Vi gör ett försök att visa upp UNICEF

Jag tycker att man som bloggare ska använda sin makt för att göra något bra och riktigt. Kan naturligtvis inte tvinga någon men jag tänker i alla fall göra det. Av och till har jag funderat på vad jag skulle vilja pusha för inför julen (webaidshop.se har tidigare varit en favorit) och nu har jag hittat något jag tror på, och fått med mig lite stöd från min arbetsgivare för att göra det.

En grej som alltid bekymrar mig när jag funderar på vad man borde göra och hur är att det alltid börjar med att man vet ju inte vad som är bäst, var spenderar jag bäst min tid och hur ser jag till att det gör mest nytta. Egentligen är jag nästan alltid av åsikten att det är bäst att börja nära sig själv, jag bor ju just nu i Costa Rica och här behövs faktiskt stöd. Jag försöker göra så mycket jag kan för samhället här, bland annat genom att bo här och handla lokalt men även lite mer handfasta grejer.

Web Aid Shop

Som bloggare är jag ju inte i första hand i Costa Rica däremot, jag finns ju snarare i ett svenskt sammanhang och har störst möjligheter att agera på det. Jag vill dels pusha för att du ska skänka en slant till UNICEF, dels att du testar deras ”Skapa en egen insamling”.

Det finns mycket som är bra med att skapa en egen insamling och jag tänkte ta upp några punkter. En del är generellt goda, andra är rent av egoistiska och om sanningen ska fram tycker jag att även de mest egoistiska skäl fungerar om resultatet blir bra.

  • Du gör en mer personlig touch på välgörenheten, genom att sätta ditt namn på insamlingen borde du kunna öka mängden gåvor från släkt, vänner och bekanta.
  • Du får en bra länk från UNICEF, det är sant, om du skapar en egen insamling länkar UNICEF tillbaka till dig som tack.
  • Du visar upp att ditt företag är ett trevligt företag. Det kan låta cyniskt men det har fungerat bra länge i USA, genom att göra bra saker får du mer kunder, typisk win-win.
  • Det är lättare att promota en egen insamling. Det kan vara svårt att jaga ut reklam för något som inte är du men med en egen insamling är det lätt. Se hur enkelt det går för mig.
Det jag vill att du ska göra nu är först att gå till Pineberrys insamling och ge en gåva, sen ska du skapa en egen insamling som du tar och bloggar om och promotar på din företagssite (vi kommer göra detsamma, här är början). Om du inte orkar skapa en egen insamling, alla kan inte göra allt, så får du förstås blogga om den här bloggposten eller vår insamling om du vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *