SAS – Aldrig mer

SAS är ett av de dyrare flygbolagen och jag brukar vanligtvis välja något annat när jag flyger i Europa. Oftast blir det Lufthansa eller Air Malta eftersom jag bor på Malta. Ibland passar Ryan Air kanonbra eftersom de t ex flyger direkt från Malta till Stockholm, något som inget annat flygbolag gör. SAS brukar jag undvika.
 
Jag reste nu upp till Stockholm över helgen och bokade vad jag trodde var min vanliga tur med Air Malta till München eller Frankfurt och Lufthansa därifrån till Stockholm, omvänt på tillbakavägen då. Nu visade det sig att det var SAS som flög en av sträckorna när jag skulle kliva på planet och det var förmodligen därför det blev några tusenlappar dyrare än vanligt.
 
Varje flight här tar ju några timmar och resan tar upp till sex eller sju timmar totalt. Ibland blir det lite tid i München eller Frankfurt men ibland blir det lite stressigt där. Då är det viktigt med maten på flyget. Jag brukar tycka bättre om Lufthansa än t ex Air Malta för de har något bättre mat. Om man flyger Ryanair får man förstås betala för maten men det tjänar man ju igen 10 gånger om på prislappen. På SAS får man ingen mat alls om man inte sitter i Business class. Det var ju länge sedan SAS slutade med vin och sånt som de andra fortfarande brukar bjuda på, åtminstone ett glas till maten.
 

Men att sluta med mat! Det är ok att Ryanair inte har gratis mat för där kan jag faktiskt köpa hela den lilla vagnen, all sprit ombord och kalendern med nakna flygvärdinnor för prisskillnaden mot en SAS-biljett. Det är inte ok att man inte får mat på SAS-flighter som är så här långa, det är verkligen inte ok att man inte ens kan köpa.
Jag kommer inte flyga med SAS om det finns ett annat alternativ. På Europaflygningar och över Atlanten betyder det att jag inte kommer göra det. Inrikes i Sverige finns det rimliga alternativ på många sträckor och jag kommer byta till tåg där det är vettigt.
 
Sluta flyga med SAS du också, de tar ut hutlöst betalt och erbjuder mindre än alla andra. Enda anledningen att du flyger med dom idag är att du gjort det förut. Du har vant dig så till den milda grad att du tror att det är så en standardflygning är. Det är det inte, alla andra är bättre.

3 svar på “SAS – Aldrig mer”

  1. Jag tittade också på bra biljetter till/från Malta igår kväll, och utbudet är kanske inte alltid det bästa. Kändes förhållandevis dyrt trots att det inte var säsong, och om man ska resa en stund gör ju att man vill ha en viss bekvämlighet (och alltså inte ta det absolut billigaste oavsett konsekvens). Håller med om att ifall de inte serverar mat så är det rent undermåligt.

  2. Ja, jag skulle säga att det är klart värt att titta på Ryanair eftersom de faktiskt flyger direkt till skillnad från andra. Problemet är att det bara är Onsdagar och Söndagar som gäller då.

  3. Som en liten uppdatering, så här några år senare. Det händer faktiskt att jag måste flyga med SAS med jämna mellanrum, tyvärr är utbudet av resor som passar från Sverige ofta ganska litet. Ända sedan jag skrev den här bloggposten har jag i största möjliga mån undvikit att flyga med SAS däremot. Jag är medveten om att min lilla protest inte kommer upp hos styrelsen på SAS men jag flyger relativt mycket, jag har faktiskt under perioder Guldkort. https://xn--magnusbrth-85a.se/jag-hatar-sas/

    Jag tycker fortfarande SAS är ett dåligt alternativ och det känns som att de minskar benutrymmet med en centimeter per år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *