Upplevelser i Stockholm

Nuförtiden är jag ju turist när jag är i Sveriges vackra huvudstad även om jag en gång var Stockholmare med norrländsk dialekt. En av de saker jag alltid tyckt varit bäst med Stockholm är att det finns så mycket att göra, det finns massor av bra mat och ett enormt utbud av caféer och liknande.

Min fru har däremot reagerat på att Stockholm är så dött. För en enkel norrlandspojk verkar det helt galet men min tid ute i världen har gjort att jag kanske mer och mer kan hålla med. Efter klockan 6 på kvällen är det verkligen inte mycket folk kvar ute, mängden människor som går ut och äter på någon av det tusental riktigt bra restauranger som finns i Stockholm är extremt litet. Är vi svenskar så hemmabundna?

En god vän som kommer om möjligt än längre norrifrån än jag brukar säga ”varför gå ner på stan och fika när jag har bullar i frysen” och kanske är det där någonstans det landar. Vi är så vana vid snö och mörker att det bara är i Maj vi vågar oss ut en kort stund.

En annan god vän tror inte en sekund på det här och satsar på upplevelser i Stockholm. All heder åt Anders som driver Levlivet.nu, det är en stark satsning att försöka locka ut stockholmarna på äventyr.

Ett svar på “Upplevelser i Stockholm”

  1. Jag håller med dig om att det finns massor av saker att göra i Stockholm. Precis som på Anders sajt, finns det på vår massor av minnesvärda upplevelser.

    Vem tackar t.ex. nej till att köra en Lamborghini på natten? Visserligen inte unikt för Stockholm, men det finns ändå massor av saker att göra här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *