Starta företag på Malta

Jag får ganska många frågor om hur man sätter upp ett företag på Malta eftersom jag bor här nere. Det finns många fördelar med att ha ett Maltesiskt företag, men framför allt är det väl skatten som lockar många. Egentligen är det ganska simpelt att starta företag på Malta men du behöver hjälp av en jurist för att göra det.

Om du vill starta ett ”remote gaming company” så blir det lite komplexare, det är ju en av de vanliga anledningarna till att faktiskt sätta sitt företag på Malta, man kan få licens för att bedriva online gambling. Det är LGA som har hand om licenserna och innan du kan få en licens behöver du ha ett företag här.
Företag på Malta behöver ha en VD på plats, det går alltså inte att driva dem från Sverige.
Om du vill hitta en bra byrå som kan hjälpa dig sätta upp företaget så kan jag tipsa om GTG advocates – Company Formation Malta. Du hör vad det är dom sysslar med :)

6 svar på “Starta företag på Malta”

 1. Det är jag övertygad om men om du som frilansare vill göra det krävs det i princip att du flyttar till Malta.

  Eftersom Malta numer är ett EU-land så är det en ganska smal sak och jag måste säga att det klart kan vara värt det. Jag bor ju själv här nere sen ett år tillbaka.

  Om du är intresserad av att ta anställning så är jag övertygad om att det finns gott om jobb, det är alltid någon av mina bekanta som letar efter designers.

 2. Hejsan!

  Bra blogg du har, speciellt eftersom jag funderar starkt på att ta mitt pick och pack och dra dit.

  Du skriver att man lätt kan få anställning som grafisk designer på Malta. Vilka företag är det man ska vända sig till och ska man flytta ner först eller sker anställningsinstervju även via tex skype? Hur flexibelt brukar det vara?

 3. Hej
  Trillade in på din sida och kan inte låta bli att kommentera inlägget om att starta företag på Malta. Det är absolut en fördel att driva sitt företag från Malta, oavsett vilken verksamhet du driver, men om du väljer att samtidigt bo kvar i Sverige så krävs det lite planering… Att jobba och bo på Malta är mer ekonomiskt fördelaktigt än att bli kvar i Sverige, förutom det faktumet att du slipper snö och vinter, att driva företaget från Malta och bo tex i Spanien är sedan ännu fördelaktigare. Att starta själva bolaget fixas relativt lätt, just som du säger, men vill man få ut det bästa av alla världar så rekomenderar jag att man kontaktar någon som arbetar just med detta, och då med fördel i Sverige, någon som har helheten, som kan se alternativen och som kan råda dig utifrån just din situation och dina önskemål – som tex oss på Eligere Consulting (eller någon annan om man anser det vara bättre).

 4. Hej Magnus!! Har förstått att webdesign och liknande är ett bra yrke på Malta men hur är det för fotograferna bosatta på ön? Är själv fotograf och har i stort bestämt mig för att flytta dit. Jag jobbar över mest i Europa så då känns Malta som ganska centralt iom de goda förbindelserna med ön. Är dock intresserad av att veta hur fotobranchen är på Malta , det är ju aldrig fel om man slipper resa så mycket.
  Mvh
  Niklas

 5. Hej, vi ska öppna upp ett Malta bolag med tillhörande casino licens klass 3, och vi skule behöva någon som handleder oss igenom hela processen samt löpnade rådgivning.
  Har du någon bra kontakt att hänvisa oss till?

  Tack på förhand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *