Populära Poster

En del grejer man skriver blir populärare än annat och jag har spenderat förmiddagen med att gå igenom innehålls-statistiken på bloggen. Tänkte att jag kunde ta och berätta så att du också får veta, kanske kan det gå att hämta någon vettig information ur datan. Det jag kan tycka är lite lustigt är att det är på inga vis de bloggposter jag själv tycker är bäst som dominerar, om Google (som driver den mesta trafiken hit) hade tyckt att det är så viktigt med bra innehåll som dom säger så borde det ha blivit andra poster som fick mest trafik. Nåväl, här är listan (inte ordnat efter trafik utan snarare sorterat efter innehåll) i alla fall.

Bloggposter om bloggar och livet

Bloggar vs Gammelmedia

Efter att ha läst en hel del artiklar under en period om hur dåligt innehållet i svenska bloggar var reagerade jag och skrev en post om att bloggarna håller högre kvalitet än gammelmedia mycket på grund av den Long Tail aspekt som finns bland bloggar. Jag är fortfarande fullt och fast övertygad om att bloggosfären kommer äta upp den traditionella journalistiken, just för att bloggarna håller högre kvalitet. Bloggarna kommer ta kål på gammelmedia.

Det här är Bloggosfären!

Jag skrev i Juli i år om hur bloggosfären är fragmenterad och att det är svårt att dra några slutsatser om bloggosfären i helhet, detta efter Alex Schulmans utspel om vad bloggar är. Det är lätt att bara se på ed bloggar som toppar bloggportalens topplistor men om man gör det så gör man fel. Bloggosfären är mycket större än klicken av tonårstjejer som klickar runt med en galnings frenesi. Posten heter Det här är Bloggosfären.

Vad gör du egentligen med ditt liv?

Under en period temabloggade jag med Blogg-forums medlemmar och när temat var glädje valde jag att skriva om arbetsglädje. Jag tror att det inte var en särskilt upplyftande post för många för den handlar om hur ruskigt lite pengar man faktiskt får över efter ett helt arbetsliv (med uträkningar och allt). Däremot tycker jag personligen att det är en av de allra viktigaste bloggposter jag skrivit så om du bara har tid att läsa en så välj den här. Läs den på Ditt arbete måste ge dig något.

Författare är finare än bloggare?

I Bloggare måste också kunna livnära sig raljerar jag över författarnas (några specifika författare som nämns lite senare) idoga kampanj för att dom minsann också måste kunna livnära sig (trots Internet). Det blev snabbt en väldigt välbesökt post och du hittar den här.

Gör något bra med din blogg

En av de poster jag känner för själv är Blogga för välgörenhet som handlar om den makt bloggare har och hur man kan använda den makten till något gott. Den tar också specifikt upp Läkarmissionens webbsatsning som jag gillar starkt. Läs Blogga för Välgörenhet.

Min enda post om Sex

Sidan med mina populäraste poster överskuggas helt och hållet av en post som jag tyckte av den anledningen förtjänar att nämnas separat. Jag skrev en artikel om antalet sökningar som faktiskt görs på sökordet Sex och den får nu fler besök än resten av bloggen, här hittar du Nakna Sanningen om Sex.

Bloggposter om webbtjänster

Svenska Webbhotell

Jag bloggar ofta om tjänster jag använder och är nöjd eller missnöjd med. För bra länge sen sammanställde jag en lista över svenska webbhotell med en liten beskrivning av vad dom erbjuder i sitt billigaste abonnemang och vad det kostar. Läs om svenska webbhotell.

Surftowns support

Passande nog är ett av mina populära inlägg det jag skrev efter en lång frustrerad brevväxling med supporten på Surftown. Den har roligt nog fått lite officiella kommentarer från Surftown. Läs min (riktigt arga) post om Surftown.

Film på nätet

En annan lista jag sammanställt är över företag som erbjuder film på nätet till svenskar på ett eller annat sätt, den blir uppdaterad så ofta jag hinner för det förändras verkligen fort på den här marknaden. Ofta har jag nu tyvärr lite problem med tjänsterna eftersom jag flyttat utomlands och inte är välkommen på de flesta. Läs om Att hyra film på nätet.

Youtube

En annan post på temat film som varit välbesökt är min genomgång av Youtube. Nu är det väl knappast någon som missat Youtube eller vad det är men likaväl är det en bloggpost som får bra med trafik. Här finns min post om Youtube.

Internetlustigheter

Roliga test

Jag har skrivit en del om lustigheter av olika slag på nätet och de har nästan alla blivit väldigt populära. Den första i raden handlar om tester på nätet, du vet personlighetstest, IQ-test och så vidare. Posten finns på Roliga test.

Roliga spel

En annan närliggande post är om roliga spel, det spelas en hel massa småspel på nätet och min post om roliga spel har varit en av de allra mest besökta på den här bloggen. Den har en trevlig liten undersökning som grund så om du har en minut över gå igenom PDF:en som finns där. Min post om Roliga spel.

Massor av fräckisar

Nästa post på temat är min post om fräckisar. Innan jag skrev posten hade jag ingen som helst aning om hur stort fräckisar på nätet var, jag trodde folk hade slutat med dom när femtiotalet övergick i flower power. Efter att hittat intressant sökdata skrev jag den här posten om fräckisar.

Louis Vuitton

Trots att bloggposten är alldeles ny (eller kanske just för att den är det) så seglade den upp till toppen av mina välbesökta bloggposter. Det handlar helt enkelt om Louis Vuittons kamp mot Google för att få bort konkurrenter ur resultaten. Här hittar du den.

Resor

Språkresor

Jag har skrivit två artiklar om resor som blivit väldigt populära, den första handlar om språkresor och vad som faktiskt händer på Malta. Jag låter lite som en moraltant i posten men det handlar egentligen mest om vad företag som EF egentligen har för ansvar och hur de borde upplysa föräldrarna till tonåringarna som är ute och reser. Här är mina åsikter om Språkresor.

Malta FAQ

Förutom den har jag också satt ihop en FAQ för Malta, jag får en hel del frågor om hur det är att leva här och det kändes som en smidig lösning. Gissar att den är så pass populär som den är för att de som annars frågade mig nu hittar informationen direkt istället. Malta FAQ.

Kända bråkmakare och andra kändisar

Marcus Birro

Efter att Marcus Birro skrivit av sig om hur vidriga alla som skriver elaka saker om folk på nätet kunde jag bara inte hålla tillbaka. Det förefaller mig som något så enormt ironiskt att Birro som är den jag alltid sett som den störste mobbaren i media helt plötsligt tycker att det är fel. Jag sammanställde helt enkelt en liten lista över otrevligheter han skrivit om andra på Marcus Birro och Näthat.

Jan Guillou

Efter en omröstning här på bloggen vann Jan Guillou utmärkelsen Sveriges Ayatollah 2009. Jag tyckte från början att det såg ut att vara ett jämnt startfält men Guillou blev överlägsen vinnare. Guillou har dykt upp med jämna mellanrum i bloggen eftersom han har en förmåga att uttrycka ett annat sorts näthat än det Birro uttrycker, Jan hatar helt enkelt Internet. Läs Grattis Jan Guillou.

Liza Marklund

Jag deltog i Januari förra året i en bloggstafett och fick det obehagliga uppdraget att skriva en post på temat ”På date med Liza Marklund” och det var nog den jobbigaste post jag skrivit på den här bloggen. Liza är precis som kollegan Guillou emot Internet i allmänhet och oss som befolkar det i synnerhet. Jag kommer nog aldrig nämna den igen men här hittar du På Date med Liza Marklund.

Lena Philipsson

Av någon anledning har Google fått för sig att min blogg handlar om nakna kändisar. Jodå, jag är inte omedveten om att bloggens namn har med saken att göra. Under en lång period var Lena Philipsson Naken ett av de absolut största sökorden för den här bloggen och för att berätta skrev jag den här posten om Lena Philipsson.

Tyskarna från Lund

Tyskarna från Lund har faktiskt fått en del uppmärksamhet genom min blogg. Jag såg dem på Lundakarnevalen och har sedan dess varit ett stor fan. Det gör det extra roligt att min post om Tanzen mit Musik har blivit så välbesökt. Här hittar du Tyskarna från Lund.

Om du istället för att läsa mina mest populära poster skulle vilja ha en sortering på hur bra dom är så har jag tidigare sammanställt en lista över mina bästa bloggposter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *