Smslån

Det går att låna pengar genom sin mobiltelefon, med sms.

Ibland händer det att man behöver något och det råkar vara ett annat datum en den 25:e. Vi har förstås alla varit med om det och det är förstås inte alltid passande att stå där utan sedlar i biokön. Kanske är det bara en tusenlapp som behövs och då kan det passa med ett sms lån. SMSlån är en tjänst från SMS kredit och ska om jag förstått rätt gå på en kvart om allt funkar som det ska. Under förutsättning att man sms:ar dagtid annars tar det till nästa morgon.

Att låna pengar via sms är åtminstone för mig relativt nytt. Kan inte påstå att jag haft koll på smslån tidigare men nu tror jag att jag börjar ha lite koll. Man smsar helt enkelt och en liten stund senare har man pengar på kontot. Man kan på mycket kort tid få sig en tusenlapp eller tre mot att man förstås lovar att betala tillbaka. Det är väl bara på senare år med den snabbare kreditupplysningen som en sån här tjänst blivit möjlig. Det var förstås svårt att göra det tidigare när en kreditprövning tog flera dagar eller veckor.

Det här är förstås en tjänst som är bra för de små grejerna, det är inte direkt några stora lån det handlar om. Jag skulle nog välja att göra det när det dök upp en möjlighet i första hand. Om man hittar ett fantastiskt knivset som säljs av en försäljare som bara är i stan en enda dag. SMSkredit som jag länkar till i det här inlägget vill kunna erbjuda just microlån enligt deras site, till skillnad från banken där det knappast kan gå att komma undan med något under 10.000. Har svårt att se att man kan få låna mindre än 100.000 på banken faktiskt.

Förutom sms lån kan man också låna pengar över nätet och det är förstås också en vettig metod, om man nu inte råkar stå just i biokön.

Hur funkar det då?
Det fungerar så här, du skickar ett sms till ett nummer med texten kredit och en liten stund senare får du ett sms tillbaka med ett formulär. I det ska man fylla i sina uppgifter och hur mycket man vill låna. Sen klickar man helt enkelt på ansök och om allt går vägen så har man sina pengar inom en kvart. Det kostar tjugofem spänn att ansöka och sedan en uppläggningsavgift beroende på hur stort lånet är. Som exempel kan nämnas 450 kronor för ett lån på 2000.

Inom trettio dagar ska det sen vara återbetalt.

Om man istället väljer att ansöka via nätet så finns det helt enkelt ett anmälningsformulär på deras site. Dock måste man ansöka om en ansökningskod, den får man via sms om man smsar in först. Samma priser gäller på lån via nätet som på sms.

2 svar på “Smslån”

  1. Hur kan du med hedern i behåll promota SMS lån, det är det värsta bondfångeriet på många år med ockerräntor som får vettigt folk att gapskratta, troligen har du ingen heder i behåll längre!

  2. Jag tycker inte att det har med heder att göra alls, folk får låna pengar till vilka räntor dom vill. Är det just för att det är dyra lån du reagerar?

    Om någon skulle ha 500% marginal på ett par jeans, skulle du skriva och klaga då? Oj, vänta det är de ju på nästan alla jeans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *