Vad skönt att man inte bor i en storstad

Det kan låta lite förvånande och jag kan tänka mig att en del kan bli arga men ofta tänker jag att det är otroligt skönt att man slipper leva i en större stad. Till och med lilla Stockholm har egenskaper jag inte står ut med.

Magnus Bråth

När jag flyttade norrut igen kom det lite som en chock för mig själv, jag trodde aldrig att jag skulle flytta tillbaka till Norrland när jag flyttade härifrån. Det verkar dessutom vara något någorlunda unikt. Naturligtvis har människor flyttat norrut förr men min flytt har nått ett antal dagstidningar. Att sätta upp en byrå för SEO i Övik verkar inte tillhöra vardagen. Visserligen har vi satt upp ett kontor i Stockholm också men det fungerar verkligen smärtfritt att sitta i de lite nordligare delarna så jag förstår inte riktigt uppståndelsen.

Idag har vi pysslat med lite midsommarfirande på någon hembygdsgård. Lantligt, det är jag fullt medveten om men på vägen hem slog det mig. Jag hade suttit i en bilkö om det inte var i en liten stad jag körde. Just det, stressen över kommunkationer. Tunnelbanan en tidig morgon eller, ta i trä, pendeln, eller varför inte Lindora-rakan jag hade hem i Costa Rica. En plats där man tar sig 2000 meter på samma tid man åker 80 kilometer här uppe.

Du tror mig säkert inte men det är bättre här. Jag kommer ha svårt att övertala dig innan du insett det själv. Jag tänkte ändå idag få lyfta min artikel i tidningen Land, läs den och ta åtminstone del av min åsikt innan du dömer ut mig ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *