Trumpismer – Man försöker sortera bort korten i transportskandalen

Men Nuon-affären då!? Det är nog det allra vanligaste argumentet för att S/MP-regeringen inte alls är så dåliga. Det är vad jag skulle vilja kalla en Trumpism, man argumenterar på samma sätt som Trumps anhängare försöker spela bort korten i Rysslandskandalen.

Jag vet inte hur mycket du följt amerikansk media men under senaste månaden har Fox News och de än mer högerställda medierna i USA börjat ifrågasätta att man utreder Trump och inte Hillary när det gäller kontakter med Ryssland. Det finns en enorm skillnad här som jag nästan inte känner att jag behöver poängtera: Hillary har ingen makt. Det är dessutom en helt annan fråga vad hon haft för kontakter.

I svensk media har liknande argument börjat dyka upp: Varför skriver ni så mycket om transportskandalen, kommer ni inte ihåg Nuon-affären?

Det här är ett försök att blanda bort korten, varför skulle tidigare affärer, bra eller dåligt skötta, ha någon som helst påverkan på skandalen idag? Det finns dessutom två stora skillnader, det skedde inget olagligt, ingen skrev styrdokument om att man skulle bortse från rikets säkerhet och det är dessutom gammalt! Jag kan förstå att man från vänsterhåll är sur, fine. Men det har inget med saken att göra. Det man ägnar sig åt, borde vi inte kalla det en Trumpism?

2 svar på “Trumpismer – Man försöker sortera bort korten i transportskandalen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *