Spenderade helgen i Guanacaste

Uppe i högra hörnet av Costa Rica hittar man Guanacaste. Det är där de flesta turisterna (gringos) hamnar när de är i Costa Rica eller när de köper ett semesterhus. Till skillnad från övriga landet är Guanacaste ganska torrt, som Sverige en het juli-månad ungefär. Det är inte min favoritdel av landet men klart värt ett besök.

Tamarindo som är en ort på Guanacastehalvön är den lilla håla där jag spenderade helgen. Man kan nog säga att det är Costa Ricas första egentliga turistort och om sanningen ska fram finns det bara hotell, surfshoppar och barer i hela stan. Hit flockas framför allt surfare men jag lyckades se en hel busslast med svenska pensionärer utöver de sedvanliga strandkrascharna.

Jag blev så glad och avslappnad av helgen, det var ett tag sen jag tog en ledig helg, att jag smällde ihop en liten guide till Costa Rica när jag ändå var igång. Den är på inga vis klar men det kommer.

Som du märker gör jag en hel del reklam för det här lilla landet i Centralamerika och det har goda anledningar, det är nog ett av de allra bästa ställen i världen att spendera sin semester, eller sitt yrkesliv för den delen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *