Om du var Louis Vuitton, skulle du stämma Nadia Plesner?

Efter att ha läst och diskuterat med Niklas Strandh som av någon anledning tycker att det är viktigt huruvida Nadia Plesner gjort rätt eller fel (ni kommer ihåg den danska tjejen som blev stämd av Louis Vuitton) så finns det egentligen bara en enda fråga kvar hos mig.

Om du var Louis Vuitton, skulle du stämma Nadia Plesner?

Om du liksom Niklas tycker att det är märkligt att folk är arga på LV – svarar du då ja på frågan? Om du svarar nej, varför då?

3 svar på “Om du var Louis Vuitton, skulle du stämma Nadia Plesner?”

  1. Nej. Om Louis Vuitton hade någon slags känsla för vad immaterialrätten är till för att skydda hade de låtit saken bero, eller gjort upp i godo på något sätt. Jag tror dessutom att Niklas har fel bild om hur ett sådant här rättsfall går till. Han beskriver det som om det varit ett mål under allmänt åtal som drivits av polis och åklagare, men som jag uppfattar det är detta ett rättsfall som aldrig skulle uppstått om inte Louis Vuitton drivit saken hårt via sina advokater.

  2. Jag tror att varken jag, du eller Niklas kan tillräckligt mycket om immaterialrätten fär att kunna uttala oss på tillräcklig nivå. Men jag tycker att LV skulle lägga ned målet.

    1. Jag tycker att immaterialrätt är fullständigt oviktigt i det här fallet – juridik är inte lika med etik och särskilt inte när det gäller en så gammal solkig lag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *