Svenska Sesam

Google roar oss idag med en titt på Svenska Sesam som spelades in 1981 enligt Wikipedia. Det blir lite lustigt i kombination med att Google menar att serien firar 40. Nu går det att lista ut att Sesame Street som Svenska Sesam baserar sig på kom 1969 och alltså faktiskt har åldern inne. Att man kommer till Svenska Sesam genom att klicka på Googles doodle blir dål ite konstigt.

Kul i alla fall att Kakmonstret får en chans att hamna i hetluften igen.

17 svar på “Svenska Sesam”

 1. Fast nu är det väl inte Google i sig som påstår något? De länkar ju bara till en sökning. Den faktiska informationen får sökträffarna stå för. Mouse over-texten på Google-loggan säger dessutom klart och tydligt att det är Sesame Street det handlar om.

  Däremot är det så klart konstigt att sökningen är på "svenska sesam". Det verkar ju helt flängt.

 2. Jo nog kan man väl säga att Google genom att peka just till den sökningen förmedlar information. Jag la också märke till den texten som du får genom att hovra över loggan med musen (var lite extra tydlig där ifall någon inte skulle hänga med). Där står det ju klart och tydligt Sesame Street men då tycker jag att de faktiskt borde länka till det sökresultatet, tror faktiskt att den som gjorde den svenska länken inte hade koll på skillnaden.

 3. Anonym, ja det blev så.

  H, hur viktigt är det att lämna kommentarer i någons blogg om att de borde lägga tiden på något viktigare?

 4. Jag håller dig vad gäller sökningen. Misstänker att de gjort så bara för att vi hade Svenska Sesam och inte Sesame Street på våra TV-apparater. Hur som helst kan jag meddela att idag sitter Burt & Ernie högst upp på loggan och vinkar! :)

  MVH Jenny

 5. Jag är övertygad om att du har rätt Jenny, tror det kan sitta i att det är lätt att tro att Svenska Sesam bara är en översättning av Sesame Street också.

 6. Seriøst, hva er problemet? Sesam fyller 40 år. Svensk Google linker til svensk Sesam. Logisk nok spør du meg.

 7. Anonym, Svenska Sesam fyller inte 40 år och är inte samma program som Sesame Street. Visserligen innehåll det mycket från Sesame Street, därav namnet, men det är inte samma.

  Man kan dessutom tycka att det är lustigt att det prioriteras mer än berlinmurens fall som också firar jubileum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *