Vi skaffar bil

Jag har aldrig varit ett stort bilfan, har aldrig haft en bil och de senaste åren haft som regel att om jag inte kan gå till jobbet på morgonen så tänker jag inte jobba. I Costa Rica däremot blir situationen en annan, jag kommer fortfarande kunna gå till jobbet, utan att ta på mig skorna faktiskt men man behöver ändå bil.

San Jose och övriga delar i Costa Rica är verkligen inte anpassat för fotgängare annat än downtown (och där vill man faktiskt inte bo). Om man ska köpa mjölk behöver man bil, det finns inga trottoarer, om man vill gå ut och gå behöver man bil för att ta sig någonstans där man kan gå osv. Dessutom är vägarna i skruttigaste laget vilket betyder att man måste ha en ganska rejäl bil.
Det är alltså fyrhjulsdrift och hög markfrigång som gäller annars blir den skräp ganska snabbt så just nu lutar det mot en Mitsubishi Montero Sport. Jag tänkte höra om det är någon som har bättre koll på bilar än vad jag har som har några åsikter om åket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *