Varför skulle en liberal lägga sig i?

Att ha startat ett företag med 6 timmars arbetsdagar har på många sätt varit bra för mig. Det har gett bra effekter på mitt företagande. Ibland ger det däremot väldigt konstiga effekter och jag skulle vilja ta upp en idag. 

Jag har alltid definierat mig själv som liberal. Skulle nog vilja påstå att jag ligger ganska långt ut på den skalan jämfört med de flesta andra. Du vet, hela grejen med stor personlig frihet, liten statlig inblandning och så vidare. Det här gör det lite märkligt när till exempel Jonas Sjöstedt kommer på företagsbesök hos oss. Jag trodde Aldrig att jag i mitt företagande skulle få så positiva ordalag från vänsterkanten. Det är inte det den här posten handlar om däremot, det handlar om motsatsen.

Om du ser dig själv som konservativ tycker jag inte det är konstigt men om du liksom jag skulle beteckna dig som liberal det är då det blir besynnerligt. Jag pratar nämligen om alla er som tycker att ni är ute på högra sidan i politiken som också vill berätta för mig att jag inte borde få ha kortare arbetsdagar, som kallar det kommunism (mycket vanligt). Jag är lika rädd för kommunism som gemene man men idag är det dags för en läxa i liberalism.

Om du i egenskap av liberal känner ett starkt behov av att berätta för mig att jag inte borde få ha sex timmars arbetsdagar då är det kanske så att du egentligen inte är liberal?

Det känns konstigt att behöva förklara det här för en någon som ser sig som liberal men att du ska lägga dig i vilket avtal jag har men min personal, är inte det lite kontraproduktivt? Om du anser att det är olönsamt med kortare arbetsdagar borde inte det vara lätt att bevisa genom att starta en verksamhet som konkurrerar med min i så fall? Du skulle snabbt kunna casha hem storkovan eftersom du skulle få ut 25% mer arbete ur din personal, vilket då borde ge 25% högre resultat (om det inte är så att allt hamnar bottom line så du skulle få 25 procentenheter högre resultat).

Till sist vill jag alltså sammanfatta, om du är en liberal som tycker att jag, i mitt företag, inte borde få förhandla om kortare arbetsdagar: Då är du faktiskt inte liberal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *