Follow-knapp på Twitter

Twitter har släppt en follow-knapp, alltså en snabbknapp för att följa på Twitter du kan lägga på din blogg eller site. I högerspalten alldeles under den fina bilden på mig kan du se en snabbknapp för att följa @sokmotorkonsult (det vill säga mig) på Twitter.

Om du redan följer mig möts du istället av en checkbox som säger just det. Du ska även se hur många som valt att följa mig (det är en inställning man kan göra när man plockar ut koden).

Hur får man en egen follow-knapp till sin blogg?

Det är riktigt enkelt att lägga upp en egen knapp. Se till att vara inloggad på Twitter och gå till den här sidan. Välj de funktioner du vill ha på knappen och ta den lilla kodsnutt du hittar i rutan. Klistra sedan in i din sidebar – om du använder WordPress är det enklaste att bara lägga till en textwidget och limma in i den. Vips så var det klart.

6 svar på “Follow-knapp på Twitter”

  1. Två saker jag tycker man bör göra med den iframe-kod man får från Twitter.

    1. Sätt scrolling till yes.
    2. Skriv dit en ordentlig title. Ingen title (eller ännu värre en tom) gör ingen glad.

    Tilgänglighet … :-)

  2. Jättebra tips! Det ska jag ta tag i snarast… Annars har jag kommit på att det effektivaste sättet att få followers är att du skriver en lista med folk man bör följa :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *