Skilja på höger och vänster

Märkligt att det måste till Miljöpartister för att hävda den personliga integriteten nu för tiden. Jag var fast övertygad om att den skulle skyddas några år nu när Bodström försvunnit ur bilden men helt plötsligt kan man inte ens lita på att en högerregering håller fingrarna i styr.

Din personliga integritet är något som i varje läge måste försvaras med näbbar och klor, det är nämligen så att det alltid dyker upp argument mot den. T ex måste ju polisen kunna hitta brottslingar och det görs ju lämpligast genom att avlyssna alla telefoner i hela landet. Ibland måste vi skydda oss mot yttre eller inre terrorhot och då är det smidigaste sättet att läsa din mail. Det är lätt hänt att ditt skydd får ge vika för såna här saker för hur viktigt kan ett privatliv egentligen vara i förhållande till flygplan som kraschar in i byggnader.

Sen är det ju också alltid så att vi aldrig kommer läsa några oskyldiga personers mail utan uteslutande hålla oss till banditernas. Banditer är folk som skriver mail med innehåll som kan tydas som farligt.

Det här är ju förstås något som liberaler alltid kämpat mot och det är väl inte särskilt konstigt. Det konstiga är ju att man nu hittar frihetskämparna på vänsterkanten för det är ovan nämnda liberaler som vill fingra på integriteten.

Läs mer i DN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *