Idiotismen, ett slag för samhällets mest utsatta grupp

Visste du att idioter har 20% lägre lön än vi andra? Visste du att den genomsnittlige idioten blir kallad för tillmälen på daglig basis? Det är på tiden att vi säger stopp för det sätt som vi i Sverige behandlar våra idioter för de har faktiskt också rättigheter.

Kan du förklara för mig varför du tycker det är rättvist att idioter har lägre lön? Har inte idioter samma rättigheter som vi andra? Sanningen är att inga internationella konventioner gör undantag för idioter, de har enligt, FN, Svensk lag och alla andra överenskommelser precis samma rättigheter. Ändå diskrimineras idioter systematiskt.

Bara några exempel på den utbredda diskrimineringen

Idioter får undantagslöst sämre betyg i skolan. Idioter får klart lägre lön än sina normalbegåvade medarbetare. Idioter hamnar i samhällets utkant på många sätt och det går att se till exempel på hur mycket de röstar på missnöjespartier som SD. Inte nog med det, idioter har mycket svårare att få en partner (orsaken är förstås att omvärlden ser ner på idioten), vem har inte hört någon bli avfärdad på krogen just för att han eller hon var en idiot?

Nej, inte en jävla idiot till

Tänk dig in i meningen ”Nej, inte en jävla idiot till” och fundera på vad som skulle hända om du bytte ut idiot i meningen mot någon annan samhällsgrupp. Det är dags att vi står upp för idioterna, därför kallar jag till upprop för idiotismen, klistra in följande flagga på din blogg för att visa att du också är en bra människa:

<a href="https://xn--magnusbrth-85a.se/idiotismen"><img src="https://xn--magnusbrth-85a.se/wp-content/uploads/2011/11/idiotist.png"/>

Innan du reagerar

Jag vet att det kliar i fingrarna och att du vill skriva en arg kommentar nu men snälla tänk efter en gång innan du gör det. Det är ju ändå för din skull vi gör det här.

4 svar på “Idiotismen, ett slag för samhällets mest utsatta grupp”

 1. Förr i välden var det ganska hög status och lön för idioter t.ex om de valde att bli gycklare, ett yrke som inte är så populärt längre.

  Vissa yrken för idioter finns ju fortfarande fast under andra namn, docusåpe stjärnor t.ex är i stort sätt det samma som byfåne.

 2. En liten historia:

  Rusningstrafik med tåg, morgonkvisten mellan Malmö och Lund.

  Det här är människor som har jobb att pendla till, högfungerande människor, välklädda, som lyckats se presentabla ut och som på väg mot sitt 9-5.

  Tåget ankommer till Lund. Pendlare står packade utanför tåget, vill vidare norrut. Vi som åkt från Malmö vill av, dörrarna öppnas. Vad händer?
  Inte värst mycket. De som vill på har inte lämnat en lucka för avstigande att gå igenom. De kan inte gå på, vi kan inte gå av. Vi stirrar på varandra. Vad tror de påstigande ska hända nu, kan man fråga sig?

  Jag signalerar med handen, likt Moses att havet måste dela sig. Till slut, börjar folk röra på sig. En liten lucka, nog för en person att klämma sig igenom har skapats. 20 sekunder har gått, ganska lång tid i rusningstid.
  Det här är folk som är stressade från början och deras kortsiktiga ”Jag ska på först!”-tänk hindrar på-avstigningen att flyta på smidigt.

  Det här är ju idiotiskt beteende på ett kollektivt plan. Som individer är säkerligen en överväldigande majoritet vettiga människor.

  Så vad skulle du definiera som idiot?
  Är det en fråga om IQ?
  Beteende på individnivå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *