Rocka Googles Bildsök

Om du känner till det lilla spelet där Google låter dig försöka beskriva innehållet på en bild så vet du också att det används (eller kommer att användas för att förbättra resultaten i Googles bildsök).

Spelet går till så här:
Du och en partner, för dig okänd, ska beskriva det som finns på en bild. Om ni lyckas skriva samma ord så går ni vidare till nästa bild och tiden det tog lagras. Det gäller att hinna med så många bilder som möjligt.

Vad Googles bildsök tjänar på det här:
Google får från 2 olika källor (som inte känner varandra eller ens har något med varandra att göra) ett ord som beskriver bilden. Eftersom det är mycket svårt att bestämma innehåll i bilder för en sökmotor är det här ett fantastiskt sätt.

Om man hittar rätt ord (alltså samma som partnern skriver) snabbt så kommer man få mer poäng. Det innebär att det brukar vara de mest grundläggande sakerna i bilden som kommer fram. Komplexa grejer har helt klart mindre möjlighet att bli bestämda på det här sättet. Men, det finns ett undantag.

Om det står en text på bilden är det nästan alltid det första man försöker. Alla gör det. Här kommer alltså ett knep som kan hjälpa dig att Rocka Googles Bildsök:

Skriv på bilden det sökord du vill synas på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *