså inte i Googles ögon för på dessa sitter det nästan alltid nofollow.

   Jag har å andra sidan bestämt att om man gör en ansträngning och lämnar en kommentar på min blogg så förtjänar man en länk tillbaka till sin egen, alltså väljer jag att ta bort taggen som kommer med som default.

   1. Har för mig att jag provade det förut, men då placerades en utlänk i varje post till pluginskaparen. Rätta mig om jag har fel.

 5. Hej!
  Jag är i stora hela ny i Bloggvärlden. Har inte koll på vad ni riktigt pratar om ”plugins”? Jag har helt tillfälligt valt WordPress, tur för mig! :) Tycker denna bloggen verkar ha intressanta inlägg, varför jag stoppade här.
  Lycka till i WordPress!

  PS Vet heller inte vad det menas med att få en länk pga att man skriver en kommentar här :) Jag lär mig!

  1. Plugins eller Tillägg är små nya funktioner man kan ladda ner till WordPress (man kan ha plugins till allt möjligt men i just det här fallet). Länken du får är i kommentaren, ditt namn länkar ju till din blogg om du fyller i den, de allra flesta bloggar sätter nofollow-tagg på den så att den inte räknas i Googles ögon. Om du gör 3 eller fler kommentarer här så blir det riktiga och bra länkar istället.

 6. Bra att du gått över till WP på denna bloggen också, kan faktiskt hålla med att blogger inte var lika bra. Är själv lite anti mot Disqus och tycker standard-kommentarer funkar lika bra. :)
  Har bilderna på dina tidigare inlägg försvunnit eller har det aldrig varit några? Blev lite osäker nu när det ser så tomt ut. Skulle även uppskatta ifall det kommer en sökruta.

  Annars bara bra!

  1. Jodå, det finns bilder men de dyker upp först när man går in på posterna – jag har inte hunnit jobba med utseendet. Inser att jag måste ta tag i det.

 7. Jag vill också passa på att hälsa dig välkommen, både till WordPress- och Nofollow-gemenskapen :)

  Jag kör med Dofollow-pluginen precis som Benny, men kanske borde testa NOFF för att undersöka lite skillnader.

 8. Pingback: Nofollow - nej tack | Blogsfär.com
 9. Tackar för tipsen om att ta bort nofollow,
  har funderat på vad den ska vara bra för.
  Ska genast testa dofollow och NOFF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *