Restauranger i Stockholm

Jag har länge haft en vilja att bygga en stor guide över restauranger i Stockholm. Tyvärr finns det inte riktigt utrymme just nu att sätta ihop en riktig site för projektet, det tar helt enkelt för mycket tid även om det skulle vara riktigt spännande. Eftersom det inte går och jag verkligen vill göra det i alla fall tänkte jag åtminstone skriva en ordentlig bloggpost om mina favoritrestauranger i Stockholm. Om du har några favoriter kan du väl skriva en kommentar med lite info, det skulle vara riktigt roligt att få en rejäl samling med tips på bra ställen när man vill gå ut och käka. Det var ju ett tag sedan jag bodde i Stockholm även om jag dyker upp på besök med jämna mellanrum så all input uppskattas. Här kommer alltså en liten lista på mina favoritrestauranger:

Arizona

Arizona Stockholm

På Karlbergsvägen hittar du min absoluta favorit, när jag bodde där ute gick jag åtminstone en gång i veckan till Arizona (Drinks & Pizzas). På Arizona hittar du en fantastisk meny med spännande pizzor (på ett sätt som du aldrig provat förut) och riktiga, bra, cocktails.

Vad sägs till exempel om pizzan La Cabra Roja med färska rödbetor, chevre, valnötter, honung, basilika, tomatsås och mozzarella eller min favorit Santa Cruz med räkor, vitlök, persilja, citron, tomatsås och mozzarella. Om du har möjligheten att stanna till på Arizona är det i mina ögon ett måste, gå dit tidigt så du både kan få ett bord och hinna med en jordgubbsdrink.

Marie Laveau

Marie Laveau, Stockholm

Jag har tyvärr bara hunnit med ett enda besök på Marie Laveau men det var en otrolig upplevelse. Som namnet antyder har maten sitt ursprung i södra USA, ett vodoo-smakande New Orleans mitt på Söder. Du hittar Marie Laveau på Hornsgatan och för den som inte bor i närheten kan det bli lite av en promenad. Det är väl värt att spendera de skosulorna däremot för maten är något alldeles extra.

Mitt besök på Marie Laveau lyckades innehålla en hemmagjord korv till förrätt, en ”Hickory smoked rack of lamb” som varmrätt och efter det en Pecanpaj som det hade smugits in lite alkohol i. Tillsammans med ett gott vin kan jag bara säga att Marie Laveau får toppbetyget 2 rattar och tummen upp.

Vi får nöja oss så här så länge men jag ska göra mitt bästa med att fylla på listan med restauranger som är ett måste.

Ett svar på “Restauranger i Stockholm”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *