Vi bygger om – bättre blogg

Som du kanske är medveten om har den här bloggen genomgått förändringar under senaste månaderna. För att inte förlora allt för mycket av den organiska trafiken från Google har det varit en hel del pillande.

Förr hette den här bloggen Naknasanningen.com och jag bloggade på den under tiden jag arbetade på Pineberry. Efter ett antal år där jag inte längre varit aktiv tog jag åter över den och påbörjade ett moderniseringsarbete.

Eftersom bloggen varit med så länge, jag startade den 2006, har den både legat på många olika plattformar och fått genomgå stora förändringar om och om igen. Just den sökväg du befinner dig på nu skapades faktiskt 2008 och handlade redan då om att jag skulle strukturera om bloggen. Du förstår att det alltså gjorts en hel del flyttar och redirects, från början var det till och med en Blogspot-blogg.

Med i princip 4 (kanske 5) stora ombyggnationer blir det mer pillande varje gång. Huvudanledning är att alla redirects behöver bli riktiga. Jag är dessutom av åsikten att när man gör redirects på en så här pass liten sajt (det finns ungefär 1000 sidor) så ska man göra det manuellt i de lägen där det inte finns innehåll som matchar exakt. Många skulle välja att redirecta sidor som försvunnit till bästa kategori eller liknande men jag vill ha större noggrannhet än så.

Jag vill därför pass på att be om ursäkt för att bloggen fortfarande inte alltid fungerar perfekt, du kommer komma till konstiga ställen och 404:or ibland, jag hoppas du har överseende med det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *