Vänner

Vänner tillhör det viktigaste man har i livet och därför tänkte jag att det var dags att göra lite reklam för just vänner. Om du inte känner till fenomenet sedan tidigare så kommer du bli mäkta förvånad och kanske lite glatt överraskad. Vänner är nämligen något som kan göra dit liv mycket bättre, vackrare och trevligare.

Olika typer av vänner

Det finns en hel massa olika typer av vänner och sorterna blir fler och fler, mycket tack vara Internet. Förr fick man nöja sig med bästa vänner, nära vänner, barndomsvänner och arbetskamrater (det är ju knappt ens vänner, det hör man på namnet). Jag tänkte att jag skulle ge en lista med definitioner på olika typer av vänner så att du också kan se hur mycket nyheter det finns på området. Vi börjar med de traditionella.

Bästa Vänner

Bästa vänner kommer i par, man kan alltså inte ha fler än en. Nu för tiden håller det på att luckras upp eftersom samhället blir allt liberalare. Förr kunde de dessutom bara vara av samma kön men det är inte alls viktigt idag.

Nära Vänner

Nära vänner är sådana man spenderar mycket tid med eller känner ett extra starkt band till. Ofta har man haft dom ganska länge och inte allt för sällan anser båda inblandade parter att man är just nära vänner.

Barndomsvänner

Barndomsvänner är ganska likt nära vänner men det finns en del ganska stora skillnader. Till skillnad från nära vänner så funkar barndomsvänner lite grand som familj. Man kan helt enkelt inte välja dom. De kan komma från skolan (förvandlas från klasskamrater till barndomsvänner) eller helt enkelt vara dom som bodde i närheten när man var liten.

Arbetskamrater

Arbetskamrater är knappt ens vänner och det hörs ju på namnet. Ibland spenderar man så mycket tid med sina arbetskamrater att de blir som vänner (notera som:et) men man blir av med dom om man säger upp sig. Eventuellt kan arbetskamrater förvandlas till nära vänner när man säger upp sig.

Facebookvänner

Facebookvänner är en av den nya typen av vänner som finns. Genom att helt enkelt blanda ihop alla former av vänner och sortera ut alla som inte är internetliterata så får man fram sina Facebookvänner. Om man är kvinna i åldern 18-22 är Facebookvänner det som förr var Lunarstormvänner.

Twittervänner

Till skillnad från vänner på Facebook är Twitter-vännerna inte riktigt lika mycket vänner. Det handlar snarare om individer man valt att stalka som ibland reciprocerar.

Myspace-vänner

Det verkar som att man kan ha jättemycket vänner på Myspace men det är inte sant. Man kan inte ha några vänner på Myspace, där finns bara spambottar som spammar varandra.

Brevvänner

Som du ser nämndes inte brevvänner bland vänner av det traditionella slaget, det är för att det inte finns några brevvänner kvar. Huvudparten av den svenska befolkningen under 25 har aldrig hört ordet och för oss andra lagras det i samma låda som alla LP, Skrivmaskiner och Skivbolag, alltså i lådan fylld med saker som nätet gjort obsolet.

Anledningen till detta extra vänliga inlägg är att jag tyvärr bor väldigt långt bort från de flesta av mina vänner och jag ville sända en liten hälsning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *