Ung företagsamhet

Ramlade över en tjänst på nätet idag som jag tyckte såg prisvärd ut och jag kollade upp den lite mer. Jag tänkte tipsa en av mina klienter om lite bra och annorlunda svenska marknadsföringskanaler. Tjänsten jag hittade var Streetreklam. Man beställer ett antal visitkortstora kort som de sedan delar ut på lämpliga ställen. Allt detta till ett mycket rimligt pris. 

Jag tyckte det var en bra tjänst och kan tänka mig rekommendera den till flera av våra kunder men vill förstås testa själv först. Jag läste alltså på lite mer om företaget och märker att det startat som ett UF. Det är alltså skolungdomar som startat det och det har sedan utvecklats till ett traditionellt handelsbolag. 
Ung Företagsamhet började sin verksamhet 1980 och hjälper gymnasieungdomar driva företag under ett år. I konceptet ingår alla delar som finns i företaget, starta, driva och faktiskt lägga ner. Uppenbarligen går inte alla UF-företag i graven. Under året får man hjälp av lärare och näringsliv att komma framåt. Jag har sett flertalet UF-företag genom åren som sett ut att drivas på ett bra sätt och helt klart ha en framtid. 
Min åsikt om den här verksamheten är att det är fullständigt lysande och det enda som jag tycker är en brist var att jag inte fick reda på att det fanns när jag var gymnasieelev. Om den här möjligheten hade funnits på min skola hade jag hoppat på direkt. Det är nästan så att jag funderar på om man skulle bli UF-affärsängel för att det är ett så extremt bra initiativ.
Slutsatsen är att jag ska ta kontakt med Streetreklam i veckan och se vad de kan göra för mig. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *