Sohbet det nya svarta?

Som bekant sitter jag på en hel massa siter av olika slag och många av dom har användargenererat content. Det handlar om att användarna själva matar in saker som syns på siten och siter av det slaget är förstås särskilt känsliga för spam. För ganska många år sedan handlade det nästan alltid om att man fick kommentarer, poster eller liknande om poker, sen klev porr in på banan och på senaste tiden läkemedel. Nu har det seglat upp en ny stjärna bland spammarna på en viss typ av site, det handlar om Sohbet (betyder chat på turkiska).

Det är framför allt på topplistor för bloggar och liknande som Sohbet är populärt att spamma om så jag är ganska övertygad om att det handlar om en enda aktör som gör det i stor skala, jag har tittat runt en del på andras topplistor och de lider av samma problem. Jag tycker inte riktigt att Sohbet platsar bland de andra extremt lönsamma nischerna men det verkar inte stoppa dom, de verkar tänka köra svart hatt hela vägen.

Som tur är har jag skakat fram en bra lösning på problemet, man blockerar helt enkelt alla Turkiska IP. Det finns sällan något behov att acceptera turkiska besökare på en svensk site, knivigare är det på siter av mer internationell karaktär.

Lite mer Sohbet-spam (uppdatering)

Passande nog fick jag fick jag en radda med kommentarer på den här bloggposten, jag antar att man kan säga att jag bad om det men det gör det ju extra tydligt. Presenterar som screenshot för jag vill inte behålla kommentarerna.

sohbet

Ett svar på “Sohbet det nya svarta?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *