Stort på nätet

Att försöka ta reda på vad som blir nästa stora grej på nätet är inte så enkelt. Ett sätt är att hålla reda på söktrenderna och jag tänkte försöka spalta upp lite saker som jag upplever antingen redan är stort på nätet och saker som kommer bli större. Huruvida man tjänar pengar på de olika sakerna säger jag inget om, bara att det verkar finnas rejält med intresserade.

Spel, film och musik på nätet
Det har alltid funnits ett stor intresse för dessa och det verkar öka konstant. Det är inte så konstigt att det dyker upp tjänster som Spotify, Launchcast och Last.fm. 
Bingo på nätet
Bingo är heller ingen riktigt chockerande nyhet men de flesta i branschen förutspår faktiskt att det kommer öka rejält. Det bekräftas av den lilla sökundersökning jag gjort. 
Inredning på nätet
Inredning tycker jag är en intressant nätbransch, det är ganska stor efterfrågan för inredning på nätet men jag upplever inte att marknaden är lika vass som i de två tidigare. Skulle vara intressant med lite rejäla 3D lösningar eller kanske en tjänst där man får hjälp av en inredningsarkitekt online?
Bilder på nätet
Jag tror att fler och fler börjar anamma köpta bilder, om man bara vill ha en bild i sin blogg kan man säkert tänka sig betala 20 kr. Det finns en del tjänster som erbjuder det här men jag är övertygad om att det finns utrymme för fler och bättre. 
Dating på nätet
Dating på nätet är ju en av giganterna när det kommer till trafik. Jag och många andra tror att det finns utrymme för fler nischade datingsiter. Du har förstås redan sett en hel del exempel men jag tror att det finns rejält med utrymme för ytterligare fragmentering. 
Kartor på nätet
Snart kommer vi vara vana med att kunna slå upp allt i mobilen. Specialkartor och företagsregister kommer om några år inte ses som något tufft utan som något absolut nödvändigt. Varför ska man betala överpris för en iPhone om man inte kan använda den till annat än att chatta, självklart ska man när man är på väg till Nybron kunna få en lista på alla begagnade cyklar som säljs i området. Det finns några exempel på sådana här tjänster och det är faktiskt en och samma kille bakom nästan allihop. 
Konst på nätet
Konst på nätet är lite av en underdog, särskilt om man jämför med dating och de andra titanerna. Jag tror att det finns rikigt stora möjligtheter för gallerier och konstnärer att ta fram nya modeller och bli riktigt stora online. Idag verkar det begränsa sig till att sälja sina tavlor på Blocket eller Tradera. 
Poker på nätet
Din första instinkt är förstås, No shit Sherlock, men det finns mer dolt här än vad du tror. Poker är inte bara en jättemarknad, den växer dessutom med 10% per år. Det är bara i vissa länder man faktiskt slåss om marknadsandelar, i delar av världen är det faktiskt fortfarande free for all. Närmaste landet där det är en guldrush just nu är Frankrike, senaste året har fransmännen förvandlats till pokernördar precis som svenskarna gjorde för 5 år sedan. 
Prylar på nätet
Just nu ser kanske inte ekonomin så vass ut för skräp men om några år är det dags för högkonjunktur igen och då kommer det köpas prylar på nätet. Det finns förstås en hel del konkurrens här men behovet av prylar är nästan oändligt. 
Mat, Pizza, Kinesiskt på nätet
Det är fortfarande i nästan hela världen svårt att beställa hemkörd mat på nätet. Sverige är ju i framkant när det gäller saker på nätet men tyvärr är vi i kölvattnet när det gäller hemkörning. Även andra typer av mat/lunch/middags-tjänster känns som att de behöver konkurrens för att kunna bli riktigt bra. Resten av världen har dessutom långt kvar innan ens dagens svenska standard är nådd när det gäller att slå upp restauranger och liknande online. Malta (där jag bor) är omöjligt, det finns helt enkelt inget bra ställe att hitta restauranger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *