Nyfiken Vital

Tänkte passa på att skriva lite grand om Nyfiken Vital. Har nämnt nättidningen tidigare och tänkte att det var dags att utveckla. Det är en stor, välbesökt tidning på området hälsa och skönhet. Nu verkar det förstås konstigt att jag är så intresserad av det men det är inte allt för orimligt. Tidningen drivs från Uppsala och jag har haft bra kontakt med Hans som optimerar tidningen. Vi delar alltså både ort och intressen :)

En del i optimering är länkkataloger. Kataloger är något som en del talar illa om som om det vore något dåligt med kataloger men om sanningen ska fram så skiljer sig kataloger från många andra länkar på det sätt att de är redaktionellt granskade. Eftersom alla kataloger av någorlunda kvalitet är nogrannt kvalitetskontrollerade så får man länkar sorterade och granskade av en hel massa oberoende redaktörer. För sökmotorerna är det här en guldgruva eftersom någon annan faktiskt gjort jobbet att bedöma kvalitet och ämne på en sida. Nyfiken Vital har (precis som jag har några) också en katalog som även den håller sig till ämnet.

Katalogen är ju gjord för att ranka. Det som är unikt innehåll i katalogen är ju respektive ”temasida” för varje produkt medan kategorisidorna är uppsamlingssidor t.ex. följande för stegräknare.

Katalogen håller en hög nivå precis som allt annat jag sett Hans jobba med och det är trevligt med folk som sysslar med sökmotoroptimeringens absolut ljusaste sidor. Genom att jobba med bra innehåll och riktigt sjyssta metoder har Nyfiken Vital lyckats nå en saftig publik. Katalogen är en den i det arbetet.

Temat är hälsa och jag vet att tidningen når bra resultat på området så mitt tips till alla er som har produkter eller siter på området är att skicka in en ansökan om att få vara med: Shoppa Hälsa

Jag har själv några skönhetssiter som ska med :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *