Vem blir Sveriges Ayatollah 2009

Nu öppnar vi äntligen omröstningen för vem som ska få titeln Sveriges Ayatollah 2009. Vi har i år fyra mycket tunga kandidater och det går inte att säga annat än att det kommer bli en jämn kamp. De fyra nominerade är Jan Guillou, Alex Schulman, Radarparet Bodström & Ask och Inger från Sanningen måste fram. För er som inte är helt bekanta med våra nominerade kommer här en presentation.

Jan Guillou

Jan har under hela 2009 levt ett asketiskt liv helt i enlighet med sin lära, han har knappt använt Internet alls, inte ens skickat ett mail. Guillou har länge varit förespråkare för det internetfria samhället och föregår alltid med gott exempel. Han ger oss frikostiga gåvor i form av lärdom om var den riktiga informationen finns att hämta och berättar för oss skillnaden mellan riktiga och oriktiga media.
Agenda: Om Jan Guillou blir Sveriges Ayatollah 2009 kommer Internet att stängas ned.

Alex Schulman

Alex Schulman lär oss vilka kändisar som är att förakta genom att dela ut verbala bestraffningar till dem som inte lever upp till hans höga standard. Han berättar för oss vilka vi ska lyssna på och varför.

Agenda: Om Alex Schulman blir Sveriges Ayatollah 2009 kommer Internet att bestå av en enda blogg som heter Alex Schulman – Lika trevlig som alltid.

Tomas Bodström & Beatrice Ask

Radarparet Tomas Bodström & Beatrice Ask visar oss vägen till ett Internet där lagen följs och de gör det genom att sedelärande turas om att vara i opposition trots att de egentligen tycker lika. Genom näst intill gudomliga manövrar lyckas de få oss att (trots vår dåliga politiska hållning) se till att hålla koll på brottslingar på nätet.

Agena: Om Tomas Bodström & Beatrice Ask blir Sveriges Ayatollah 2009 kommer de införa lagar som säger att försvaret ska få övervaka alla internettrafik och att den vars heliga texter sprids på nätet ska få begära ut våra personuppgifter.

Inger

Inger som bloggar på Sanningen måste fram har under 2009 lärt oss vad som är rätt och fel, vilken typ av sex vi ska akta oss för och vilka politiker som är att lita på i evolutionsfrågan. Att Inger heter Johannes är bara ett tecken på att man aldrig vet i vilken skepnad budbäraren kommer.

Agenda: Om Inger blir Sveriges Ayatollah 2009 kommer bögande bli förbjudet och vi kommer slippa prata om Darwin.

5 svar på “Vem blir Sveriges Ayatollah 2009”

  1. För att den här omröstningen ska ha någon som helst verklighetsanknytning kräver jag att du ska tolka valresultatet på ett kreativt sätt.

  2. Jan, Alex, Tomas och Beatrice är de enda som kvalificerar sig till denna utnämning. De kan alla mer eller mindre påverka och har människor som ser upp till dem.
    Inger är ett troll som ingen kan ta på allvar, även om hon är helt seriös. Förvisso skulle hennes styre vara mest likt en Ayatolla om det inte vore för att hon förmodlingen inte tror på kvinnliga ledare.

  3. Anders, jag har faktiskt inte meddelat pressen.
    Rikard, jag ska försöka tolka så kreativt som möjligt.
    Fredrik, jag tycker nog det känns som att Inger har en klar möjlighet att påverka men de flesta verkar ju inte hålla med. Bara 9% av rösterna just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *