Vad är Lagerbolag?

Jag har suttit och tittat en hel del på lagerbolag. När jag startade Tankafritt.nu var min tanke att köpa ett lagerbolag men det blev inte så i det läget. Jag tänkte däremot att jag tänkte beskriva hur det fungerar, det är nämligen faktiskt en ganska bra grej.

Så funkar lagerbolag
När du ska starta aktiebolag behöver du dels 100.000 kr i kapital och en liten registreringsavgift till bolagsverket. Du behöver ett namn till bolaget men framförallt behöver du vänta riktigt länge innan din registrering går igenom.

Det är här som lagerbolag kommer in. Det finns handlare som registrerar massor av aktiebolag och sedan säljer dem vidare. Det känns ju kanske inte så roligt att vänta ett år eller liknande innan man får sitt bolag så därför väljer många att köpa ett lagerbolag.

När du köper ett lagerbolag betalar du strax över 100.000 kr, det är dels för att täcka det kapital som finns i bolaget, registreringsavgiften och sedan en liten marginal till byrån som säljer bolaget till dig. Efter det lämnar du in en ansökan om att byta namn på bolaget (de heter vanligtvis något generiskt tarvligt) men finessen är att byta namn på ett aktiebolag är inte alls lika krångligt som att registrera ett nytt.

I slutändan kostar det någon tusenlapp mer att använda sig av ett lagerbolag men man slipper också den enorma väntetiden som det är hos bolagsverket. Jag tycker helt klart att det är värt det.

Ett svar på “Vad är Lagerbolag?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *