Twitter Pitch

Vi gör affärer snabbare och på andra sätt idag. Jag köper in en hel massa tjänster från alla möjliga typer av B2B-företag och jag gör det dagligen.

Ofta så skrivs inga ordentliga avtal, det förhandlas inte en massa, jag får ett erbjudande som jag tar eller inte tar. Om jag tar det så skickar jag pengar och väntar på resultat. För att lätt ska kunna göra affärer med mig måste det till en Twitter Pitch.

Bakgrunden är att jag gör väldigt mycket små affärer och jag har inte tid att sitta och traggla mig igenom erbjudanden och avtal i dagar. Kostnaden att hålla på med det är större än kostnaden för en dålig affär. Alltså köper jag ofta och ser vad det blir för resultat, om jag tror på pitchen köper jag en liten version av tjänsten (nästan alltid) som ett test. Efteråt kan jag utvärdera och se om jag tycker att det givit något.

Du känner säkert till uttrycket Elevator Pitch, sammanfatta ditt företag eller din tjänst på ett sånt sätt att du hinner presentera det på den lilla stund du står i en hiss med någon. En elevator pitch är bra som tusan men det funkar inte i kontakten med mig, jag står aldrig i hissar och väntar på försäljare. Jag sitter och degar på Twitter och en Elevator Pitch är alldeles för lång för Twitter.

Du behöver kunna pitcha din tjänst på 140 tecken om du vill sälja till mig och jag är övertygad om att det gäller för en hel massa andra som sitter i samma sits som jag. Visst det kanske blir så att det måste bli ett säljmöte efteråt men först måste du ha en Twitter Pitch. Sätt dig ner och komponera en, du har 140 tecken till ditt förfogande och du ska beskriva kärnan i vad det är du gör. Lämna gärna en kommentar om du kommer någonstans med pitchen, skulle gärna se lite bra exempel på en Twitter Pitch.

2 svar på “Twitter Pitch”

 1. Har inte de flesta en Twitter-pitch redan? På sin Twitter 'bio' beskriver man sig själv och säljer det man gör samt har 140 tecken på sig? Bra eller inte, men min lyder:

  Webbutvecklare, informatör, föreläsare, WordPressmeckare, PHP-kodare och fan av sociala medier.

  Bra eller dålig?

 2. Jo de flesta har förstås en beskrivning men jag tycker nog inte att det är en pitch.

  Min t ex säger:
  Svensk bosatt i Costa Rica. Arbetar som sökmotorspecialist på Pineberry.

  Det är ju snarare en beskrivning av mig och det är ju inte något som direkt lockar till köp.

  Om vi tar din som exempel, jag har ju ett visst behov av webbutveckling och wordpressmeckande (även om vi nästan alltid gör det inhouse). Nu finns det ju hur många som helst som kan koda bland mina bekanta så jag vill hellre se vad det är du gör som är så bra för mig.

  Ex:
  Kan smälla upp en WP med customtema på 2 timmar för 500 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *