Tjäna pengar på Internet

Jag har suttit och gått igenom mycket av det som finns i genren ”Tjäna pengar på Internet” och jag blir förvånad över hur slafsigt det mesta är. Först av allt vill jag säga att det är helt klart att det går att tjäna pengar på nätet men snälla du, kör inte med pyramidspel och bli miljonär utan att lyfta ett finger. Ingen har någonsin blivit framgångsrik av att slappa, vill du tjäna pengar måste du röra på fläsket.

Samla pengar

Något som slår mig direkt när jag surfar runt på alla dessa tjäna-pengar-snabbt-siter är att man inte riktigt får reda på hur innan man registrerat sig. Är det ingen annan än jag som tycker att det luktar lite märkligt? Man får fylla i hur mycket pengar man vill tjäna men man får inte reda på hur. Vill du tjäna hundra kronor eller en miljon, jag väljer nog en miljon tack. Fint, då behöver du bara lura med dig 1000 stackare till att gå med i vår lilla pyramid. Du förstår pyramiden är en ny uppfinning, du behöver bara se till att folk, precis som du, ger pengar till oss så blir du rik.

Jag skulle istället vilja ge dig en rad sätt att tjäna pengar på Internet på riktigt. Det är nämligen inte så svårt, det som krävs är att du arbetar. Med lite tur kan du hitta ett segment som kan ge väldigt bra avkastning på jobbet men alla segment kräver arbete. Än en gång, alla vi som tjänar bra med pengar på Internet arbetar, det är det vi har gemensamt, måhända i olika grad och med olika lönsamhet men likväl är det arbete.

Tjäna pengar som affiliate
Vi ska börja med att ta en titt på affiliateverksamhet. Med lite tur kan man få väldigt bra avkastning på sin arbetsinsats som affiliate eftersom startsträckan är kort. Som affiliate säljer du besökare, leads eller sales till någon som tillhandahåller en vara eller tjänst. Inom t ex poker är affiliatemarknaden väldigt utvecklad och omsätter rejält med pengar. Teorin är inte svårare än att du ser till att ha en webbsida som får besökare som är intresserade av något viss och sedan med hjälp av ett affiliateprogram skickar dem vidare till en villig köpare. Du får sen betalt utifrån vad ni (genom affiliateprogrammet kommit överens om).

Pengar

Beroende på nisch kan det vara olika svårt att tjäna några egentliga pengar. Ofta är nischer som är väldigt lönsamma också väldigt konkurrensutsatta, som exemplet poker. Svårigheten för dig är ju att få trafik billigare än du säljer den så att du kan få en marginal.


Tjäna pengar med en webshop
En webbshop kräver lite mer insats än att börja som affiliate. Du måste se till att ha en bra lösning för dina produkter, en betalningslösning och ett lager. En webshop kan däremot, som bekant, vara väldigt lönsam. På samma sätt som i affiliate-business gäller det att hitta ett bra segment och gärna ett segment där du kan tillföra något extra. Att hosta ur sig ännu en leksaksbutik är kanske inte det bästa men det kan funka det med. Webbshoppen kommer utan tvekan kräva mer jobb med hantering av varor och ordrar än en affiliate-sida.


Tjäna pengar med Adsense
Det allra enklaste sättet att komma igång och tjäna pengar är med Adsense, om du bara har en sida som har någorlunda trafik kan du börja få adsenseklick och tjäna pengar. Till skillnad från affiliatelänkar så behöver man inte arbeta med sina adsenseblock, det är bara att limma in och vänta så börjar pengarna komma in. Det man kan göra är att man kan arbeta med deras placering, färg och form.

Vad är det då som krävs för att tjäna pengar på nätet?
Som du kanske märkt kräver alla dessa metoder för att få stålar att du har trafik. Om du har trafik kan du tjäna pengar på den, i olika grad beroende på vad det är för trafik förstås. Det är här utmaning är och det är här du behöver arbeta. Det konkurreras om trafiken på Internet idag och om du vill ta del av den behöver du vara med och slåss.

23 svar på “Tjäna pengar på Internet”

 1. Mycket trevligt inlägg. Många som fastnat med att försöka tjäna pengar på internet. Jag är en av dom och det ska bli intressant hur det ser ut om några år.

 2. Tycker det är synd att alla "tjäna pengar metoder" ser ut på liknande sett. De erbjuder en metod som ska vara något helt unikt, publicerar 100 filmer och 200 sidor i en pdf om det.

  Men när man väl börjar läsa inser man att det är mest flum och innehållet är gamla nyheter.

 3. Jag håller med, däremot finns det ju förstås bra sätt att göra det men det är som sagt aldrig eller mycket sällan utan arbete.

 4. Vill få chansen att tjäna riktiga pengar online? Du slösar säker 180 kr på onödiga saker som fika och lotter! varför inte ta dom småpengarna och tjäna en inkomst varje månad? Allt du behöver göra är att erbjuda 5 st personer ett erbjudande som kommer ändra deras liv! Tror du att detta bara är en bluff ok synd för dig då missar du sin chans,12,700 medlemmar kan inte ha fel! Är du intresserad?

  1. Jag tog och redigerade bort din länk eftersom det bara var ett gammalt vanligt pyramidspel. Du har blivit lurad och försöker dra med dig andra stackare i smutsen.

  2. Ägd.

   I övrigt var det en mycket intressant artikel, Magnus. Jag trodde jag missat något, men icke. Kör affiliate, webshop och adsense.

 5. Hej! Jag är en av alla som har blivit lurad att tjäna pengar lite snabbt och lätt. Men faktum är att jag har inget emot att jobba och anstränga mig lite om jag vet att det funkar. Jag undrar; finns det inga ”vanliga” jobb online? Jag vill tjäna lite extra pengar, men det här med affiliating verkar inte vara min grej. Jag har inte en aning om vad jag ska ha för slags hemsida eller blog. Och vad folk än säger om paid surveys så tycker jag det är skit! Man får ett gäng erbjudanden om undersökningar och när man har svarat på ett gäng frågor så får man veta att man inte är kvalificerad för den undersökningen. Eller så visar det sig att man får ”poäng” som man kan handla för hos utvalda företag.

  1. Det finns ganska gott om mer gammaldags jobb, t ex vet jag att det nästan alltid finns ett sug efter skribenter.

 6. Hej Magnus!

  Jag håller med dig. Jag arbetar med AdSense, affiliate och en Webbshop.
  Detta börjar fungerar bra tycker jag!
  Jag är inte gammal i gamet, men har lärt mig en del på kort tid.

  Alla nybörjare som tittar på detta inlägg och läser kommentarerna.
  Lyssna på Magnus!

  Gå inte på alla säljbrev om att det e enkelt och gratis att tjäna miljoner.
  Det är ett arbete som alla andra om du vill tjäna pengar på Internet.
  Du skall helst brinna för att skapa och skriva, annars se dig om efter något annat.

  Petter

 7. Det är helt klart att det går att tjäna pengar på nätet men att det är ”lätta pengar” är en helt annat fråga. Det är bara lätta pengar om man tycker att det är roligt för att jobbet går av bara farten.

  Jag har hållt på i fem år och lever på det numera men min timlön är nog löjligt låg skulle jag gissa.

  Jag har försökt sammanställa allt jag kan i frågan och det är verkligen något som går att göra för gemene man, men att det krävs att man fokuserar på det. Som du skrev, det är inget man gör på 5 minuter och sen ser cashen flyta in.

 8. jag läste att någon skrev att paid surveys är skit. Det kan jag inte hålla med om ett dugg. Jag har anmält mig på över 900 paid survey sidor och jag tjänar mellan 5000-10.000 kr på detta varje månad.

  Har köpt 3 stycken paid survey paket från clickbank och reggat mig på samtliga sidor. Så är paid surveys skit??? Inte om du frågar mig.

  1. Eftersom du försökte smyga med en länk till en ganska spammig surveys-sida kan vi kanske gissa att du talar i egen sak?

 9. Spammig sida vet jag inte men jag vet iallafall att det fungerar. Visst, jag kan promota en massa skitprodukter och tjäna pengar men vad vinner jag på detta ?? Nada.

  Jag vill bara uppmärksamma människor på att det går att tjäna pengar på detta sätt om man get sig katten på det. Jag höll på i flera månader och regga mig på olika sidor som erbjöd undersökningar. De flesta orkar inte göra detta och därför blir det automatiskt bluff…

  Jag gav inte upp och nu betalar det av sig :)

 10. Jag har jobbat med affiliate marknadsföring i ungefär 4 år, visst går det att tjäna pengar på det!!

  Jag började utan någon som helst erfarenhet och har i dag byggt upp ett företag som tjänar hyffsade pengar.

  Har det varit lätt? Jag kan inte säga att det har varit svårt det har varit mycket att lära sig och det har tagit tid men det är verklig värt det.

  Om du har funderingar på att börja med affiliate marknadsföring så lär dig grunderna, skaffa dig en hemsida eller blog sen är det bara att sätta igång.

  Lycka till!

 11. Ni alla har så olika åsikter om den hela…. Vilket gör att jag fattar nada.
  Så om jag har ett blogg som har hyffsat med besökare, kan jag då tjäna pengar på det?
  Vad är gränsen till den minimala trafiken som sidan måste ha?
  Ochvart finns de där paid survery grejen att läsa mer om?
  Tacksam för svar

 12. Det bästa sättet att börja tjäna på internet är faktiskt börja det att sätt upp egen blogg. Jag efter 1 år har nu flertal bloggar som jag tjänar på. Det tar tid , men internet är för tålmodiga och uttrycket snabba pengar existerar inte i min ordbok

 13. hejsan vill tjärna pengar för jag vill betala mina skuld och tar körkort hur gör jag … detta kan man tjärna reklam eller annat du får berätta vad det är detta … jag ha en önska att får körkort är 47 år men inte kunda det allt misstag… vill ha svar nu

 14. Nog krävs det väl en del jobb för att tjäna pengar, men vad tror du om den här grejen?
  Jag tycker idén är lysande, och kanske kan det bli så att man kan tjäna någon krona.
  Det enda man kan förlora är ju den tid man har lagt med på att sprida budskapet vidare, och med lite tur kan det bli en utmanare till Facebook.

 15. Intressant sida Magnus.
  Att tjäna pengar snabbt på internet är kort sagt helt omöjligt såvida du inte har tur på och råkar vinna på någon spelsajt.
  Jag är själv intresserad av att tjäna pengar på internet, och har snickrat ihop en liten sida (www.slantar.com)som ger en hel del tips om hur du kan tjäna pengar både på internet och irl.
  Men det gäller att se upp, betala ALDRIG för att få vara med om att tjäna pengar, det är mitt råd. Det gynnar bara de som du betalar till, internet är fullt av lurendrejare som gärna plockar av dig vartenda öre du äger om de får chansen.
  Till tjejen som ville bli skribent kan jag ge tipset att lägga upp något du skrivit, en berättelse eller ett manus till en berättelse på filehill.se – det kan fungera.
  mvh Roger Persson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *