Rekrytering via kontakter – Nej, inte om man tar det på allvar

På hundratals ställen läser jag tips till arbetssökande att de ska nätverka eftersom en så stor andel av rekryteringar som sker, sker via kontakter. Jag skulle vilja påstå att det inte händer om den som rekryterar tar saken på allvar.

Om man går in seriöst för att rekrytera rätt personer så kan man visserligen ha nytta av att ha arbetat tillsammans med någon. Om jag haft en kollega som jag vet levererar bra och i tid varje gång, då kan det naturligtvis vara någon jag vill anställa senare. Att anställa någon för att man träffat denne på ett mingel ska inte hända.

Om du känner en person privat men inte har jobbat tillsammans, då har du fortfarande ingen aning om hur denne är som medarbetare. Om du har minglat med någon så är det enda du vet om personen i fråga hur många snittar denne äter om det bjuds. Rekrytering är bland det allra svåraste man gör som företag, det är därför så många tar hjälp.

För mig är det en självklarhet att alla kandidater går igenom den process man satt upp på företaget. Vi har själva en lite större process i flera steg för att försäkra oss om att vi anställer rätt kandidater, det fungerar inte alltid smärtfritt men det minskar riskerna. Att nätverkande skulle få ge fördel i det här arbetet är galet, varför skulle man vilja skada sitt företag på det viset?

Jag är medveten om att man kanske inte hör talas om alla jobb och att det naturligtvis finns jobb som tillsätts på det här sättet. Särskilt om det är bråttom att få fram någon. I mina ögon är ett jobb man får tack vare sitt kontaktnät något konstigt och knappast något bra.

2 svar på “Rekrytering via kontakter – Nej, inte om man tar det på allvar”

  1. Absolut. Kontakter är ett bra sätt att hitta och mata in kandidater i ansökningsprocessen. Men bara det.

    1. Precis, en marknadsföringskanal för företaget och ett sätt att hitta platser att skicka sin CV till för sökanden men aldrig en gräddfil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *