Twitter vs Bloggy

TwitterTwitter är idag en av de ledande mikrobloggtjänsterna, beroende på hur man räknar så kan man nog säga att Facebooks statusuppdatering är en form av mikroblogg och då ligger ju förstås Twitter i lä när det kommer till antal användare. Jag har personligen mer eller mindre slutat uppdatera min status på Facebook till förmån för riktigt mikrobloggande däremot. Twitter är onekligen den mest kända av mikrobloggar, det har funnits lite andra som blivit ok stora men ingen som kommit upp i samma skala. Jaiku kunde ha blivit något men all utveckling har lagts ner. Sanningen är att jag inte gillar Twitter alls. Om man bara jämför med Facebooks status så är det väl en konkurrenskraftig tjänst men om man jämför med en mikroblogg som faktiskt är bra så är situationen en helt annan.

BloggyJag väljer i alla lägen Bloggy före Twitter. Det finns enorma fördelar med Bloggy och en är faktiskt att de bara lyckats nå en svensk publik. Det verkar kanske konstigt att jag tycker att det är bra men det finns skäl för det. Till exempel innebär det att Bloggy i princip är spamfritt medan Twitter till huvudparten består av Spam (det är som ett Myspace fast man behöver inte låtsas att man har ett band).
Det finns en rad tekniska fördelar med Bloggy och då framförallt de trådade konversationerna. Har du någon gång försökt att i efterhand ta reda på vad som sagts i en konversation i Twitter? Då vet du hur enormt bra det är med Bloggys trådar.
Kort sagt, jag använder Twitter för att jag känner att jag måste, på Bloggy är jag beredd att delta och dela med mig.
Klicka på loggorna för att hitta mina konton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *