Pimientos de Padrón – En inspirerande chili

Pimientos de padron

En av mina favoriter bland tapas är tveklöst stekta Pimientos de Padrón. En stor och ganska mild chili som går snabbt att laga själv. Nu har vi dessutom hittat fröer för pepparn till vår trädgårdsbutik så nu kan jag odla dem själv också.

Om du liksom jag fallit för Pimientos de Padrón och är sugen på att tillaga dem hemma så är det inte svårare än att du steker dem i rikligt med olivolja till de blir lite bruna. Låt olivoljan rinna av under några minuter och salta med flingsalt. Kom ihåg att de kan vara väldigt varma så håll koll på temperaturen.

Om du som jag vill odla dem själv är det dags för förodling. Innan mars behöver du ha fått fart på dem för att få några resultat. Vi säljer som sagt Pimientos de Padròn-fröer i Gardenhome, 26 kronor kostar en fröpåse (idag). Resterande fröer, vi har lagt till massor, i shoppen hittar du här.

Bilden kommer från Flickr och är tagen av Pravin Prekumar och delad med CC-licens. Om du själv är intresserad av att hitta bilder till din blogg som du kan använda fritt fungerar det utmärkt att söka efter bilder med CC-licens på Flickr. Välj alternativet Avancerad Sökning och checka i boxen för CC. Du får sedan använda dem så länge du lever upp till licenskravet, ofta handlar det om att du behöver berätta vem som tagit bilden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *