Saker att sakna i Stockholm

Jag har varit bosatt på Malta i ungefär 2 månader nu och det går förvånansvärt bra. Har i princip ingen hemlängtan eller liknande men det är ett par saker som jag förstås saknar en del.

Vännerna
Det är svårt att umgås med folk på Malta, de flesta som bor här är antingen i pokerbranschen eller så är de Malteser. Pokerfolket de gör ju sånt som pokerfolk gör, dricker skumpa på takterasser med dunkande musik och Malteserna, jag tror att de helt enkelt inte gillar att deras ö blir invaderad. Malta har ju varit under andra nationers (i princip alla möjliga) regim typ jämt. Senast lämnade britterna (nästan) ön 1973, tror jag.

Arizona
Det finns ett Pizza och Drinkställe nära st Eriksplan som är ett av mina absoluta favoriter. Restaurangerna på Malta är av en viss typ och det är iofs trevlig men det blir lite tråkigt i längden.

Enkelheten
Att ta sig mellan två punkter i Stockholm är lätt. Att öppna ett bankkonto går på max en dag. Ingen klagar när man försöker köpa saker i deras affär (det är faktiskt unikt för Malta tror jag, att de hatar att ha kunder).

Träd och sånt
Jag trodde aldrig jag skulle säga det, jag är ju en stadsmänniska ut i fingertopparna. Det som är grejen med Malta är ju att det i princip är öken. Det finns inget gräs alls och knappt några träd. De har dessutom byggt helt utan tanke på grönområden. Man kanske inte kan lasta dem allt för mycket för det, det mesta som byggts här är ju gjort av gamla överstormästare eller vad man nu kan kalla dem (korsriddarbossar).

IKEA
Att bo på en plats där IKEA inte finns, jag trodde aldrig det skulle hända. Var köper man grejer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *