Tala bakom ryggen

Jag tänkte jag skulle dra upp ett minne från min ungdom. Det är en grej jag tänker på väldigt ofta och jag tror att du säkert kan relatera till. Alla har vi råkat ut för att någon vi trodde var en vän pratat illa om oss bakom ryggen. Jag tänkte berätta om den absoluta motsatsen.

När jag var ung hade jag en vän, som fortfarande är en god vän även om vi inte träffas så ofta, som har en egenskap jag inte tror jag stött på någon annan stans. Den här vännen gör något som kan verka lite bakvänt, inte särskilt genomtänkt och ibland lite irriterande men som jag försöker ta efter.

Att bli nedsmutsad av vänner när man inte är med är jobbigt, att folk pratar bakom ryggen är något som gör riktigt ont, särskilt om det var någon man litade på. Min vän från tonåren gjorde systematiskt och konsekvent motsatsen. Jag tror inte den här vännen alls tänkte på det men så snart man lämnat rummet kunde man vara säker på att han berättade för alla exakt hur fantastisk personen som precis gick in i köket är.

Det tog ett tag innan jag insåg det här, jag satt nämligen och lyssnade på långa utläggningar om hur fantastisk än den ena, än den andra var. Det var inte förrän jag fick höra av en annan vän att jag var så jävla bra jag förstod vem det var som spred sådana rykten om mig.

Jag tycker det är värt att tänka på.

3 svar på “Tala bakom ryggen”

  1. Det var något helt nytt. Jag är av den arten som inte snackar skit om andra överhuvudtaget. Har alldeles för många bevis på att det slår alltid tillbaka på en själv i längden. Men ger gärna komplimanger om det finns fog för det. Din kompis har tagit detta ett steg längre. :)

  2. Wow, helt klart någonting att eftersträva själv, om inte annat för att… ja, det är trevligt helt enkelt.

  3. Är det inte så att det finns många som tror sig bli större genom att reducera andra. Eller helt enkelt flytta fokus från sig själv till någon annan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *