Toolbar PageRank Export

Idag exporterar Google PageRankvären till Google Toolbar. Det har varit en del spekulationer om de skulle göra det eller inte efter vad som verkade vara en misslyckad export i förra kvartalet.

Lite info om vad som händer
PageRank är det som Larry Page uppfann som var grunden till Google. Tillsammanse med Sergei Brin som hade en dröm om att ladda ner hela internet byggde de en motor som använde sig av indexet Brin laddat ner och Pages Pagerank för att sortera informationen. Pagerank är ett logaritmiskt värde mellan 1 och 10 och beskriver vilket värde Google tillskriver sidan.

Google har i stort sett slutat använda PageRank för att bestämma hur sökresultaten ska se ut och numer tallar man om TrustRank och några andra modeller för hur SERPen (Search Engine Result Page) bestäms. I Googles toolbar har man de senaste åren fått se ett snapshot av den PageRank sidor har. PR som visas är inte den aktuella utan det går till som så att Google gör ett snapshot och sedan exporteras den till toolbaren. Vanligtvis har den här exporten skett ungefär en gång i kvartalet men förra kvartalet gjordes en export som bara var delvis. Mycket få sidor fick TBPR (Toolbar PagRank) uppdaterad och många trodde att det inte ens skett någon.

Det cirkulerade en del rykten om att inga fler exporter skulle ske men idag händer det alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *