Sex och Statistik

Kommer du ihåg att jag skrev en post om hur mycket sökningar det gjordes efter Sex för ett bra tag sen? Det blev en ganska populär artikel, eftersom jag sorterade de olika länen efter hur mycket sökningar det gjordes på sex i vardera så nappade lokaltidningarna på det. Posten fick bra med riktigt fina inlänkar och parkerade sig kring position 5 i sökresultatet för just Sex.

Sex och Statistik

Som du förstår är det här ett ganska stort sökord och även på en 5:e till 7:e plats ramlar det in en del besökare. Hur många undrar du förstås och jag är inte den som är snålare än att jag kan visa det med en bild. Klicka på den så får du se en större. Det handlar alltså om ungefär 1000 besökare i veckan, positionen pendlar lite beroende på hur mycket det skrivs i övrigt på ämnet. Aftonbladet t ex har en förmåga att poppa upp framför den när de har någon ny smaskig artikel ute. De är ju en i övrigt mycket mer relevant site på ämnet så det är kanske inte så konstigt.

Eftersom jag nu har tillgång till en massa data så tänkte jag dela med mig lite info om vilka som söker efter sex i det här landet. Jag vill inte gå i god för datan men det känns som ett rimligt urval, vi vet att det alltid är en viss procent som klickar på 5:e länken i sökresultatet så vi borde få ett någorlunda snitt av sökarna (det dyker upp lite lustigheter i resultaten som vi snart kommer att se så det kan vara värt att vara kritisk, en del saker är direkta mätfel i Google Analytics som jag valt att använda mig av). All data nedan kommer från de senaste 7 dagarna, om du är intresserad av att göra något eget med datan så kan jag tillhandahålla mer.

Topp tio mest sexsökande länen

 1. Stockholms län (331) 30,26%
 2. Västra Götalands län (150) 13,71%
 3. Skåne län (137)    12,52%
 4. Östergötlands län (45) 4,11%
 5. Västmanlands län (42) 3,84%
 6. Uppsala län (31) 2,83%
 7. Örebro län (30) 2,74%
 8. Norrbottens län (29) 2,65%
 9. Hallands län (28) 2,56%
 10. Blekinge län (27) 2,47%

Lägg märke till att det inte korresponderar särskilt väl med den data Google Trends tillhandahåller som var grunden för förra artikeln. Om man vill skulle man kunna göra en omräkning på sexsökningar per capita och det blir väl en schysstare undersökning, jag har datan om du vill göra det. Jämfört med Google trends är det här troligen mycket bättre data.

Topp tio mest sexsökande orter (faktiska tal)

 1. Bromma (123)
 2. Stockholm (77)
 3. Malmö (64)
 4. Göteborg (54)
 5. Hägersten (32)
 6. Uppsala (28)
 7. Solna (26)
 8. Västerås (25)
 9. Örebro (24)
 10. Skövde (19)

Notera att Analytics inte mäter riktigt bra på små avstånd, att Bromma toppar före Stockholm känns ju uppåt väggarna men det sitter i vad man har för internetleverantör. Du kan ju mycket väl ha en Bromma-baserad ISP även om du sitter i Sundbyberg.

Topp tio webbläsare

 1. Internet Explorer (714)
 2. Firefox (202)
 3. Chrome (89)
 4. Safari (55)
 5. NetFront (20)
 6. Mozillakompatibel (6)
 7. Opera (6)
 8. Opera Mini (1)
 9. SonyEricssonX2 (1)
 10. Ingen faktiskt, är bara 9

När det gäller ISP så är det Comhem och Telia som är totalt dominerande. En annan lite halvintressant detalj är att det är ungefär 10% återkommande besökare. Det känns helt galet i min värld, om man söker efter sex, får upp en massa statistik, blir förbannad (det blir dom 95% bouncerate talar sitt tydliga språk) och sen ändå kommer tillbaka. Huvudparten av dem som faktiskt besöker en sida till på bloggen går vidare till kategorin kändisar. Det måste om möjligt vara en ännu större besvikelse för där står det ju om Jan Helin med flera, inte riktigt vad man gissar att den genomsnittlige sexsökaren är ute efter.

Jag har som sagt Google Analyticsdata med ett någorlunda urval av de svenskar som söker efter sex på nätet. Om du är intresserad av att göra en lite mer ingående undersökning så kan jag tillhandahålla den.

4 svar på “Sex och Statistik”

 1. Intressant! Google Keyword Tool säger något helt annat när det gäller sökningar på ’sex’ även om man kollar exakt: 1,8M / månad. Varför tror du att det är så?

  1. Jag tror att den första siten i sökresultatet fångar upp enorma mängder av trafiken, bla pga sitelinks. Jag får nog lite färre klick pga titel och description också. Sen tror jag också att Google inte bjuder på så mycket data men jag tänkte ta mig högre upp i sökresultatet och kan då komma med lite mer uttömmande info om den faktiska mängden sökningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *