SEO, kan man mäta vem som är bäst?

Min andra blogg Sökmotorkonsult.se blev omskriven i dagarna med motiveringen att det skulle handla om den bästa sökmotoroptimeringen i Sverige. Det är Johan Lundberg som i artikeln Sveriges bästa SEO helt enkelt gjort en koll på hur olika SEO-bolag rankar på sökordet Sökmotoroptimering.

Guldmedalj i SEO

 

Nu tycker jag inte att man riktigt kan mäta så. Visserligen är det en största termen för branschen och det konkurreras en hel del på det. Man måste däremot komma ihåg två ganska viktiga punkter i sammanhanget. Dels kan en någorlunda smart optimerare anse att det inte är bra return on investment att optimera just för det ord, för att konkurrensen är så hög. Om du hade en ny seo-byrå och ville ha trafik från sökmotorerna skulle jag rekommendera andra sökord även om det här är det största. Det behöver nämligen inte vara värt jobbet.

Den andra punkten är att SEO inte bara handlar om skicklighet, det handlar, precis som i annan marknadsföring, också om hur mycket resurser man har. För några år sedan när jag var enmansföretagare hade det varit enormt mycket svårare för mig att ta positionen även om jag är samma person idag. Jag har helt enkelt mer resurser till mitt förfogande.

Oavsett vilket så är det ju förstås enormt trevligt att bli omnämnd som Sveriges bästa SEO! Tack Johan för det fina omdömet. Och du, om du håller med Johan om att det är en hejig blogg så ta och rösta på mig på YABA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *