Sinclair ZX Spectrum

Roligt att se att det var fler än jag som hade en Sinclair på 80-talet. Jag kan minnas ändlösa timmar framför den pressandes knappkombinationer på dess gummiknappar för att från fram for-loopar och random-strängar.

Nuförtiden finns det ju laptops som matchar (den mycket lilla) storleken på Spectrumen, det är faktiskt så att jag funderat på att rota fram min gamla slitna maskin, plugga in ett batteri, en Walkman och en liten skärm för att få världens första bärbara Spectrum. Visst skulle det vara tufft med en Walkman som lagringsmedia?

Förmodligen skulle jag behöva skriva en egen browser och det är väl där det tyvärr tar slut, har inte sett något FireFox för Spectrum hittills och jag tror inte att det är prioriterad utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *