Telia Mobilt Bredband

Eftersom jag befinner mig i Sverige just nu tyckte jag det var smart att skaffa sig mobilt bredband. Eftersom jag dessutom är ganska långt norrut tänkte jag mig att det skulle vara bra med Telias täckning så jag slantade upp några hundralappar för ett mobilt bredband från Telia. Det är nog den sämsta affär jag gjort i mitt liv.

Jag överdriver inte det minsta när jag berättar att jag varannan minut måste rycka ut usb-skräpet för att snabbt plugga in det igenom och koppla upp mig igen. Det kraschar nämligen ungefär var 120:e sekund. Nu har jag ju inget alternativ så Telia kan förstås ta betalt för sitt ”bredband” i alla fall och de är väl inte sådana företagare att de skäms för att inte leverera.

Det är ju inte så att jag laddar ner enorma filer heller, under morgonen har jag bloggat, twittrat och skrivit en pressrelease och under den tiden (ungefär 1h) har jag varit tvungen att starta om uppkopplingen 22 ggr.

Uppdatering om mitt mobila bredband

Konstigt nog kan tyckas så har jag så här 6 år senare fortfarande Telias mobila bredband. Jag är faktiskt numer ganska nöjd med funktionen även om jag ofta blir arg över att datamängden tar slut. Vi har bra uppkoppling i nästan alla lägen och det fungerar utmärkt att till exempel streama från Netflix. Datamängden skapar som sagt stora problem däremot.

 

72 svar på “Telia Mobilt Bredband”

 1. Jag tror inte att de bryr sig särskilt mycket om du kan arbeta med deras undermåliga utrustning eller inte så länge du betalar.

  1. Tele 2 bryr sig heller inte, de har lika dålig service eller värre enligt min erfarenhet så jag kan nog citera Ingrid på Telia Företag i hennes svar längre ned:
   ”Jag tror inte att ni får någon bättre support från någon av de andra operatörerna” Helt sant!

   Det svar jag fått från Tele 2 är ungefär också i stil med Ingrids fortsatta text: ”Det känns som att era problem bottnar i något annat än telias täckning.”

   Så vi vanliga får lika dåligt bemötande från alla operatörer, verkar det som.

 2. Har också haft problem att använda just Telias internet och jag bor mer centralt i landet. Tele2 tycks fungera åtminstone här men vet inte hur det är med de andra operatörerna. Kabel är nog den enda lösningen.

 3. Hej! Jag heter Susanne och jobbar på Telias kundservice.
  Det är tråkigt att läsa att du inte är nöjd med ditt mobila bredband. Jag vill gärna hjälpa dig att få det att fungera bättre.

  Har du provat att låsa modemet på endast 2G/Edge eller endast 3G? Hjälpte det något?
  Har du testat att ansluta modemet till en annan usb-port?

  Det kan också hjälpa att flytta datorn till ett annat rum eller närmare ett fönster eftersom man då kan få bättre täckning.

  Om du vill ha vidare hjälp kan du kontakta mig via den här länken:

  Med vänliga hälsningar
  Susanne Boström
  Telia Kundservice

  1. Jag har provat andra portar, har suttit överallt etc, etc. Jag skulle gärna kolla din länk men jag har ju ingen internetuppkoppling.

   1. Lite trist attityd när ett företag faktiskt försöker göra rätt och hjälpa dig. Hur bortskämd är du egentligen? Skall Susanne komma hem till dig och hålla dig i handen när du trycker in USB-sladden?

    1. Ja, jag är bortskämd, att en produkt jag betalt för inte fungerar är något man får leva med. Länge Leve Telia och ner med folk som förväntar sig att kunna använda deras grejer.

     1. Det där är så rätt, på dem bara^^ Vi kör med 3:s mobila nät 10 mbit/sek och djupare in i Röven kan man fan inte köra dem:p yäck… Det är så att Telia helveten har deras kablar injackade i vårat telefonnät, så vi kör via dem vilket då resulterar i att varken Telia, Bredbandsbolaget, tre och Tele 2 funkade. Trådlöst är död teknologi, om det ens är lagligt att få kalla det teknologi, för särskillt teknologiskt verkar det dock inte vara. Den fungerar mera som en parkeringsautomat, där man stoppar in pengar som försvinner och gör inte mkt mer en så:/ Vill ha Stadsnätet, elr optikkablar överhuvudtaget men mina föräldrar tycker det är för dyrt. Dock ska jag bara ha det när jag får råd.

 4. Var glad för att du inte valde 3. Jösses vilka problem jag haft med 3 utanför Stockholms tullar…

  1. Tror inte det skulle göra så stor skillnad just nu faktiskt, hade haft lika stor nytta av en gädda inkörd i USB-porten.

  2. Jag kör Tre och det fungerar jättebra i Hedemora (en liten stad i södra dalarna). Så länge jag håller mig i tätorter verkar det fungera bra, när jag kör bil genom värmlandsskogarna tappar jag täckning.

   Telia är de som har absolut bäst täckning, och jag hade gärna stannat kvar hos dem om de hade gett mig vad jag ville ha. Killen i butiken sa att det inte gick, tjejen i Tre-butiken fixade på ett par minuter. Dessutom skulle motsvarande tjänster hos Telia kosta nästan tre gånger så mycket.

   Det ska inte krångla som det verkar göra för dig. Jag vet att min mamma har liknande problem, men där beror det på att hon bor mitt ute i ingenstans.

   1. Jag valde Telia just för täckningens skull, sitter ändå på ett ställe som är ganska glesbefolkat även om det är mitt inne i stan. Har hört att åtminstone de flesta andra inte fungerar här – har inte testat förstås.

  3. Haha, vi är på samma våglängd:P Jag skulle fan inte vilja vara med om värsta ”Wrong Trun” elr ”Hills Have Eyes” dramat när man har 3 som enda backup, fan man skulle ju bli dödad innan man har fått ngn täckning, oavsett vart man är. 3 funkar knappt i tunnelbanan inne i stan(Stockholm), funkar inte ute i skogen(längst med Roslagsbanan) och det klarar inte mkt hemma heller i Åkersberga:S om jag inte byter nät snart kommer 3 att bli min död…

 5. Det är aldrig kul när det strular. 3 fungerar ju sällan något vidare på landet eftersom de inte har någon fallback till GPRS eller EDGE som ju har bättre täckning pga att de använder lägre frekvenser. Där är Telia på pappret bättre och jag tycker att Telia i allmänhet fungerar, ibland långsammare där EDGE går in.

  Fråga 1 är om det är USB modemet (om du kör ett sådant) som inte fungerar? Finns det någon uppdatering av modemets firmware att ladda hem? Om detta är checkat och klart är frågan har du kollat med Telia om basstationen är som den skall ring gärna och be dem gå in på den aktuella basstationen och kolla loggarna. Hur bra täckning har du på platsen?

  Hatten av för initiativet opensignalmaps som ritar om täckningskartorna baserade på användarnas faktiska prestanda, en bra check av statusen innan man skall resa någonstans (läs gärna mitt blogginlägg om det: .

 6. Trist att det inte lirar för dig.
  Har Telenor mobilt bredband. Kan säga att det inte är mycket bättre tyvärr.

  Petter

 7. Samma erfarenhet här. Hade en USB-modem till laptopen för att ha när jag var utanför kontoret, men den fungerade så dåligt, så till slut låg den bara och samlade damm i laptop-väskan. Men när jag köpte min iPad bad jag Telia att sätta in kortet i den istället, och där fungerar den riktigt bra.

  Så i mitt fall var det nog USB-modemet som var det som falerade.

 8. Hejsan,

  Jag heter Markus Eriksson och jobbar också med kundservice på Telia.

  Problem med instabila uppkopplingar beror allt som oftast antingen på en bristfällig signalkvalitet eller på ett dåligt fungerande modem och det finns några saker man själv kan testa med för att uppkopplingen ska fungera bättre.

  För att börja med signalen kan du, precis som Susanne informerat om, testa att flytta runt i lokalen tills täckningsstaplarna i programmet indikerar att signalen från nätet i alla fall når fram. Efter detta kan du sedan låsa uppkopplingen på antingen 3G eller EDGE/GPRS via inställningarna i uppkopplingsprogrammet. Detta tar bort den inbyggda funktionen som innebär att du förflyttas mellan näten allt eftersom signalstyrkan varierar, vilket in sin tur innebär att uppkopplingen blir mer stabil. Vilket av näten du väljer att låsa uppkopplingen mot är beroende på de nämnda täckningsstaplarna – 3 av 5 ifyllda brukar vara tillräckligt. Vidare så är det, precis som tidigare svar tipsat om, möjligt att det finns någon driftstörning som orsakar problemen. Dessa finns i sådana fall återgivna på nedanstående länk:

  När det sedan gäller modemets funktion finns det uppdateringar tillgängligt på Telia.se som bland annat syftar till att åtgärda de problem du beskriver. Jag vet ju inte exakt vilket modem du använder, men du kan själv kontrollera eventuella uppdateringar på Telia.se/modem. Eftersom du haft problem med uppkopplingen förstår jag naturligtvis om en nedladdning av installationsfiler inte känns jätteaktuell, men om du hittar någon annan uppkoppling kan du köra uppdateringen för framtida bruk. En annan vanlig orsak till avbrutna uppkopplingar är om datorn körs i någon form av energisparläge. Detta får ofta konsekvensen att modemet inte får tillräckligt med ström via usb-kontakten. Du kan därför öppna Kontrollpanelen – Energialternativ och välja maximal prestanda.

  Hoppas att något av dessa förslag gör att din uppkoppling börjar fungera bättre och om inte så rekommenderar jag en kontakt med oss, antingen via formuläret som Susanne hänvisat till eller så via någon av våra andra kanaler som syns på Telia.se/kontakt

  Med vänlig hälsning
  Markus Eriksson
  Telia Kundservice

  1. Jag har testat låsa den på båda, flyttat runt i lokalen, laddat ner den (icke fungerande) uppdatering som jag fick föreslagen på Telia.se. Jag kör inte på energisparläge och har testat samtliga USB-portar (allt annat i portarna funkar bra) på min för övrigt relativt nya dator.

   Det enda som fungerat tillfredsställande hittills var när jag provade slänga den i soporna eftersom det nu finns riktigt bredband i lokalen.

 9. Hej Magnus och Kristoffer.
  Jag heter Ingrid Högström och jobbar med Företag på Telia.
  Magnus; har du ringt kundtjänst eller sökt hjälp själv i en butik?
  Ofta kastar man dynga på de stora bolagen för att man tror att det inte gör ont, men vi som jobbar på dessa gör allt vad som står i vår makt för att hjälpa er och då är det jättetrist att bemötas med en attityd som eran. Det känns som att era problem bottnar i något annat än telias täckning. Jag tror inte att ni får någon bättre support från någon av de andra operatörerna. Och att sen säga förkasta en landsända på det sätt ni gör, känns inte heller så fräscht. Det är både respektlöst och tanklöst att komma med såna där kommentarer. Utan den landsändan skulle ni nog få sitta med stearinljus, och hur kul är det då att sitta i en storstad och trängas? Skärp er grabbar! Ut och njut av naturen.

  1. Om du verkligen jobbar på Telia så har du gjort bort dig ordentligt – man kan inte, oavsett hur stort företag man jobbar på säga ”Skärp er grabbar” åt sina kunder.

  2. När det gäller att såga Norrland så är det förstås så att Kristoffer skämtar med mig eftersom jag är norrlänning.

  3. Tänkt dig för nu och gör något för att hjälpa Magnus istället. Det ger något bättre effekt kan jag lova.

   Exempel: Skicka ett par modem som ni har testat, uppdaterat och vet fungerar till Magnus, med expressbud.

  1. Undrar varför det inte finns ett parti man kan rösta på som är Sverigemotståndare, som vill att Norrland ska gå ur Sverige.

 10. Alla kunder hos alla leverantörer har returrätt och reklamationsrätt.
  När du testar modemet och de inte fungerar måste leverantören ta tillbaka produkten,
  Felsöka den, testa den osv.

  Ibland är det usbmodemet det är fel på.

  Själv jobbat med reklamationer och tyvärr är det oftast modemet det är fel på.

  Ring och säg att du vill häva köpet, motsäger du det så ringer du konsumemtombudsmannen. De har hjälpt mig en del :)

  Lycka till men häv det så slipper du betala för något som inte fungerar.

  Mvh
  Isabelle Edlund

 11. Jag jobbar som community manager på Telia och jag ber om ursäkt å min kollegas vägnar för hennes kommentar. Vi har en grupp från kundtjänsten som är utpekade att besvara blogginlägg (dit Susanne och Markus tillhör som lämnat kommentarer ovan) och det är inte förenligt med hur vi vill agera i sociala medier att lämna en kommentar där man ber sina kunder att ”skärpa sig”.
  Förutom att be om ursäkt här kommer jag även att ta tag i det internt.
  Karin Nordlund, Community manager Telia

 12. Nu är du i och för sig längre norrut än jag, dock inte många mil, och här fungerar telenors mobila bredband suveränt. Prova det

 13. Jag har exakt samma problem som Magnus, och jag bor på Hisingen utanför Göteborg – lagom centralt kan man tycka. Jag har pratat med Telias kundtjänst om detta flera gånger, och efter att ha gått genom alla förslagen som Susanne nämnar kunde en utav dem inte hjälpa och de två andra kom fram till att jag bor i en ”signalskugga”. En utav dem ville även att jag skulle sätta mig på balkongen och testa där – jag fick då informera om att jag inte tenker sätta mig på balkongen varje gång jag skall surfa eftersom varken jag eller laptopen är immuna mot regn och snö…
  Det var i och för sig soligt den dagen, så det kanske var Ingrid jag pratade med…

 14. Kan säga att tele2 inte lyckas heller.

  Min flickvän skaffade tele2 mobilt bredband och bor precis vid slussen.
  För det första köpte hon det på ”rea” vilket betyder att hon inte får 10GB i månaden utan 5GB, vilket är lite underligt.

  Det är väldigt ostabilt och efter 17-18 dagar hävdar tele2 att de där 5GB är använda, spotify 2 timmar om dagen, någon youtubefilm samt surfa. HA! Alla företag i branschen verkar vara skojjare, tråkigt men sant!

  Hoppas allt löser sig snart så du slipper problem med ditt mobila bredband

  //Billy

  1. Det kan säkert vara så att det är samma skit allt ihop, nu har jag ju fått fiber i lägenheten i alla fall så nu kan det kvitta.

 15. Jag har samma problem medmitt mobila bredband. Har pratat med en tjej som sa att jag kunde köpa en antenn för 1000:- som förstärker men det är ju inte säkert att det funkar ändå. Jag vistas nästan halva året i fritidshuset på en ort i Dalarna o då blir jag utan data och jag tycker att jag ej skall betala för något jag inte har. Kan ej byta då de sa att jag är bunden till juli 2012. Jag har provat från övervåningen o ute på gården men ej kontakt. Har nu lånat en mobilt 3 som funkar här men kan ju inte byta till det o betala dubbelt i ett år. Hur gör jag? Gullevi pensionär

 16. Nu är det väl kanske en irrelevant fråga, men vad har Telia och du gjort för att uppkopplingen ska fungera tillfredsställande egentligen? Har du och Telia varit i kontakt med varandra och felsökt uppkopplingen? Skulle vara intressant att se hur bemötandet och kompetensen hos Telias support för MBB upplevts. Samt en fråga angånende modemet, är det E367 du använt? Funderar själv på att slå till på ett Telia MBB, då det passar mina behov på ett sätt de andra operatörerna inte leverera =)

 17. Har exakt samma erfarenhet som du kring Telia Mobilt Bredband med modem Option 505. Riktigt skräp! Telia har dessutom ljugit för mig då jag ringt in en reklamation. De sa att den återkommande nedkopplingen var normal och kunde ske var femte minut. Lögnen så att säga uppdagades då jag senare åkte ned till Telia i Ljungby för att rekalmera samma fel. De sa att de inte kände igen detta med ”normal nedkoppling”. Jag fick ett nytt Telia Mobilt Bredband modem av samma märke d.v.s. Option 505. Samma visa fast ännu sämre! Det är också i stort omöjligt att surfa på helgerna (framförde detta också, fick svaret att fler surfar då… Det ska väl ändå gå att använda era produkter Telia!?). Hade tur som efter ett antal minuter få upp din sida med forumposter kring Telia Mobilt Breband. Har provat alla de tips som Telia anger i denna samt andra trådar. Har provat uppkoppling till fem olika datorer, med sammanlagt 14 olika USB-portar. Samma dåliga funktion på modemet / uppkopplingen oavsett. Åkte ned till Telia i Ljungby en gång till för reklamation, då utan att ha modemet med mig. De bad mig komma in igen så skulle jag få ett annat modem eftersom de erkände att Telia har problem med modemet Option 505. De trodde att ett annat modem kunde fungera bättre med just min dator. Telia…. Det är inte datorn eller datorerna detta beror på, inte i mitt fall! Erkänn utan att slingra er, var seriösa. Nä det är ni inte, inte enligt min erfarenhet. Illa riktigt riktigt illa. Telia ni får av mig smeknamnet FELIA. Jag står för det jag säger och kommer vid måndagens besök kräva tillbaka ett antal månaders avgifter för det Telia Mobila Bredbandet jag blivit pålurad mig genom Telias lögnaktiga reklam om fint fungerande bredband och fortsatta lögner vid reklamation.
  Mvh Jerker
  Ps. Modemet kopplar ned sig oavsett var jag befinner mig och oavsett styrka på mottagningen. Har provat mycket nära och längre ifrån ”master”. Kom nu inte och slingra er mer Telia-Felia. Ds.

  1. På tal om att en gädda inte skulle göra större nytta i USB-porten än Telia Mobilt Bredband, så drar jag en parallell om att det mobila bredbandet från Telia är en gädda och att Telia och deras organisation samt kundbemötande som grädde på moset är en ål !!

   Skulle jag behandla mina kunder som Telia här bevisligen gör skulle jag vara tvungen packa ihop mitt företag illa kvickt.

 18. Tidsbrist och närståendes allvarliga sjukdom hindrade mig att åka till Telia i Ljungby och reklamera ovanstående dag. Kan nu konstatera att bredbandet inte riktigt lika ofta kopplar ned sig men istället är supertrögt att surfa med. Dock kopplar det ned sig alldeles för ofta fortfarande eller så går det inte att hämta hem info. alls, även om Telia Mobilt Bredband via startrutan signalerar att det är uppkopplat. Då får man manuellt dra ur modemet ur porten, sätta i igen och be en bön för att det ska gå att koppla upp, vilket inte är fallet i många av försöken till återstart, felkod kommer upp i en ruta, fel 508 samt 783? tror jag det står, har sett det så ofta att jag drömmer mardrömmar om det nu. 508, gäddor och ålar består mina drömmar, i alla fall mardrömmarna om. Reklamationen kvarstår. Ska stampa sönder modemet på Telias golv om de ålar sig mer. Då har jag köpt mig en erfarenhet att inte vara Telias kund nåt mer. Det ligger nära till hands nu!

 19. Telia Mobilt Bredband
  Status 2011-06-08, kl. 22:40
  Test via bredbandkollen.se

  Hämta 0,07 Mbit/sek
  Skicka 0,03 Mbit/sek

  Knappt det ”ålar” sig fram, isch….

 20. Tydligen har det inom Telia varit känt att deras Mobila Bredband inte fungerat bra under en längre period. Det stod omtalat i tidningen Smålänningen häromdagen. Varför säger Telia inte som det är, det hade de vunnit på? Nu är de bara förlorare, som tvingats erkänna felen eftersom så många av deras kunder är drabbade. Trist värre med detta Mobila bredband!!

 21. Men tänk så glad jag blir att läsa detta! Ja, inte för det är roligt att jag eller någon annan ska ha en massa tekniska bekymmer, men därför att jag börjat tro att jag är en teknisk idiot och att det är därför som mitt bredband ”hoppar upp och ned”. Förutom att börja idiotförklara mig själv har jag också ifrågasatt min dator … Jag har precis samma problem som du beskriver Magnus. Och nu när jag kan nyttja ett bredband via den bostad som jag bor i, försvann alla bekymmer. Nja, inte alla … nu visar det sig att jag förbundit mig gentemot Telia en tid framöver, så jag funderar på om den usla uppkopplingen inte kan sägas vara ett avtalsbrott, de leverar ju inte det som sagts?

  Nåja, tack för att jag fick veta att jag inte är helt teknisk inkompetent!

  1. Jag tycker det är ett avtalsbrott men jag vet inte om en jurist skulle hålla med. Ring och klaga iaf så kanske du kan slippa avtalet.

 22. Telia funkar inta alls där jag bor. Ivantjärn, Gästrikland. Har nu Net 1 mobilt bredband,funkar klockrent. Det går på den gamla NMT frekvensen. Vi är mycket ute i skogarna o fiskar och bor där i vagnen, hittills har det alltid funka.

 23. Till Telia !

  Eftersom ni bevakar Magnus Bråths forum kring ert Telia mobilt bredband kunde det vara intressant att se er fortsätta förklara och framför allt berätta hur ni ska lösa problem och fel som är förknippat med det mobila bredband som ni tar betalt för. Allt för många i min vänskaps- och kundkrets har nu berättat att de har liknande problem som jag och de andra som berättat om sitt mobilt bredand från er Telia på detta eminenta forum.

  Telia, vad anser ni som avtalsbrott? Jag anser att ni är i dessa trakter med det mobila bredband ni säljer. Man kan inte ta betalt om man inte levererar, eller?

  Har bredbanskollen fel då mina tester gång på gång visar resultatet ”dåligt”. Vad tycker ni Telia?

 24. Telia ringde mig idag för att sälja en förlängning av avtalet för det mobila bredband som har krånglat så mycket för mig. De sa att jag kunde få ett nytt modem istället för det gamla Option. Det nya mobila modemet hette Huawei. Jag påtalade att intresset för att teckna en förlängning av något som inte fungerar är förkastligt. De menade då att ett nytt modem (ovanstående skulle ges gratis). Jo jag vet att det gamla inte fungerar så bra sa jag, men att teckna nytt utan att ha belägg för bra lina vill jag bestämt ej. Telia valde att inte tala om det icke fungerande i deras mobila bredband utan talade mer för nytt abonnemang med gratis Huawei modem och sex månaders lägre avgift. … Det här är lite tjatig text va…. Jo det var samtalet från Telia också, i likhet med texten! Jag avböjde och for ner till Telia i stan för att reklamera Option modemet slutligen. Har inte haft tid till detta innan men idag så kunde jag konstatera att det tog 4-10 gånger så lång tid som det med ett väl fungerande mobilt bredband ska ta att skriva ut en fraktsedel från Postens Pacsoftsystem (Internetbaserat). Gav helt enkelt upp helt på det (näppeligen) existerande bredbandet och fick det nya modemet som faktiskt verkar fungera bättre, avsevärt bättre. Några kontroller via Bredbandskollen talar om att hastigheten precis passerar gränsen från dåligt till godkänt nu. Ska testa vidare och återkommer i frågan. Fungerar det så här pass bra och Telia kan kräma till ytterligare hastighet kommer jag att vara nöjd, annars ej! Skulle vara skönt om en reklamation löser sig, har nämnligen en till gällande bil / bilar som inte reparerats som de ska vid reklamation. Bilaffären har både ljugit och anser jag gjort personliga påhopp, vid mer än ett tillfälle, se och lyssna:
  Opel samt Kronobergs Bilaffär
  Riktigt trist med sådant här, det äter tid, tålamod och pengar. Vem ska man fakturera?

 25. Du har tur Jerker! Mitt mobila med telia (Huawei) är så jävla långsamt att jag knappt kan ladda någon hemsida alls. Bredbandskollen är tydligen så avancerad så jag inte kommer in där.

  Kan dessutom tillägga att jag är inne på mitt tredje(!) mobila hos dem.
  Bredband 1 – Gick sönder och lämnades in. Telia kunde då inte ens erbjuda ett lånebredband under tiden så jag fick låna ett av mina föräldrar som jag kunde ha sålänge. När det sedan gått 3 månader utan att telia hade hört av sig kontaktade jag dem och fick meddelandet att det inte gick att laga men jag kunde få ett nytt istället. Jag ville inte detta utan sade upp abonemanget. Givetvis fick man betala uppsägningtid + månaderna det varit på reperation, alltid skoj att betala för x antal månader för något man inte har.

  Fortfarande dyker det då och då ner betalningspåminnelser på detta abonemang trots att telia lovar varje gång man betalar att allt är klart.

  Bredband 2 – Övertog mina föräldrars som dem hade över och hade det ett antal månader innan det också(!) gick sönder. Samma visa igen, lämnar in och sen hör man inte av Telia igen. Uppsagt, avbetalat och klart. (Nu väntar man väl bara på att få påminnelser på några tusenlappar extra igen!

  Bredband 3 – Nu surfar jag med ett bredband som står på min mammas firma, så långsamt så pormaskarna löper om en….

  (TELIA MOBILT BREDBAND – UPP TILL 7,2 Mbit/s) Jävla skämt! Byt ut 7,2 mbit/s till 0,072 mbit/s.

  Kommer ALDRIG täcka någonting mer med detta företag och rekomenderar alla varmt att göra detsamma!

 26. Hej Robert,

  Tycker att du ska sammanfatta en skrift till ARN i ärendet. Kan ju inte vara acceptabelt.

  Laddade hem service pack 2 till Vista häromdagen och hårdtestade Telia Mobilt Bredband. Nedladdningen var på ca. 486 Mb. Enligt uppgiven pendlande hastighet (500 kbps – 4 Mbps oftast ca. 1,80Mbps) på Telias programvara skulle nedladdningen gå på ca. 6-7 minuter, men Windows nedladdningsruta visade avsevärt långsammare nedladdning (ca. 200 kbps) och den faktiska tiden för nedladdningen var ca. 39 minuter. Har tagit en skärmdump som visar denna diff. Har jag fel i min överslagsuträkning här? Om inte jag har fel var kan felet tänkas ligga då?

  1. Hur har du räknat? Jag gissar nämligen att det är en sammanblandning av enheter här. Gissar att de redovisat Megabit medan filen är i MegaByte. Att de sen ofta säger en högre siffra än vad det är och lägger till ”upp till” är ju inte direkt hederligt men det gäller i princip alla.

   1. Hej Magnus,

    Visst måste det vara som du säger, d.v.s. skillnad mellan Megabit och MegaByte. Har inte reflekterat närmare över detta innan och fått lära mig något nytt. Kontentan av det hela är att då Telia anger och levererar i Megabit blir det ännu viktigare att de håller vad de lovar, för jämfört mellan de olika begreppen är det som jag nu lärt en skillnad i nedladdningshastighet om åtta ggr lägre då man jämför från MegaByte till Megabit. Reultaten jag tidigare nämnt i denna tråd stämmer därmed, diffen är förklarad. Lite svårt dock att förstå vad Telia menar då de genom sin programruta anger förkortning, som kan förväxlas med MegaByte. Tack för ditt svar!

 27. Värdelöst resultat med Telia mobilt bredband

  Så, nu fungerade det inte med det nya Huawei modemet heller. Skulle föra över pengar inför att köpa några smidessaker då jag var på besök i Hörby i helgen. Kom inte in på Swedbanks sida för att Telia Mobilt Bredband var så långsamt. Fick som tur var låna ett fast bredband av mor min så att affär kunde bli av.

  Vågar inte längre lita på Telia och deras bredband.

  Bredbandskollen.se
  Jag fick 2011-07-16 0.06 Mbit/s med Telia Sonera AB Via mobilt bredband, Upp till 10 Mbit/s 3G.
  Anslutning: Via mobilt bredband, Upp till 10 Mbit/s 3G
  Hastighet nedladdning: 0.06 Mbit/sek
  Hastighet uppladdning: 0.06 Mbit/sek
  Operatör: Telia Sonera AB

 28. Samma erfarenhet som Magnus och Jerker. Är i glesbygden i Norrbotten just nu och det funkar inte alls omväxlande med extremt långsamt. Signalstyrkan är 70-74% vilket borde vara OK. USB-modemet är ett Huawei E1750. Max hastighet jag tillfälligtvis kommit upp i är ca 50 kbit/s. Helt oacceptabelt.

  Telias höga svansföring i div reklamfilmer gör att detta är extra irriterande.

  Överväger starkt att säga upp samtliga abbonemang jag har hos Telia, d v s telefoni, fast bredband samt digital-TV. Kommer även ta upp saken på mitt företag. Vi har behov av fungerande mobila lösningar och Telias mobila bredband kan inte anses vara en sådan. Det är dags för oss att leta andra leverantörer. Vi har idag ca 100 mobila abbonemang på företaget.

  Telia: Skäms! Hög svansföring är OK om man levererar, men ni är inte ens i närheten. Gör om, gör rätt!

 29. Sämst är telenor.
  Har varit deras kund i 13 år.
  Mobilt internet sedan 2008.
  Ville uppgradera internet och fick skickat ett huawei e367 för 1140 kr inklusive frakt.
  Fick uppkopplingsfel ideligen.
  Efter timtal i telefon med support samt bredbandsexperten som dessutom fjärrstyrde datorn skickades modemet på service.
  Bredbandsexperten konstaterade att min dator var ok.
  Servicen skrev att modemet var ok enligt deras testprogram och att problemet antagligen orsakades av mc-afee.
  Ett program som inte existerat i min dator sedan ca 6 månader.
  Jag var upptagen med arbete och tröttnade.
  Jag föreslog ett hävande av köpet vilket ej var möjligt pga att jag servicen hävdade att modemet var ok.
  Bytte till tele2 som fungerar bra.
  Och hör och häpna modemet var exakt det samma.
  Dom lurade mig 1040 kr och förlorade en en trogen kund.
  Jag avråder alla er för att ha något med dem att göra.

 30. Har nu kört så gott som dagligen med Telia Mobilt bredband Huawei modemet. Det fungerar definitivt bättre med detta än det gamla som reklamerades men det skulle tycker jag kunna gå att från Telias sida helt ge det man lovar genom reklamen.

  Senaste veckorna har det varit ganska stora störningar på både Internet- och mobil telefontrafik här i Ljungby. Kanske är det enbart lokalt? Jag ska iaf ringa in till mobiloperatörerna och kolla om de kan göra något. Störningarna gäller både Tele2 och Telia som vi telefonerar genom. Har även märkt detta på Telia mobilt bredband.

 31. Sanningen med Telias och även andra operatörers mobila bredband är att man använder sig av sk NAT trafik, vilket betyder network adress translation. Det är ett system som ”sparar” ip adresser för bolaget. Med ökande användning av sk smart phones med behov av mobil koppling räcker trafik nätet inte till och det hela förlångsammas mer och mer.
  I Norrland kan det liknas med hur bro utta bro utta det ivästerbotten över de utbyggda älvarna gjordes på 40-50 talet. Någon ”smart” vägdirektör ansåg att om man byggde broarna smala med bara ett körfällt så räckte anvisade pengamedel till att bygga flera broar…….. Tills man insåg att alla redan byggda broar måste byggas om pga ökad trafik….
  När skall Telia bygga om och/eller sluta med NAT trafik i sitt mobila nät?

 32. TELE 2 SÄMST I VÄRLDEN?

  Jag har ringt in kanske en gång i veckan i ett år nu (!!) och försökt att göra något åt mitt abbonemang hos Tele2 men de vägrar i sten att vare sig undersöka felet eller
  låta mig byta form. Det enda jag kan göra säger de, är att avsluta mitt abbonemang och betala ca 8000 kr för att bli av med det. Kul Tele 2!

 33. Hakar på denna tråd.

  Satt hemma hos min mor och surfade med PC via Iphone när det dök upp ett meddelande… ”du har förbrukat din inkl. datamängd för innevarande månad. Hastigheten begränsas enligt ditt avtal och återställs i månadsskiftet. Hälsningar Telia”

  Så långt allt väl, men vem vill vänta till månadsskiftet… inte jag.
  Jag tog kontakt med Telia och uppgraderade från 1 GB/månad till 10 GB/månad och förhöjd ”nedhastighet” upp till 10 Gbit/sec.

  Kan idag konstatera att ”nedhastigheten” är 0,09 Gbit/sec i PC och 0,11Gbit/sec i mobilen… jag kan förstå att usb-modem kan krångla… men hur en mobiltelefon kan gå från att varit ok (1GB-varianten-avtal) till att blivit fullständigt oduglig efter uppgradering (Mobilsurf extra+) känns obegripligt.

  Efter ett samtal och ”fyra omkopplingar” var jag tillslut tillbaka på Telias Support för ”mobil-surf” och en ny kvinna… totalt tog samtalet en timme och tjugo minuter… och svaret jag fick av denna ”nya kvinna” var att allt beror på Dagmar, senaste stormen alltså.

  Ok, jag fick rådet att vänta till klockan 9:00 i morgon, då skulle allt vara fixat… om jag tror på det!?

  /Nej

 34. Telia arbetar ständigt för att öka hastigheterna UTAN att utöka nedladdningskapaciteten som tvingar kunder att betala Ocker priser per gig och utan att garantera kunder stabila uppkopplingar. Tyder på vilken kassako de anser att sig sitta på.

  Gissa om dom kommer få ångra det.

  Telia SUGER.

  Jag har valt att installera fiberoptik för 35000kr ENDAST för att slippa vara utlämnad åt Telias monopol där jag bor.

 35. Uppföljning på tidigare inlägg om Telia Mobilt bredband. Fick en ny dong (Huawei) på garanti till slut. Efter det var det annan surfkänsla, snabbare och utan att loggas ut så ofta.

  Nu börjar det glida tillbaka till det mindre bra fungerande läget igen. Det är ofta svårt att logga in, det är dålig nedladdningshastighet och ostabilt, blir oftare utloggad.

  Hoppas denna blog och inläggen om Telia mobilt bredband kan lägga sig högre upp i serpen så att Telia verkligen får känna av att folk väljer annat alternativ. Annars skärper de nog inte upp systemet.

  Telia…. För sjutton gubbar… Vad sysslar ni med?

 36. Bra att detta tas upp här med! Det g knappt att skriva här heller med detta usla mobila Telia. Måste sluta, ursäkta!

 37. TELLIAS MOBILA BREDBAND – OANDVÄNDBART

  Jag instämmer också i att Telia mobila bredband är rena skräpet och inte ens till en tredjedel uppfyller det man har rätt att förvänta sig som kund. Jag har Telia turbo 3G+ och betalar ca 200 kr mer i månaden för att få högre hastighet på uppkopplingen. Inte ens det hjälper fast jag bor inom det bästa täckningsområdet! – och för att jag ska kunna nå min mailbox inom en halvtimme och andra webbplatser inom ett par timmar samt slippa alltför många nerkopplingar. Det spelar heller ingen som helst roll var jag befinner mig inom detta täcknings område, här på LANDET, problemen är desamma!!! Min dator är också en av de bättre, och i toppskick, förutom en tangent på tangentbordet och en skönhetsrepa på screenen när jag mottog datorn från Telia efter 35 dagar, fast den fanns i lager då den beställdes tillsammans med detta mobila bredband.

  Och detta slöja bredband har inneburit STORA ekonomiska förluster för mig och mitt anseende som pålitlig börjar naggas i kanten för att jag inte kan sköta mina förehavanden som krävs av mig på nätet.

  Och INGET personligt! men att sedan påkalla dessa problem på ett vänligt sätt för Telias kundsupport gör inte saken bättre. Då blir man ofta bortkopplad istället, under tiden man talar, och hamnar ofta i någon av deras butiker, som heller inte kan åtgärda problemen. Och för kännedom tog det över 3 timmar att komma till den här webbplatsen med mitt SKAMLIGA bredband! Allt detta har inneburit att jag med byter till 3´s mobila bredband som för 5:e året i följd har Sveriges bästa mobila bredband, och till ett pris som ligger långt under Telias överpriser för tjänster dessa ALDRIG kan leverera!!! AMEN!

 38. Gjorde misstaget att testa på detta med som skulle fungera såååå bra enligt försäljaren. saken är ju att det fungerar väldigt bra för mig i 2-4 minuter. men sen bara rasar nedladdningen. är det så att man har en sändare som skickar ut en signal så får dom som har mobilt bredband i närheten dela på det som finns??

 39. Hej, jag har 3’s mobila bredband via jobbet. Hemma där jag bor är det helt oanvändbart (strax utanför Linköping). Men även då jag reser i jobbet och har med mig bredbandet så är det helt värdelöst. Har aldrig nånsin haft någon vettig hastighet på uppkopplingen. Har testat 2 olika USB modem & på bytt sim kort men inget hjälper. Mobilt bredband är skit oavsett operatör tror jag, inte stabilt för fem öre.. Man säljer abonnemang men bygger inte ut kapaciteten i samma takt. Även om man ibland kan ha bra täckning så är belastningen för hög.

 40. de e jättebra telia förnekar problemen. Dom har fått order från cheferna säkert att sopa det här problemet under mattan att deras mobila bredband kraschar hela jävla fucking fitttiden…. Jag har haft 10 stycken mobila bredband genom åren till olika laptops och vilket inte gett några som helst bra reslutat utan tvärtom alla kraschar hela jävla tiden …. Ja dom må täcka hela fina nordiska landet. Men det tär på ens psykiska hälsa när man blir hela tiden förbannad för skiten inte fungerar.. Man sliter snart håret av sej. Nefan jag byter….

 41. Bemötande?

  Har kvartalsfakturor. Mitt avtal med Tellia inbegriper mobilt bredband a´199:- per månad. Fakturaavdelningen har jag inget avtal med om fakturaavgift.

  Beslutar Telia sig för att ändra sina fakturarutiner till månadsfakturor är det deras problem. Kunden skall inte betala en fakturaavgift varje månad. Kunden kan inte tvingas att ha e-fakturor.

  Räkna ut vad 200:- i fakturaavgifter blir för alla Telias kunder så inser man att är det inte ekonomisk brottslighet så är det iallafall inget att skryta med att man har gratis e-fakturor. Det har andra bolag också. Andra bolag tar dock motsvarande 79-169:- för mitt surfande per månad.

  E-faktura? Vilken bluff. Då byter jag mail varje dag 365 dgr om året. Skriv månadsbeloppet på hemsidan….ha, ha förklara gärna för revisorn vilket OCR nr fakturan har och finns det inget som heter god redovisningssed vad gäller fakturanummer?

  Att inte folk kontaktar Konsumentombudsmannen eller Allmänna Reklamationsnämnden. Fruktansvärda summor efter några år för alla konsumenter.Bemötande?

  Har kvartalsfakturor. Mitt avtal med Tellia inbegriper mobilt bredband a´199:- per månad. Fakturaavdelningen har jag inget avtal med om fakturaavgift.

  Beslutar Telia sig för att ändra sina fakturarutiner till månadsfakturor är det deras problem. Kunden skall inte betala en fakturaavgift varje månad. Kunden kan inte tvingas att ha e-fakturor. R

  äkna ut vad 200:- i fakturaavgifter blir för alla Telias kunder så inser man att är det inte ekonomisk brottslighet så är det iallafall inget att skryta med att man har gratis e-fakturor. Det har andra bolag också. Andra bolag tar dock motsvarande 79-169:- för mitt surfande per månad.

  E-faktura? Vilken bluff. Då byter jag mail varje dag 365 dgr om året. Skriv månadsbeloppet på hemsidan….ha, ha förklara gärna för revisorn vilket OCR nr fakturan har och finns det inget som heter god redovisningssed vad gäller fakturanummer?

  Att inte folk kontaktar Konsumentombudsmannen eller Allmänna Reklamationsnämnden. Fruktansvärda summor efter några år för alla konsumenter.

  Förresten, mobila bredband för kontantkort är snart billigare om man räknar med fakturaavgiften…….Platt fall Telia!!

 42. Hejsan

  trodde jag kunde hitta en firmware uppdatering eller mjukvara till mitt E367 modem. Mycket tjafs och prat i kommentarerna men ingen lösning!!!!

  Vaför kopplar e367 huawei ned hela tiden?

 43. Bor ute på landet och här fungerar inget mobilt bredband överhuvudtaget.
  Man får samtal titt som tätt från olika försäljare som erbjudit mobilt bredband, och dom har garanterat att det ska fungera.

  Fått hem modemet några dagar senare men märker bara efter några minuter hur pass dåligt skiten är.
  Man blir frånkopplad hela tiden, så det är i stort sätt omöjligt att kunna göra något vettigt alls på nätet.

  När man ringer in och klagar så får man ett otroligt dåligt bemötande från samtliga operatörer (tele2, telia etc).
  Dom vägrar göra något åt problemet utan säger bara att man ska skicka tillbaka modemet.
  Sen dröjer det något halvår innan dom ringer igen och erbjuder samma sak med garanti att det ska fungera.

  Kan oxå tillägga att jag och samtliga av mina grannar inte ens har ett acceptabelt adsl från telia som fungerar. Ynka 0,25 som dom vägrar göra något åt för att göra det bättre.
  Dom säger att man kan välja att avsluta abonnemanget och inte ha något alls.
  Väldigt professionellt!

  Min fråga är. När ska det göras något åt detta? Är det så att den enda möjligheten är att lägga ut 20-30,000 för att dra fiber?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *