Yreg – Yellow Register – Yellow.nu

Yellow Register (kallar sig numer Yellow.nu) är ett förteg som figurerat under många olika namn genom åren. De har hetat Yellow Register, Yreg, Yrkesregistrett etc. Oavsett vilket namn de går under kan det finnas orsak att vara på sin vakt när de ringer.

Deras främsta verksamhet är telefonförsäljning och det de säljer är listningar i sin katalog samt hemsidor, på senare tid hävdar de att de säljer SEO också. Nikke Lindqvist har uppmärksammat företaget i en välbesökt post: Yellow Register. Jag kände att jag behövde skriva om dem också.

Yellow Register säljer en form av abonnemang som det är ganska svårt att ta sig ur och de säljer en sorts mall-hemsidor som i första hand riktar sig mot mindre företag. Sidorna är det väl i princip inget fel på annat än att de är extremt dyra och inte lever upp till vanliga krav om sökbarhet som man kan vilja ha. När det gäller deras kataloglistningar och den sökmotoroptimering de erbjuder kan jag inte säga annat än att det i mina ögon ser tämligen värdelöst ut. De får säga vad de vill, sökmotoroptimering kan de inte.

Lindqvists post har fått en enorm mängd kommentarer från missnöjda kunder och även några från anställda vid Yellow Register som utgett sig för att vara nöjda kunder. Det som är extra roligt är att posten som är allt annat än smickrande för Yellow Register ligger på andra position i Google när man söker på deras företagsnamn.

Edit: En grupptalan har startats av en av de som kommenterat här och i Nikkes inlägg. Följ länken till Nikkes post om du är en kund till Yellow Register som är intresserad eller maila till Tomas på Tomas@jasiri.se

74 svar på “Yreg – Yellow Register – Yellow.nu”

 1. Sidorna är inte så roliga att arbeta med om du skall optimera dem. Har haft ett antal kunder därifrån och blir alltid tvungen att göra om sidorna. Bakgrundsbilder kan bestå av 5-6 delar som är integrerade med andra bilder på sidan. Att fylla på med mer text brukar vara omöjligt.
  Misstänker att all design består av gratis templets. Känner igen en del från de sammanhangen.

 2. Jag vill också varna för yellow.
  Har nyss registrerat enskild firma och blev uppringd samma dag jag fick mitt registreringsbevis från bolagsverket. Försäljaren utlovade gratis hemsida och sa att jag var tvungen att bestämma mig samma dag.
  När jag sa att jag visste att ingenting är gratis och att de säkert skulle ha betalt per månad så blev försäljaren ganska otrevlig. Jag förstod ganska snart att de inte var seriösa, men det är mkt fult att försöka lura folk. Hur kan man jobba så? Jag ska själv sälja tjänster men skulle aldrig bete mig så.

 3. Det finns massor av små företag som upplever sig lurade av Yellow register. Om du har erfarenheter av dem så lämna gärna en kommentar.

 4. Sidorna masstillverkas numera i rumänien. Den blåsta kunden tackar ja till en ”gratis” sådan hemsida för 590:- /månad och bunden till ett tvåårigt kontrakt som måste sägas upp tre månader innan med rekommenderat brev, för att inte förlängas två år till. Dessutom tecknas ett avtal med systerfirman Nictrade om domännamn för 750:- /år (vanliga aktörer ligger runt 100-150:-)

  Jag känner folk som jobbar på både Yellow och Nictrade och de säger att det är rena dårhus. VDn sitter nere i spanien och räknar pengar och allt är tillåtet så länge mer pengar strömmar in.

 5. kriga själv mot både Yellow och Nictrade där jag har reklamerat allt deras ”arbete” med både e-post och snigelpost. dom svarade med att hota med kronofogden.. jag garvade o sa att dom tar inte i er med tång. bong så kom det från ett inkassobolag! jag ringde och sa att jag hade reklamerat allt och kommer inte betala ett öre. dom fick kopia på mitt brev med datum och allt. nu har dom sänt det till 3 nya inkassobolag som får samma svar och brev. jag har bestämt mig att dom här bovarna ska inte ha ett rött öre av mig. så dom kan sända det till helvetet och tillbaka utan att få nått för det!

  Missnöjd webbsida!

 6. Vill varna för Yreg-yelow eller vad de nu vill kalla sig.
  I 4 år har jag behövt betala för ett misstag som jag i all hast gjorde, skrev på ett avtal om gratis hemsida med prio i deras sökmotorer eller vad de nu sa.
  Kommer inte ur deras avtal och måste betala 18000 varje år för något jag inte är i behov utav.
  Så var aktsam, svara aldrig på något via telefonförsäljning och som en annan skrev, inget är gratis.

  //T

 7. Tack för kommentarerna, råder ingen tvekan på att många är missnöjda. Allt som kan tillföras till den här posten mottas tacksamt.

 8. Dom är i Finland nu! Blev uppringd i morse av en försäljare som erbjöd ”gratis” hemsida för €59/mån, 12 månaders kontrakt med automatisk tillägg på 24 månader om jag inte säger upp det 3 månader före kontrakperioden tar slut. Han hade så väldigt bråttom med att jag skall skriva på kontraktet, så jag beslöt att snoka i nätet om jag hittar några ”nöjda” kunder…
  Tack för detta blog!! Jag skriver inte på kontraktet.

 9. Jag blev uppringd av en säljare på Yellow Register idag. Hon ville ”ge bort” en hemsida för endast 1:-!! Jag sa att ingenting kan vara gratis och frågade vilka ytterligare kostnader som tillkommer. Hon hade väldigt bråttom med att försöka övertala mig om att detta var ett erbjudande som inte återkommer och att mitt företag var speciellt utvalt för att få den här möjligheten. Efter lite mer frågor från min sida så framkom det att en abonnemangsavgift på 590:-/månad +moms tillkommer för en tolv mån.period, och jag måste själv säga upp avtalet senast 3 mån. innan det går ut annars så förlängs det med ytterligare 24mån. Jag bad att få återkomma senare och gick in på nätet för att googla om Yellow Register och se vad andra småföretagare tycker om deras försäljningsmetoder. Jag har inte hittat någon företagare som är helt nöjd med att vara kund hos dem. Däremot så har jag hittat massor med negativa inlägg om Yellow Reg. Många talar om dåligt fungerande sökmotorer, enkla hemsidor och framförallt svårigheten med att säga upp abbonnemanget hos Yellow Registreringar. Jag kommer inte att skriva på något avtal från dem. Det finns andra seriösa webbsides tillverkare som inte har så bråttom med att skriva avtal. Mitt råd är: ta hjälp av något annat företag/privarperson som har fina rekommendationer. Skrivet av Roy

 10. Roy: Ja om jag förstått rätt så är det deras vanliga sätt att sälja in sina tjänster och som du säger så finns det en hel del klagomål online på yreg/yellow register/yrkesregistret.

 11. Hej jag tänkte bara lämna en liten blänkare här också. Har lämnat på en del andra bloggar. Se även
  http://www.lindqvist.com/b/yellow-register-nu-aven-som-seo-skojare

  Ni som blivit lurade kan höra av sig till mig. Vi är flera som ska föra en grupptalan mot Yellow i marknadsdomstolen. Efter att vi vunnit den (vilket jag är nästa säker på att vi gör) kan man stämma Yellow på det man betalt dem samt ev lidande och kostnader man haft detta måste man göra själv och lämna in till tingsrätten. Grupptalan blir absolut inte dyr för den enskilda företagaren som de ser ut nu ställer juristerna upp sk pro bono (Gratis)

  /Tomas
  tomas@jasiri.se

 12. Hej på er. Jobbar själv som säljare på Yellow och det är väl klart att de som är missnöjda går ut med att skriva att de är just missnöjda medans de nöjda inte bryr sig utan bara rullar på i vårat abbonnemang. Lite updates för er: En hemsida kostar 7080+moms och du är bunden i 12mån och det är 3mån uppsägningstid via rekommenderat brev vilket sägs TYDLIGT i det muntliga kontraktet och godkänns inte förrän kunden säger ”JA” tydligt på 4 punkter. Om man inte lyssnar får man skylla sig själv. Och visst var det så att för 2-3 år sedan så var det konstiga bindningstider osv. men vad är det som är så konstigt med 1år som det är idag? Och en hemsida för 7080+moms (8850kr) är jävligt billigt och sidorna tillverkas heller inte i rumänien utan av produktions-avdelningen som sitter i samma kontor som oss. Ni verkar verkligen tro på allt som sägs. Sen finns det självklart oärliga försäljare som säger att sidan är gratis. Men jag kan säga att JAG och mina arbetskamrater följer inget jäkla manus som ni verkar tro bara för att ni sett det på uppdrag granskning. Förstår fortfarande inte det konstiga.. Det finns ju webdesigners som tar 800spänn timmen och sen när dom är klara med den ska dom ha 200 i månaden osv. Alla har olika sätt att jobba på.

 13. Tack för kommentaren Säljare, det är inte allt för ofta man får respons officiellt från Yreg.

  Jag vill ändå stå fast vid att så länge avtalen ser ut som dom gör så är det oärlig business. De avtal jag sett har dessutom handlat om klart mer än 7000 kronor eftersom det finns en hel del löpande avgifter som ingår. Du kanske skulle kunna reda ut den totala konstnaden för oss?

  Hur är det sedan med uppsägning av avtalet. När och hur ska det göras för att det ska fungera?

 14. Så var det tydligen dags igen för namnbyte. Numer kallar de sig Yellow.nu. Yreg har en förmåga att göra ett namnbyte när deras varumärke blivit allt för solkigt för att det ska gå att fortsätta sälja. De har redan tagit sig igenom ett ganska stor mängd namn och vi kan väl gissa att det heter Yellow.nu till dess folk genomskådat det namnet med.

 15. Bytet till Yellow.nu är något man kunde vänta sig, de har brandat om många gånger, Yreg, Yellow Register osv och nu till sist Yellow.nu.

  De gör såhär när deras brand har blivit tillräckligt solkigt för att kunna fortsätta ringa runt och luras. Nu har däremot både Nikke Lindqvist och jag som båda har bloggposter som ligger på bra positioner på deras företagsnamn följt med och börjat styra bloggposterna mot att även synas på Yellow.nu. Nikke har onekligen lyckats bättre men han hade också ett visst försprång.

 16. Jag råkade ut för yreg och var med om en skrämmande incident i samband med detta. Blev uppringd, lurad, fick pappret faxat till mitt jobb, skrev på faxade tillbaka. Sen stängde jag av telefonen. Lite senare på dagen blev jag uppsökt(!) av telefonförsäljaren på mitt jobb! Faxen var kass och han kunde inte godkänna min namnteckning, han krävde min signatur på plats. Dum och pressad som jag var skrev jag på. Är det någon som hört talas om något liknande? En telefonförsäljare som tar reda på var din jobbadress ligger och sen söker upp dig?

 17. Väldigt driftigt måste jag säga, säljarna jobbar på provision förstås och då är en kund som redan tackat ja värt väldigt mycket.

 18. Blev igår torsdag uppringd och nu heter dom Yellow red..

  Det tog ett långt tag innan jag förstod att det var detta företag eftersom hon bara sa sitt namn och att de skall börja att arbeta gratis med ngr få utvalda småföretagare i miin bransch om hälsa.. allt lät seriöst och hon var trevlig, men när hon skulle börja banda mitt samtal för att ingå i ett avtla så när hon nämde företaget så vaknade jag till och fick stoppa bandet.. min man som även han har ett företag blev lurad av yreg för ett par år sedan så namnet känner jag väl till.
  Mitt råd är att aldrig göra ngt köp utan att de först skickar hem papper som man kan läsa igenom hemma i lugn ro.. kan inte försäljarna detta så är det bluff

 19. Känner starkt för alla som blivit lurade av detta företag! Min mamma blev för ett par dar sen uppringd av detta hemska ”företag”. De pratade på så himla bra om vad de gör och att man inte betalar förrens de är klara med sidan och man är nöjd. Min mamma ville inte bestämma sig direkt utan frågade om hon kunde få tänka på saken. Då var de snabba med att säga att ”nej det går absolut inte, då ringer vi upp nästa”, så i ren panik svarade hon ja. Efteråt får hon höra av sin man att det stått mycket om dem i tidningen vilket blufföretag det är. Vi har googlat om det här ”Yellow register” och hittar ju bara varningar! Har panik över hur vi ska göra. Finns det ingen återvändo efter första samtalet? De ska ringa henne igen på onsdag då de ska lägga upp hur hon vill ha det osv. Kan man på nåt sätt säga upp detta? Nån som vet?? Tacksam för svar!

 20. Det kan vara väldigt svårt att komma någonvart med Yellow. Det kan vara värt att ta kontakt med Tomas som kommenterat här och se om det händer något med grupptalan.

 21. Yellow Register ringde till mig för ca 3 månader sen där dem sa att jag vunnit en hemsida , jag blev väldigt misstänksam och sa till försäljaren : – Vad vinner du på de här då ? Ingenting är gratis menade jag på. Jo sa han för du har vunnit , Men om du vill så kan du betala 599 kr i månaden för nån extra webb logg eller nått. Jag är väldigt okunnig om både datorer och internet så jag sa att jag inte va säker. Då sa han till mig att de inte var någon fara utan att han skulle skicka information och avtal hem till mig så jag i lungn och ro kunde läsa igenom de och bestämma mig där efter, skriva på avtaletoch skicka tillbax de. men förs var han tvungen att inspelnigför min egen säkerhet. Jag va mitt uppe i mitt jobb så jag lyssnade inte så noga. Som sagt 3 dagar senare kom avtalet. Jag rev de och slängde de. Nu ringer dem till mig samt deras inkasso bolag , jag menar vad är de för inkasso ? Betalar man inte åker man till kronofogden eller ? Jag har iaf polinsanmält detta och tänker inte ge dem ettt ruttet öre för detta.kronofogden vill inte ha med dem att göra så oroa er inte för att de kommer bli sänt ditt , de lovar jag. Men om ni väl betalat en gång så är de kört. Sen har dem svårt för att bevisa allt med en muntlig inspelning. Så länge ni inte skrivit under avtalet så har ni nån chans att ta er därifrån. Nu hotar dem mig till rätten , senast idag sa dem att jag skulle skaffa mig en advokat för mitt eget bästa , haha. :) Ni är roliga sa jag till dem. Jag har fått hjälp av en underbar polisinspektör som hjälper och stöttar mig med detta. Jag ska komma ifrån . :)

 22. jag är oxå en drabbad,samma historia som alla andra,fick brev från kronofogden igår så jag ringde dom och hon trodde att om jag bestrider så går nog inte yellow vidare,är det nån som har nån erfarenhet av tingsrättsförhandlingar i ärendet?sitter ochså och funderar på detta med alla namn byten,om jag har avlal med yreg kan då yellow.nu kräva skulden,ett krav måste väl ända ”tillhöra”ett företag och kan inte ”ges bort”till andra företag oavsett om det är samma ägare,eller?jag har betalat för första året men fick kontraktet förlängt 2år trots uppsägning,den kom in 1dag för sent enligt yellow,hemsidan kan inte ens jag hitta på nätet,är det nån som pratat med bolagsverket?jag tycker vi ska driva skadestånd anspråk mot yellow,kräva pengarna tillbaka och skadestånd för psykiskt lidande,

 23. Hej. jag är oxå drabbad konstigt va? Jag har fått brev från kronofogden där de påstår att ärendet kommer från inkasso. Brukar man inte få ett brev från inkasso innan det går till kronofogden.Jag undrar om att säga upp kontraktet via mail inte är detsamma som rek brev när man har bekräftelse på att mailet har gått fram.Jag har kopia att jag har skickat det men det hävdar att de inte har fått nått.

 24. Registrerade min firma för ca ett år sen och strax efter registreringen så blev jag uppringd av yr. Jag gick på detta skandal-erbjudande (nybörjardum) men efter många om och men blev jag av med dom. Jag avskyr detta företag och skulle mer än gärna göra något för att få dom falla. Måste finnas något man kan fälla dom för; någon sort av marknadsföringslag, avtalslag eller liknande? De ljuger ju förfan! Ursäkta franskan.

 25. Det görs faktiskt en del, bland annat en grupptalan. Jag vet inte om det kommit någonstans.

  Problemet är att om de måste stänga ner verksamheten uppstår de igen under nytt namn.

 26. Till er som blivit drabbade: ta kontakt med Svensk Handel och be om råd, yr är väl kända hos dom. Det man kan börja med är att stryka ett stort kryss över fakturan/fakturorna som kommer och skriva att du bestrider fakturan. Undvik att ringa upp yr och börja diskutera, det ger dig ingenting. Jag mailade (till alla deras mailadresser jag hittade), skickade rekommenderade brev, faxade. Jag tog hjälp av en advokat och det är självklart att man kan bryta ett kontrakt om det hela inte gått rätt till!

 27. hej!
  jag har också blevit lurad av yellow telefonförsäljare som sa att hon jobbar på yellow register och ska ge mig ett speciell erbjudande som hon fick i uppdrag av sin chef att erbjuda 5 restauranger gratis hemmsida som referens och att jag kan innan sidan är klar hoppa av om jag inte är nöjd med sidan. jag tackade ja i telefon avtalet och hon skulle skicka fotografer som skulle ta bilder på restaurangen men ingen kom. senast 5 maj skulle material skickas till dom. nu krever dom bilderna av mig och att om jag vill hoppa av ska jag betala CA 3500kr annars måste jag betala 7080kr plus moms. vad ska jag göra kan ni ge mig råd?

 28. Ta kontakt med Svensk handel Murat och be dem om hjälp. Yellow Register är välkända hos Svensk Handel och de kan berätta hur du går vidare.

 29. Yreg er også i Norge. Det er et firma som påstår å gi datahjelp, men leser ikke mail! De tar heller ikke i mot vanlige brev i posten, eller svarer på telefon. Det har kostet meg mye tid og en runde i forliksrådet før de omsider gav seg. Men da ble jeg også blankt frifunnet. De har innført østeuropeisk forretningskultur, og driver i grenseland for ren svindel. Hold dere unna!

 30. Blev igår uppringd av en säljare på yellow som presenterade sig och som sen sa att hon inte hade något att sälja idag utan bara ville göra reklam för företaget och undrade om jag hade tid att lyssna. Brukar ALLTID säga nej och lägga på men inte då, tyvärr, sa att de kunde skicka hem information så att jag kunde läsa i lugn och ro, det var inget prat om att binda upp sig eller nåt, efter en stund blir jag kopplad till en annan som ställer lite ja och nej frågor och sen är samtalet över. Idag får jag hem ett avtal där jag har bundit mig till dem under ett år. Detta har jag inte tackat ja till. Läste tidigare inlägg och ringde som rekommenderat till Svensk Handel och de hänvisade mig bara till deras hemsida. Undrar vad jag ska göra nu?

 31. Jag har också blivit lurad av en säljare på yellow.

  Under så kallad avtalsfrågor, avbröt jag honom och frågade om, att innan ingår jag i avtalet, måste jag prata med min kollega, då var han så upphetsat att slutföra avtalet, så sa han att innan jag godkänner avtalet, händer det ingentig.

  Efteråt fick han spela in samtalet en gång till.
  Efter ca. 2 veckor fick jag en räkning på 8590.
  ( Jag har inte pråtat med någon from Y.reg.)
  Jag har tittat på deras hemsida-det finns inte priser,inte avtalsvilkor heller.
  Vad ska jag göra nu ????
  Marina

  1. Svensk handel kan gör inget och hjälper inte till förutom med de råd som de ger för bluffakturor. Ta kontakt med oss på http://www.stoppa-Yellow.se så kan vi hjälpa dig mer. Bli gärna medlemm i föreningen och var med och stäm Yellow i marknadsdomstolen.
   Polisanmäl alltid
   MVH
   /Tomas

 32. Jag ska på arbetsintervju hos yellowregister imorgon förmiddag. :) har ni några peppande tips till mig? Vill verkligen ha det här jobbet.

  MVH
  Kajsa

 33. jag har bestridit all betalning som yr har skickat till mig nu har jag fått inkasso krav vad skall jag göta nu? har någon ett bra råd till mig svensk handel hänvisar till deras hwmsida men där finns det inte mycket info om vad man skall ta sig till…

 34. Murat, jag tycker att du ska ringa Svensk Handel, då kommer de ge dig den hjälp du behöver.

  Kajsa, menar du allvar?

 35. Någon som har erfarenhet av Nictrade och deras förlängning av avtal? Hur i h-vete blir man av med yr och nictrade? Systerbolag.

  /Gubben

 36. Hej här är en till offer av yello register.
  Massa inkasso kostnader hot met kronofogden och tingsrätt.
  Vad gör man med dem ??? Borde ta ut det till media för att varna folk från dem .
  Har precis fått en saftig summa från dem fast företaget ej finn längre. Vad gör man ????

 37. Tjenare.
  Jag har precis blivit lurad av detta. dom ringde mig igår och sa massa bra. idag kollar jag upp dom så dum som inte gjorde det innan.
  Till mig sa han 580kr/mån nu fick jag ett brev där det står 980kr/mån+moms kan jag inte göra nått åt detta?

 38. Känner mig blåst!

  Hon som ringde sa att hon skulle inte sälja något och började prata på om en GRATIS hemsida som jag skulle kunna få genom att bli deras referens kund. Jag var ju så viktig för dem och detta specilla erbjudande hade hon blivit tillsagd av hennes chef att erbjuda 5 st utvalda. Och att 590 kr / månad för webbhotellet. Men istället för att som det står i brevet bekräfta det som vi kom överens om i vårt samtal, nej det gjorde vi inte jag vet inte om något företagsabbonnemang, eller att jag skulle bli kontaktad av deras kundvärdinnor bullshit sånt säljsnack hade jag hört dem orden hade jag backat, men nu skulle man ha en person att ha kontakt med. så som jag ser det och kan utläsa i mina papper så var det här inte vad jag köpte det står ingenstans om någon gratis referens sida här det känns som att jag betalar dem 8850 för att få en hemsida som jag skulle fått gratis, vill jag ha en hemsida så kan jag betala någon vettig att göra det inte någon som sen ska lura på mig ett vidare abbonnemang efter ett år med flera tillkommande kostnader. Hon sa känner du dig osäker så kan du få mitt hemnummer ….mmm men säkert att det var rätt går ju fan inte ens få tag på företaget självt ifråga. Ni som ändå kommit ur detta hur gjorde ni??? snälla hjälp

 39. De er dessverre i Norge også! Møkkafirma! Men de får ikke en krone uansett hvor mange trusselbrev de kommer med, for her er ingen avtale signert. Vi møtes nok i forliksrådet.

 40. Blev uppringd idag och fick alla erbjudanden som tidigare inlägg fått + att en webdesigner skulle komma hem för en intervju.
  590 kr skulle det kosta i månadsabonnemang men man behövde inte betala något så länge man inte var nöjd och sidan upplagd…
  Hade jag skrivit på så hade jag väl blivit tvungen att vara missnöjd med sidan hela tiden =)

 41. kolla kontraktet en gång till, när du är nöjd ELLER 30 dagar från godkännande av avtal,…är osäker på om det var 30 eller 45 dagar men ditt godkännande behövs inte för att dra igång abbonemanget.

 42. Jag har blivit lurad på en himla massa pengar tidiagre av yreg. Idag blev jag åter uppringd, eftersom jag startat ett nytt företag, av yellow.nu "Daniel" presenterade sig inte med efternamn, men lät VÄLDIGT trevlig!! Men jag har ju som sagt erfarenhet av dem sedan tidigare, så när han hade dragit sin ramsa om att det är ett erbjudande om gratis hemsida (fast det skulle kosta närmare 600 spänn i månaden från det att sidan läggs ut på nätet!!). Då bad jag honom fara och flyga och la på luren. =o) Det kändes så gött!!! Att dom får fortsätta!!!???

 43. Dette firmaet opererer også i Norge. Som regnskapsfører trodde jeg at jeg var proff på å holde useriøse lverandører langt borte, men jeg ble dessverre lurt. De gjør seg utilgjengelige og umulige å få tak i. I mitt tilfelle ble jeg innklaget til forliksrådet (vet ikke hva tilsvarende er i Sverige), der jeg ble blankt frifunnet. En klient av meg ble også innstevnet, hun vant også. Men det er mye trøbbel før man kommer dit. Det finnes en mengde frustrerte kommentarer omkringdette firmaet, som har operert under flere navn. Pass på!

 44. http://www.stoppa-yellow.se

  Välkommna de finns tips o råd, en del referens material som domar från tingsrätter mm där Yellow förlorat och en nyhetssida där vi skriver vad som händer i olika ärenden och länkar till artiklar i pressen mm.

  MVH
  Tomas Bergström
  Föreningen "småföretagare mot Yellow Register Online."

 45. Hej!

  Blev uppringd av en mycket hetsig och otrevlig man i fredags som pratade på. Han försökte hela tiden få mig att säga till det han erbjöd och blev uppenbart frustrerad när jag sa att jag måste fundera, vis av tidigare erfarenhet, till idag. Jag gick inte med på något även om han på olika sätt försökte få mig att göra det. Jag sa att det är intressant med hemsida, hoppas nu inte han klipper ihop att jag har sagt ja till något…

  Antar att de måste låta bandinspelningen starta för att få ett avtal, men man jan inte låta bli att känna sig lite paranoid och orolig utifrån alla hemska erfarenheter som gjorts av andra. Jag försökte sök efter info under tiden vi pratade, men eftersom han uttalade företagsnamnet som om de hette "jello" och inte "yellow" hittade jag inget. Tack och lov hittade jag er sida idag. Hoppas att jag klarat mig undan. Har fortfarande ont i magen efter samtalet. Usch, de borde låsas in på vatten och bröd!!!

 46. Du hade tur som kom undan.
  Normalt försöker Yellow driva igenom avtalet rätt omgående, innan kunden får chans att undersöka marknaden för att se om det är prisvärt. Det är Yellows strategi, för de tål inte att jämföras med någon av sina konkurrenter.

  Niklas
  Småföretagare mot Yellow Register Online

 47. Alla ni som blivit lurade av Yellow på något vis, hör av er till oss i föreningen Småföretagare mot Yellow Register Online.
  Vi driver processer mot Yellow och är intresserade av all information vi kan få från er. Kanske är det just din information som kan få dem fällda i domstolen!

  Niklas Bergek niklas@stoppa-yellow.se
  Tomas Bergström tomas@stoppa-yellow.se
  Småföretagare mot Yellow Register Online
  Hemsida:

 48. Nu är äntligen grupptalan inlämnad vi kommer snart att uppdatera mer på vår hemsida samt att vi funderar på att lägga ut stämningen i sin helhet där.
  Hemsida:

  /Tomas

  1. Kanonfint, det kan vara värt med att lägga ut stämningen, har för mig att det kan skapa problem om man gör sånt i förtid.

 49. Hej på er ! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Råkade ut förYellow register idag. Trots att jag är väldigt misstänksam men p.g.a. att jag verkligen vill ha en bra hemsida , så gick jag på detta. En mycket trevlig kvinna som sa´sitt namn , men som man nu inte ens vet om hon finns.Lovade mycket som ni andra beskrivit. Jag har ialla fall skrivit en uppsägning på mail med upplysning om att jag skickar ett rekommenderat brev. Det avtalade samtalet om en vecka tänker jag inte ta emot. Som jag förstått ska man undvika prata med dem . Få se hur det går .Finns det ingen ångertid som man kan hänvisa till ?

 50. Hej alla ni som blivit drabbade av yellow gå in på vår hemsida för mer information samt fyll gärna i frågeformuläret som finns under en egen flik (snart) detta formulär är till för att visa tingsrätter marknadsdomstolen mfl hur Yellow jobbar och är även tillgängligt för alla drabbade i deras arbete mot att bli av med Yellow.

  Ni som drabbats och inte tagit kontakt med oss gör detta så kan vi hjälpa er med lite goda råd och tips och ännu mer om ni är medlemmar i föreningen.

  Glöm inte polisanmäl alla Yellows samtal detta är viktigt, vill ni ha hjälp med detta hör av er.

  MVH
  Tomas Bergström
  Föreningen ”Småföretagare mot Yellow Register Online”
  http://www.stoppa-yellow.se

 51. Vi har totalt blivit förda bakom ljuset, det sas aldrig att det var 24 mån avtal och månadskostnaden var låg. Bara att lämna in grejor så skulle de fixa allt.
  Nu när vi sagt upp abbonemanget säger de att det inte var i tid utan avtalet löper till den dagen sidan aktiverades alltså 29 okt. vår uppsägning var den 1 juli. De menar att avtalet skrevs den 14 sept och då är det försent. Då ska väl avtalet upphöra samma datum eller?
  Inte sa det att det skulle bli de här kostnaderna heller. fruktansvärda telefonförsäljare.
  Ska kontakta konsumentkontoret också för jag tror det finns någonstans i lagtexten om att man har rätt att säga upp under 2 års tid om man blivit vilseledd

 52. Fakta:
  Yellows säljare säljer efter olika avtal: ett ser ut som ovan 7080:- per år och säljaren får då ca 1400:- bonus, vissa utvalda säljare säljer på tre år och får då 3200:- i bonus per sälj.
  Alla säljare som rekommenderar en ny säljare som stannar mer än sex månader får en bonus på 10 000:-
  Vissa utvalda säljare har sitt gamla mobilnummer men företaget betalar abonemang.
  Vissa utvalda säljare har tjänstepension betald andra inte.
  Produktion: löpande band och allt är gjort i dreamweaver
  För att en kund ska kunna uppdatera själv måste den köpa till programmet som kostar ca 8 000:- extra vilket inte informeras om.
  Supporten hjälper dig inte, många gånger ber dom om betalt för olika uppdateringar.
  På produktion finns det också liknande individuella avtal som sälj har.
  De flesta cheferna har varit ungdomar som har mobbat andra. Ingen har någon utbildning i ledarskap, ekonomi och så vidare.
  Rättegången som ska komma är ett billigt pris för ledningen att ta i…
  de har gjort många personer illa både på Yellow och tidigare.

 53. Det Uffe skriver om är sant – är förbaskat trött på allt tassande.
  Jag har talat med flera som har personliga erfarenheter av flera sk ”chefer” på Yellow.
  Både på arbetet men även i ungdomen.
  Jag hade ingen aning om att så många av dessa chefer har bakgrund som mobbare i sin ungdom men det stämmer.
  Det stämmer också att de inte har någon utbildning utan leder företaget efter egen vinnings skull.
  Så företaget har alltså både dåliga produkter och ”små ego chefer”.
  Allt hänger ihop – företaget har aldrig blivit en hit på grund av hur det har drivits och av vilka det har drivits.
  Många miljoner har tjänats och kommer att tjänas.
  Men rättegången är verkligen ett BILLIGT pris för dessa Yellow anställda och Stefan o Leif.

 54. Att flera av företagets chefer är mobbare vet vi i Borås – men jag vet inte om alla vet hur många föredetta kriminella som jobbar och har jobbat på Yellow?
  Misshandel bland annat.
  För att inte tala om alla polisanmälningar som den ena säljchefen har fått på sitt bord men som inte har gått att bevisa….
  Alla är inga små duvungar som är långtids anställda där precis.

 55. Hej

  Jag har blivit drabbad, jag har pratat in på ett band men inte skrivit på det som kom med posten. Ringde/faxade dit och sade att jag vill avsäga mig deras tjänster. Jag skulle bli uppringd och det blev jag i dag. Enl henne kan jag då inte avsäga mig något avtal de hade faktiskt redan börjat jobba och kostat mig pengar. Enl henne ! men några uppgifter och materrial har jag ej skickat dem och kommer ej heller att göra. Detta är hemskt att de ska få driva sin verksamhet vidare. Jag kommer ej ge mig

 56. Hej,

  Har Yellow slutat lura företag nu?? Har inte sett till några nya hemsidor därifrån
  senaste tiden.. OM ni har varit i kontakt/tecknat avtal med dem senaste månaden,
  kan ni höra av er till mig så hjälper jag er.

  Mvh

  Mathias joelsson
  jerran55@hotmail.com

 57. Yellow säger upp ytterligare personal i Borås!! Självklart försöker man exportera scammen till närliggande länder som Norge/Finland etc. Men i Sverige går det tufft för hästhandlaren nu!

 58. Det går sämre och sämre för Yellow och stämningen i Marknadsdomstolen flyter på bra förhoppningsvis så blir det snart en huvudfrhandling som Yellow kommer förlora. Ansvariga på Yellow hör faktiskt mer hemma i en förhandling rörande brott i tingsrätten och man vet aldrig kanske kommer nån av dem att sluta bakom galler?

  Ni som blivit drabbade ta inte hjälp av sådana ni inte känner de är många som luras och ni kan få ytterligare fakturor.

  Ni kan vända er till vår förening för kostadsfria råd och sedan välja om ni vill bli medlemmar för 300 kr och stödja kampen mot Yellow och vara med i grupptalan.
  Det fins bra jurister som kämpar mot Yellow och har man ett T mål och ej ett FT mål mot Yellow i tingsrätten rekomenderar vi att man tar hjälp av en jurist.

  Gå in på vår hemsida: http://www.stoppa-yellow.se för mer info
  Glöm inte att vara kritiska till alla som påstår att de vill hjälpa er mot att ni flyttar er hemsida till dem eller några som helst motprestationer från er sida för at ni ska få hjälp.

  MVH
  /Tomas Bergström
  Ordförande i ”Småföretagare mot Yellow Register Online”

 59. Yellow har dragit tillbaka all sin bevisning i Marknadsdomstolen och motsäger inte våra yrkanden utan medgår dem mer platt än så kan de inte lägga sig. Läs mer om detta på stoppa-Yellow.se
  Yellow utreds även för omfattande bedrägerier och ocker så ni som inte anmält dom gör detta.
  Deras ring0200.se vet jag inte vad man ska säga om men gillar man ironisk humor så är detta lite roligt (0: Även Yellows ombud gör sig skylldiga till brott.

   1. Hej Magnus.
    Visst skulle jag kunna göra det Magnus, men jag har en hel del att göra just nu så jag skriver lite kort här så kan du lägga upp texten var du vill.

    Föreningen har under knappt två år fått över 1000 mail från företagare som drabbats, vi har nu ca 140 medlemmar i föreningen, vi har hjälpt till vid flera förhandlingar i tingsrätten, kontaktat politiker om lagändringar, varit med i Rapport, Expresen, flera lokaltidningar och flera av svt lokala nyhetsredaktioner som ex tvärsnytt.

    Yellow har gått från ca 150 anställda till bara en handfull och lagt ner sin säljverksamhet både i Sverige och i Norge. De stämmer inte alls i samma omfattning som tidigare sina kunder men tyvärr så fortsätter de med att försöka driva in sina olagliga skulder på olika vis.

    Vi har även varit verksamma och stött drabbade i Norge ex har vi vittnat vid 3 tillfällen i tinget i Norge mot Yellow.

    Yellow förlorar nu i mycket störe grad i tingsrätterna och har nog snart svårt att vinna en enda stämning.

    Yellows ombud Law and solution och Jurist inkasso har vi påbörjat arbetet emot och flera polisanmälningar mot dessa bolag är gjorda.

    Det pågår en omfattande polisutredning mot Yellow som föreningen kämpat att få till stånd i 2 års tid. Tillslut så tog överåklagaren beslut om att yellows sätt att sälja är olagligt och ska utredas.

    Lagändring rörande telemarketingsäljare som säljer mot småföretag är på gång.

    Domen i Marknadsdomstolen kommer i slutet på juni och vi skulle bli mkt förvånade om den inte går 100% vår väg.

    Yellows grundare och ansvariga som är erfarna bedragare kommer dock säkert att hitta på fler sätt att lura folk på, men med lite skickligt polisarbete så borde flera av dessa få se fram emot att skaka galler en tid först.

 60. Jag hörde reportage om ”yellow” nu på morgonen på radio.

  Tyvärr finns fler kriminella företag som lurar andra små och nya företag, med
  framförallt tjänster som har med internet att göra.

  Detta måste på alla sätt bekämpas. Jag tillhör dem som lurades av detta vidriga
  företag. Det kostade mig 8000 kronor som jag inte hade. Jag har aldrig gjort ett större mísstag än sagt ja i en pressad situation till dem. Jag blev också så förbannad att jag var tvungen att lära mig allt om internet. Nu gör jag egna hemsidor och jag gör min egen SEO och jag kan hjälpa andra mycket humant.
  Jag säger också TVÄRNEJ till ALLA försäljare, jag skulle önska att alla som registrerar företag slipper de misstag som jag gjorde.

  1. Jag tycker det känns dumt att säga nej till alla som säljer något bara för att du gått på en nit, jag tycker läxan är en annan. I mina ögon är läxan att tänka efter, alla som säljer saker är ju inte lurendrejare, t ex gissar jag att ditt företag också säljer något?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *